مشكلتى مع العجينه .............................. .

اطباق عالم حواء


http://www.forum.hawaaworld.com/foru...aysprune=&f=31



السلام عليكم
اخواتى انا دايما عندى مشكله فى العجينه انها بتلزق فى ايدى ومبترضاش تسيب ايدى ابدا
فبالتالى لا استطيع تشكيلها ابدا ابدا بعملها بيتزا وبحط فى ايدى زيت وافرد
هى بتطلع طعمها مقبول عادى بس طبعا بتعذبنى وبتوسخ المطبخ كله
ولا استطيع عمل الكرواسون ولا الفطائر
جربتها كذا مره ومفيش فايده مش عارفه اعمل ايه
جربت عجينه العشر دقائق بنفس المقادير وبتلزق كذا مره
جربت عجينه هند الذهبيه برضه بتلزق
جربت عجينه اسطوره الليلك وبرضه بتلزق
النهارده اخر ما زهقت حطيتها فى الكاتشن ماشين وسبتها تعجن كتير لانى معنديش عجانه
والله لزقت جامد واعدت انظف فى الكاتشن كتير والاطباق
لدرجه كرهت البتزا والمعجنات وكل لما اشوف صور معجناتكم اتحمس من جديد ما شاء الله تفتح النفس:cook:
ياريت حد كان عنده نفس المشكله ولقاه لها حل
:icon33::icon33::icon33::icon33::icon33::icon33::icon33::icon33:
17
33K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

دلع y
دلع y
يمكن ايديك فيها مغنطيس ههههههههه امزح معك
استخدمي الدقيق الكويتي جونان
سلسبيل المصريه
هههههههههههههههههه
ضحكتبنى بس للاسف هنا فى مصر مفيش دقيق كويتى
بستخدم دقيق جيد خاص بالبيتزا
golden eye
golden eye
يا قلبي انا لما اسوي العجينة عشر دقائق هي العجينة اللي اعتمدت عليها صار لي فترة ، تلزق شوية مو كثير احط عليها دقيق مو زيت بس دقيق لين تصير ما تلزق بيدي ،،بس شكلك تكثري الموية هي اللي تخلي العجينة تلزق ،، وقت العجن حاولي تحطي الموية شوية شوية ،، و بعدين خليها ترتاح العجينة شوية و ابدأي شكلي و ما بتلصق و ما تحتاج زيت غير اللي في المقادير
زهوة
زهوة
حبيبتي غيري نوع الطحين ..

لو انتى بمصر حاليا غيري النوع انا لما كنت بمصر كنت اتغلب شوي بالعجينة بعدها صرت اخلط انواع الطحين كان يمشي الحال
أحط دقيق الضحى مع أي نوع تانى وممكن تحتاجى تزيدي كمية الدقيق او تقلللى المية

عجينة العشر دقايق غلبتنى شوي لانها لازم بدقيق الكويت لكن عجينة هند طلعت معايا ممتااازة

بالتوفيق
زهوة
زهوة
هههههههههههههههههه ضحكتبنى بس للاسف هنا فى مصر مفيش دقيق كويتى بستخدم دقيق جيد خاص بالبيتزا
هههههههههههههههههه ضحكتبنى بس للاسف هنا فى مصر مفيش دقيق كويتى بستخدم دقيق جيد خاص بالبيتزا
الدقيق ذاتي التخمير بيخرب العجينة هو هادا السبب استعملى دقيق عادى وشوفى الفرق