مساااااااء الورد

كيفكم ياحلوات ان شاء الله تمام

بالله يابنات اللي تعرف " القلقاس "



وجربت تسويه تللللحقني بالطريقه

لأن زوجي اشترى قلقاس وبصراحه انا اول مره اشوفه وما اعرف كيف طريقته

وبحثت بقوقل بس مدري اي طريقه احسن ؟؟

فقلت ماالي الا الله ثم بنات حواء يفزعوووولي

انتظركم ياقماااري

شوفى حبيبتى قطعيه مكعبات صغار وبعدين نقعيه بمويةحارةنص ساعةوبعدين صبى مويةحارةوافركيه بيدك كويس واسلقى دجاج اولحم اللى موجود وطلعيه وحطى بالمرق القلقاس وخليه ينسلق لمين يستوى,وبهالوقت خوذى باقةسلق وباقةكسبرةغسليه م زين وحطيهم بمشخال يتصفون من المويةلمايتصفون كووووووووويس خوذى مقلاةوحطى فيهاشوى سمن وتكونى مقطعةالكسبرةوال سلق صغاروتحطينهم على السمن وتقلبى لمين ينشف معك وقطعى عليهم 3سنون ثوم حلقات وقلبيهم مع بعض واول ماتنشف طفى الناروخليهم على جنب وتروحى لم القلقاس وتشوفى لواستوى طفى الناربس لازم يكون فيه مرق بالقدريعنى مكعبات القلقاس تكون بوسط مرق الدجاج وماتكون ناشفة
وحطى بالخلاط خلطةالكسبرةوالس لق وحطى عليهم من مرق القلقاس واخلطيهم وارجعى صبيهم على القلقاس واغليه مرةوحدةوطفى النار(لماتسلقى القلقاس لاتضيفين ملح ترى بيصيرقاسى وماراح يستوى ضيفيه لمايستوى القلقاس )معليش على الشرح السريع واتمنى اكون افدتك
[IMG]http://up.*****.com/up/get-12-2007-i2u8j1vr.jpg[/IMG]


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

شوفي ياست الستات ، القلقاس ده درنات يشبه البطاطس كده بس علي اكبر

وله طريقتين للطبخ ، اما بدمعه او بكسبره خضراء
الطريقه الاولي بالدمعه :

وده هاتقشري القلقاس عادي وتقطعيه حلقات زي ما بنقطع البطاطس لصينية البطاطس
، وتنقعيه في ماء لمدة ساعه وبعدين تغسليه كويس اوي لحد ما ملمس المزلقه
ه اللي فيه دي تروح
وبعد كده ينطبخ زي صينية البطاطس عادي خالص
عصير طماطم + 5فصوص ثوم كبيره + بصله متوسطه مفريه

تفرمي الثوم وتضيفيه للبصل وعليهم الملح والفلفل والبهارات اللي تحبيها
وبعدين تحطي حلقات القلقاس وتقلبيهم وبعد كده عصير الطماطم وتزودي كوب مرقه
وتحطيهم علي النار لحد ما تتسبك ويستوي القلقاس

بصراحه الطريقه دي مش بحبها خالص ، التانيه الذ بكتير


الطريقه التانيه بالثوم والكسبره الخضراء

برضو هانقشر القلقاس بس هانقطعه المره دي مكعبات صغيره وبعدين ننقعه
في ميه لمدة ساعه ثم نغسله كويس اوي تحت الميه معالدعك ال
جيد علشان نتخلص منكل المزلقه اللي بتبقي فيه

بعد كده بنحتاج : كميه من المرقه + رأس ثوم مقشره وحزمتين كسبره خضراء +
ملعقتين كبار سمنه

نغسل الكسبره كويس ويفضل انها تكون من النوع اللي عيدانه طرية وصغيره
( والا هاتضطري انك تقطفي الورق وتستعمليه هو وترمي العيدا
ن ) اغسليها وسبيها تنشف من مية الغسيل شويه وبعدين افرميها خشنه او قطعيها قطع صغيره بالسكينه

قشري راس الثوم وافرميها نص فرم
نحط الكسبره وملعقتين السمنه علي النار لحد ما تبدأ تدخل في التحمير وتنشف
، وقتها نحط الثوم ونفضل نقلب لحد ما الثوم والكسبره يتحمروا ( بس اوعي تتحرق منك )
بعد كده تصفي السمنه وتسيبي الكسبره والثوم يبردوا وبعدها تفرميهم
هم في المفرمه كويس اوي

بعد غسل القلقاس نغلي المرقه ونحطه فيها يفضل يغلي لحد مايستوي
ي مش هاياخد اكتر من عشر دقايق لو نوعه كويس
قرب مايستوي بنضيف عليه ملعقتين السمنه اللي احنا صفيناه
م من خلطة الكسبره
وبعدين نضيف الكسبره والثوم اللي فرمناهم
يادوب يغلي كمان غلوتين نغطيه ونطفي النار ونسيبه متغطي شويه
واكلي احلي قلقاس بالهنا والشفا

نسيت اقولك انك ممكن تفرزني القلقاس بعد ماتغسليه كويس وتصفيه
ه من الميه تحطيه في كيس نايلون وتحطيه في الفريزر

وكمان ممكن تعملي خلطة الكسبره والثوم وبرضو تحطيهم في كيس صغير مع كيس القلقاس في الفريزر

وكل اللي عليكي انك لما تحبي تطبخيه تغلي المرقه وتحطي عليها القلقاس
وقرب مايستوي تفرمي الخلطه بتاع الكسبره وتحطيها عليه
بتبقي سهله جدا وخصوصا لو هاتعمليها في رمضان بتوفر وقت كبير

بيتاكل مع ارز ابيض
وممكن تعملي فتة قلقاس عباره عن عيش محمص ومقطع قطع صغيره
وارز ابيض تحطيه فوق العيش وبعدين تسقيهم من مرقة القلقاس وتحطي فوق الوش
مكعبات القلقاس

وبالهنا والشفا
ام سلطان ولولوه
الف شكر لك يااااقلبي

وجزااااك الله كل خير

على طريقتك الحلووووووووووه


الساعة الآن 11:36 .