اخواتى العزيزات ارجوكم عايز مقادير
كيكة دسمة وتكون قليلة الدسم
وقولوا لى ليه الكيكة الاسفنجية
بتهبط لما بتخرج من الفرن وليه
لونها بيبقى مش فاتح زى اللى
بنشتريها من المحلات وليه ما بتكنش
عالية زى اللى بنشتريها مع انى واخده
الطريقه من برنامج كل بلد اكله
وبتبقى كويسه بس مش عالية وبتهبط
شوية لما بتخرج من الفرن وبيكون
اللون مش فاتح زى الجاهزه
وجزاكم الله خيرا

صراحة انا مافهمت عليك كيف تبين كيكة دسمة وتكون قليلة الدسم
ومن ناحية الكيك الاسفنجي انا ما اظبطة ومقدر افيدك
بعطيك مقادير كيكة جنان أولادي يحبوها مررررة...المقياس علبة الزبادي......حطي بخلاط الطماطم علبة زبادي+نصف العلبة سكر+نصف العلبةزيت+2بيض+ط ين+ملعقة اكل فانيلا
+ملعقة اكل خميرة ب.ب+بشر قشرة ليمون او برتقال...واضربيه بالخلاط ثم صبيهم بصينية مدهونة بشوية زيت وشوية طحين ثم دخليها الفرن من تحت حتى ترتفع وتتحمر اطرافها ثم حمريها من فوق..واحذري تفتحي الفرن قبل ماتمر نصف ساعة على الاقل لان هذا سبب انخفاضها فيما بعد..وخلي الصينية بالوسط لاهي مرتفعة ولا نازلة...وبالهنا والعافية وردي لي امانة اذا اعجبتك


الساعة الآن 12:21 .