samoha_om_ali

samoha_om_ali @samoha_om_ali

محررة ذهبية

اغيثثونى بسرعه ... القرص بالعجوه بطريقه دون

اطباق عالم حواء

ممكن بسرعه طريقه القرص بالعجوه لدون الغاليه
3
536

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

ام شهرزاد
ام شهرزاد
اول مره اسمع به ياليت اعرف طريقته واكتبها لك..يمكن له اسم ثاني.
ياسمين و فل
ياسمين و فل
اول مره اسمع به ياليت اعرف طريقته واكتبها لك..يمكن له اسم ثاني.
اول مره اسمع به ياليت اعرف طريقته واكتبها لك..يمكن له اسم ثاني.
شوفي حبيبتي أنا لقيت لك دي على السريع من ملف دون للحلويات

القراقيش (بالعجوة )

1 كيلو دقيق
ربع كيلو سمن أو زيت ذره أو خليط منهم
2 ملعقه كبيره سمسم
1 ملعقه كبيره خميره بيره + ملعقه صغيره سكر + نصف كوب ماء دافئ
1 كوب لبن دافئ للعجن .. ممكن ماء دافئ
توجد إضافات إختياريه( شمر - حبة البركة - ينسون - كمون) 1 ملعقه كبيره
الطريقة :
يقدح السمن على النار
نضع الدقيق و ذرة الملح في طبق بلاستيك غويط
نصب عليهم السمنة اللي قدحناها و بالراحة بالمعلقة المقصوصة نحركهم
مع بعض لحد ما تحسي أن العجينة بردت شوية و بقت حرارتها محتملة
لأيدك ابدئي اعجني بأيدك كويس قوى
( الخطوة دي اللي بنسميها بسي العجينة كويس )يعنى تفضلي تدعكى
العجينة كويس بين ايديكى الاثنين
ضعي الخميرة في كوب مع شوية لبن دافىء و قلبيها لحد ما تذوبيها كويس
ضعي الخميرة المذابة في اللبن على الدقيق ثم نبدأ العجن باللبن كويس جدا
((( كل ما نعجن اكتر تنجح معانا القراقيش اكتر )))
هتتكون عندك عجينة متماسكة و سابت جوانب الطبق غطيها و سبيها

نحضر العجوة:
نشيل النوى و نفرم العجوة بحتة سمنة ثم نكورها كور صغيرة
نجيب العجينة و نأخد منها قطع قد اليوسفي و نكورها
و نعمل فيها فتحة في النص و نحط فيها كورة العجوة
و نكورها و نقفلها كويس ثانى و نبطط بأيدنا و نرصصهم
في الصاج أو الصينية و نتركهم شوية يخمروا ندخل الصينية
الفرن لحد ما يستوي و بعد ما يطلع و يبرد ممكن وضعة
في علبة بلاستيك
و بلهنا و الشفا
samoha_om_ali
samoha_om_ali
gazaky ALLAH khyraa ya yasmin