Analysis Services
  • «
  • 1
  • 2
  • >
  • »
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اليوم هكتب لكم طريقه عجينه للفطير انا بسميه العيش المحمر اخذته من اختي ربنا يديها الصحه وطعمه رائع واولادي بيموتو فيه ويعتبر وجبه مغذيه.

النقادير:
3كوب دقيق كويتي
2معلقه كبيره زبده(او اصبع زبده 100جرام)
جبن رومي قديم مبشور
ذره ملح
ملعقه كبيره سكر
ماء دافئ حسب العجن.



الطريقه:
نضع الدقيق في وعاء للعجن ونضع عليه الزبده تكون لينه في درجه حراره الغرفه حتي لا تتعبك ثم نتبتدي عمليه الخلط باليدين ودي بتاخد وقت وانت بتخلطي ارفعي ايديكي لفوق حتي يتخلل العجينه الهواء حتي تتجانس تماما الزبده مع الدقيق ثم نضع ذره الملح والسكر والجبن الرومي المبشوروقديم لانه يعطي طعم رائع وكل ما زدتي الجبن كان الطعم روعه انا بجيب من مصر طعم الجبنه بيتباع في السوبر ماركت عندنا بس للاسف ما في منه هنا لكن برده طعمها هيطلع روعه وضعي الماء بعد ذلك حتي تحصلي علي عجينه لينه متماسكه اتركيها ربع ساعه ترتاح ثم افرديها بالناشابه وقطعيها اما بكوبايه علي شكل دائري او بقطعات العجين وفي منها اشكال جميله وحمريها في الزيت علي نار هادئه متوسطه هتنفش معاكي وهتطلع روعه.

ملحوظه:
العجينه دي ممكن نعمل منها كمان فطاير حلوه ولكن بدون اضافه الجبن يعني الدقيق نفس المقدار والزبده والسكر وذره الملح والماء وبرده ونعجنهم وتتركيها تهدي ربع ساعه وتشكليها ولما تخرج رشي عليها شويه شيره صغير او سكر بودره وزينيها بالهرشي بتطلع جنان او التوفي.
28-09-1428 هـ, 03:10 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
مشكوره والله يعطيك العافيه
28-09-1428 هـ, 03:49 مساءً
 
تسلمين على هالوصفه
28-09-1428 هـ, 05:00 مساءً
 
مشكوره وإن شاء الله اجربها



فراخ فيليه بالصويا صوص والفلفل الملون مع الأرز الأصفر ( طبخه ال10 دقائق )
http://forum.hawaaworld.com/showthre...994162#Scene_1
مربي مشمش منزلي تحفه ومجربه
http://forum.hawaaworld.com/showthre...978433#Scene_1
{وذكر فإن الذكرى تنفع المؤمنين } ,,,,,,, وأتمني علي المشرفات ألا يرفضواhttp://forum.hawaaworld.com/showthre...003338#Scene_1
نفسك تحفظي القرأن الكريم ومش عرفه اليكي الطريقه المضمونه
http://forum.hawaaworld.com/showthre...991489#Scene_1
متضيعيش الفرصه.. دلوقتى تقدرى تصغرى صورك وتحمليها بمنتهى السهوله والشرح بالصورhttp://forum.hawaaworld.com/showthre...008870#Scene_1
ملف مهم جدا عن خطوره تكرار القلي في نفس الزيت
http://forum.hawaaworld.com/showthre...993251#Scene_1
28-09-1428 هـ, 05:05 مساءً
 
مشكوووووووووووره
29-09-1428 هـ, 12:07 صباحاً
 


الساعة الآن 01:40 .

تنبيه: كل ما يطرح من مشاركات في موقع عالم حواء يمثل رأي كاتبه فقط ولا يمثل رأي إدارة الموقع.
© 1998-2017 Hawaa Forum, Co.‏