اتلف زيتونى يااخوات .من منكن تنصحنى كيف احفض الزيتون الاخضر لمدة طويلة ولكن جزيل الشكر

ليتني اعرف كان ساعدتك اشوفه بالسوق اخضر ما اشتريه ليت اخواتنا الشاميات يخصصون موضوع بالصور كيف نحفظ الزيتونات
ولعيونك

up
يامن تحل بذكره عقد النوائب والشدائد
يامن إليه المشتكى وإليه أمر الخلق عائد
يا حي يا قيوم يا صمد تنزه عن مضادد
أنت الرقيب على العباد و في الملكوت واحد
أنت المعز لمن أطاعك والمذل لكل جاحد
إني دعوتك والهموم جيوشها نحوي تطارد
فافرج بحولك كربتي يا من له حسن العوائد
اي نوع زيتون حابة تحافظي عليه مدة أطول ............الأفضل تحطيه في مرطبانات زجاج وتغطيه بزيت الزيتون واذا انتهى الزيتون لا ترمي الزيت فيكي ترجعي تحطي فيه زيتونولازم تحفظي الزيتون في الثلاجة .................. وادعيلي بعدها
ادعولي بالشفاء واني انحف ويرزقني ربي بنوتة
امييييييييييين
شكرا لك امل لبنان هدا وقت الزيتون الاخضر الى تعرف كيف ادخر لشهور تقول لنا جزاها الله خيرا
انا مش عارفه انتو قصدكو ايه بس انا هقلكو طريقه تخليل الزيتون الاحضر بتاعنا ودي بتقعد شهور اولا انا بجيب 3 كيلو زيتون اخضر ومعاهم نصف كيلو ليمون ومعاهم نصف كيلو جزر ونصف كيلو فلفل حار واذا مش عاوزاه حار قللي الفلفل وتغسلي الزيتون وبعدين تشققيه بسكين بالطول وتحطي عليه ميه لمده اربع ايام تغيريها كل يوم وبعدين في اليوم الخامس تصفيه من الميه وتبشري عليه الجزر او تقطعيه حلقات زي ما انت عاوزه وتحطي الفلفل والملح كميه كبيره حوالي كوب ملح صغير وتعصري الليمون النصف كيلو وتحطي العصير عليه وبعدين تحطي الليمون اللي اتعصرمعاه وبعدين تقطعي عليه كرفس وتقلبيه كويس وتحطيه في برطمان وبعدين تحطي ماء عليه لحد قبل البرطمان بشويه بس سيبي مسافه يمكن ربع البرطمان وحطي عليه زيت زيتون وحطي كيس بلاستك علي غطا البرطمان ولفي ولازم الكيس عشان يتكبس ومتفتحيش عليه قبل شهر واذا كان مستواش اقفلي عليه وسبيه 15 يوم كمان ومتخفيش مش معناه انه باظ ودايما لما تيجي تجيبي منه لازم تستعملي معلقه عشان ميريمش ويبوظ منك وبالهنا وادعيلي لوطلع تمام


الساعة الآن 09:06 .