عندي كرمب احمر و مو عارفة في ايش استخدمة؟؟؟؟

مين عيندها اي طريقة سلطة بالكرمب او الخس؟؟

مين عندها طريقة البطاطس زي الي في لندن فيش ؟؟؟


اللهم يامجيب الدعوات و ياقاضي الحاجات وفق اهلي و يسر امورهم و نور طريقهم و احفظهم من كل شر واجمعني بهم في الدنيا و الأخرة
يارب سهل اموري و وفقني يارب ماما وبابا يرضو عني
اقتباس مشاركة  (^^مشاعل السعوديه^^)
سلطة قوس الرحمن
او انا احب اسميها مهرجان السلطه..
لأنها من جد كلها الوان وطعمها راااااااائع انا مااسويها الا للناس المهمه جدا جدا جدا
او اذا كانت عزيمه كبيره وبوفيه
لأنه يبيلها شغل بس بصراحه تستاهل الشغل كل من ذاقها يترك باقي الأكل وياكلها هي بس

المقادير:
ملفوف اخضر
ملفوف بنفسجي
طماطم
فلفل رومي
باذنجان
خبز عربي
خيار مخلل
جزر
بقدونس
بطاطس الاعواد الرفيعه جاهزه بعلب معدنيه
ذره
سماق

الصوص:
الصوص الإيطالي الجاهز من قودي او حدائق كالفورنيا او اي شركه


الطريقه:

جينا للشغل

-الملفوف بنوعيه والفلفل الرومي قطعيهم شرائح رفيعه
-الطماطم انزعي اللب والبذور وقطعيها شرائح رفيعه
-الجزر ابشريه والافضل تقطعيه عيدان رفيعه
-الباذنجان قطعيه الى شرائح طويله مثل الاصابع واقليه
-الخبز نفس الباذنجان انا اقصه بالمقص قصيه الى شرائح طويله اصابع واقليه
-الخيار المخلل قطعيه اصابع
-البقدونس افرميه


احضري إناء السلطه

حطي الملفوف
الفلفل الرومي
الجزر
الطماطم
الباذنجان
الخبز
الخيار المخلل
الذره
البقدونس
وحركي كل المكونات ورشي سماق وحركي ووقت التقديم اضيفي الصوص الإيطالي وحركي
حطيها بطبق التقديم وحطي اخر شي فوقها عيدان البطاطس وقدميها
وادعي لي...وانا اضمن لك الكل راح ينهبل عليها..سلطة محترمه وتبيض الوجه


وهاذي صورة الصوص الايطالي وصورة عيدان البطاطس صوره جماعيه




وهاذي السلطه






وهاذي صوره قديمه لها كان عندنا عزيمه وحاطينها فوق البوفيه شوفوها ورا متوزيه



ملاحظه::
-الباذنجان والخبز اقليهم قبل بيوم مايضره
-الخبز انا اقصه دايم واحتفظ فيه بالفريزر عشان اوفر وقت اقصه مربعات للفتوش والفته
واقصه اصابع عشان هالسلطه واخليه بالفريزر مايتغير
-صحيح المكونات كثيره لكن كميتها بسيطه يعني من كل نوع حطي شوي
مون تون يعطيكي العافية ياقلبي مررررررررره تسلميلي
اللهم يامجيب الدعوات و ياقاضي الحاجات وفق اهلي و يسر امورهم و نور طريقهم و احفظهم من كل شر واجمعني بهم في الدنيا و الأخرة
يارب سهل اموري و وفقني يارب ماما وبابا يرضو عني
استعمليه فى سلطة الملفوف او الكول سلو بتكون خس وجزر مبشور وملفوف احمر مبشور ومايونيز وحليب او كريمة خفق ومعلقة خل ومعلقتين سكر

او فى الفتوش
خس وخيار وطماطم وملفوف احمر وليمون وسماق وزيت زيتون وعلى الوش عيش محمص
وانا بحطه كمان فى السلطة الخضرا
وممكن فى حشوة السبرنج رول بتكون بصل وفراخ وفلفل رومى وملفوف احمر او اخضر كله متقطع رفيع وبيدبل على النار مع نقطة زيت وصويا صوص ونحشى بيه فطاير او سبرنج رول


الساعة الآن 10:45 .