المكونات
أولا:صينية الجمبري:

عدد 1 كيلو جمبري ونفكه لو مجمد
عدد 10 فصوص ثوم - بصلتين
حبه طماطم كبيره او اتنين وسط
عدد 2 حبه فلفل اخضر - 2 ليمونه
ملح - كمون فلفل - اسود قليل جدا

ثانيا: الأرز :

2 كوب أرز - 2 بصله - فلفل اخضر وفلفل احمر.
ربع ملعقة صغيره قرفه - ملح3كوب ماء.



الطريقه
أولا : الجمبرى
أضربي المكونات بالخلاط ماعدا الليمون لنفرمها بحيث يكون الخليط على شكل قطع صغيره
ثم نعصر فى الاخر الليمونتين على الخلطة .
نحضر صينيه نضع أولا طبقه من الخلطه وبعدها نرش شويه زيت خفيف.
ثم نضع طبقه جمبري نرصه على شكل صفوف.
ثم نضع طبقه من الخلطة ونرش زيت على الوش.

ثانيا: الارز
نضع في الحلة شوي زيت ونقطع البصل مكعبات رفيعة أوى ونشوحه لحد مايشقر بعدها
تضيفى الفلفل الاخضر والفلفل الاحمر قطع.
ونقلب ثم نضع الأرز ونقلب ونحط ربع ملعقه القرفه.
ونقلب لمده 5 دقايق تقريبا ثم نسقيه بالماء
ونزود الملح على حسب ماتحبى
غطى الحلة على النار لحد ما الماء يغلى شويه وبعدها هدى على النار خالص
اتركيه لحد ما يستوي واقلبه من فتره لفتره لحد مايستوى.
نضعها على النار على عين هاديه الى أن ينضج.


التقديم
نضع خلطه الجمبري على الأرز وقت الأكل.
20-01-1429 هـ, 06:03 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الله يعطيك الف الف الف
خيررررررررررررررررر
ياااااااااااااااااقلبي
20-01-1429 هـ, 06:09 مساءً
 
يعطيك العافية
20-01-1429 هـ, 06:11 مساءً
 
الله يعطيكن العافيه خواتي
20-01-1429 هـ, 07:52 مساءً
 


الساعة الآن 11:58 .