Analysis Services
ياريت من الخبيرات تذكر طريقة عمل كيكة التمر

انا سويت طريقة بس للاسف ما طلعت لذيذة

ولا طلع فيها طعم التمر

المهم ياريت اللي تعرف تذكرلنا الطريقة واذا كان بالصور يكون احسن

انا حابه يكون فيها طعم التمر واضح والصوص اللي فوق يكون فيه تمر مش سكر وقشطة
23-01-1429 هـ, 04:27 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
للرفع
23-01-1429 هـ, 06:04 مساءً
 
شوفى الطريقة

انا على طول بسويها وبتطلع روعة


كيكة التمر المقلوبة

امعلقة عسل ابيض نصف كيلو تمر


2 معلقة بيكنج بودر كوب ونصف دقيق

نصف ملعقة قرفة رشة ملح ربع كوب سكر


2 بيضة فانيليا ربع كوب حليب او ازيد حسب العجينة


6 معلقة زبدة كوب سكر بنى


الطريقة


حطى الزبدة والسكر اتلبنى على نار وقلبى مدة 2 دقيقة على شرط النار خفيفة

وكمان معهم معلقة العسل لمكا تشوفيهم بقة ثقيلة خلاص افرشيها فى الصنية

العجينة ( نرص انصاف البلح الطولية على الخلطة اللى حطناها فى الصنية )



بحيث تكون القشرة الخارجية هى الملامسة لزبدة


نضع الدقيق والبيكنج بودر والقرفة ورشة الملح الخفيفة ونقلبهم مع بعض

نضرب السكر الابيض مع البيض ثم نضيف الفانيليا والحليب نضع المواد الجافة على المواد السائلة ونقلب بخفة ويلو حسيتى ان العجينة ثقيلة زودى حليب شوية


حطى الخليط على التمر وادخليها الفرن

وان شاء الله تكون هى اللى انت عاوزاها
23-01-1429 هـ, 06:44 مساءً
 
شوفي الطريقه هذي بصراحه كا مره اسويها لذيذه وسهله بس هي كيكه
ماعليها صوص ان شاء الله تعجبك


كيكة التمر

وهذي صورتها



المقادير :
بيضه + نصف كاس سكر + نصف كاس زيت + ملعقه صغيره قرفه + ملعقه صغيره هيل + كاس ونصف دقيق + ملعقه كبيره بكنج باودر + كاس تمر + كاس ماء

الطريقه :
يوضع التمر والماء في قدر على النار حتى يذوب التمر ثم يوضع في الخلاط مع بقية المقادير ماعدا الدقيق والبكنج بودر ثم يضاف الخليط على الدقيق ويخلط جيدا ثم في صينيه مدهونه بالزيت ومرشوشه بالدقيق ثم تدخل الفرن حتى تنضج وتتحمر من الاعلى
23-01-1429 هـ, 07:22 مساءً
 


الساعة الآن 01:00 .