ممكن بسرعه طريقه القرص بالعجوه لدون الغاليه
05-01-1429 هـ, 12:01 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اول مره اسمع به ياليت اعرف طريقته واكتبها لك..يمكن له اسم ثاني.
05-01-1429 هـ, 12:08 صباحاً
 
شوفي حبيبتي أنا لقيت لك دي على السريع من ملف دون للحلويات

القراقيش (بالعجوة )

1 كيلو دقيق
ربع كيلو سمن أو زيت ذره أو خليط منهم
2 ملعقه كبيره سمسم
1 ملعقه كبيره خميره بيره + ملعقه صغيره سكر + نصف كوب ماء دافئ
1 كوب لبن دافئ للعجن .. ممكن ماء دافئ
توجد إضافات إختياريه( شمر - حبة البركة - ينسون - كمون) 1 ملعقه كبيره
الطريقة :
يقدح السمن على النار
نضع الدقيق و ذرة الملح في طبق بلاستيك غويط
نصب عليهم السمنة اللي قدحناها و بالراحة بالمعلقة المقصوصة نحركهم
مع بعض لحد ما تحسي أن العجينة بردت شوية و بقت حرارتها محتملة
لأيدك ابدئي اعجني بأيدك كويس قوى
( الخطوة دي اللي بنسميها بسي العجينة كويس )يعنى تفضلي تدعكى
العجينة كويس بين ايديكى الاثنين
ضعي الخميرة في كوب مع شوية لبن دافىء و قلبيها لحد ما تذوبيها كويس
ضعي الخميرة المذابة في اللبن على الدقيق ثم نبدأ العجن باللبن كويس جدا
((( كل ما نعجن اكتر تنجح معانا القراقيش اكتر )))
هتتكون عندك عجينة متماسكة و سابت جوانب الطبق غطيها و سبيها

نحضر العجوة:
نشيل النوى و نفرم العجوة بحتة سمنة ثم نكورها كور صغيرة
نجيب العجينة و نأخد منها قطع قد اليوسفي و نكورها
و نعمل فيها فتحة في النص و نحط فيها كورة العجوة
و نكورها و نقفلها كويس ثانى و نبطط بأيدنا و نرصصهم
في الصاج أو الصينية و نتركهم شوية يخمروا ندخل الصينية
الفرن لحد ما يستوي و بعد ما يطلع و يبرد ممكن وضعة
في علبة بلاستيك
و بلهنا و الشفا
05-01-1429 هـ, 02:14 صباحاً
 
gazaky ALLAH khyraa ya yasmin
05-01-1429 هـ, 08:38 صباحاً
 


الساعة الآن 06:18 .