ساعدونى الله يخليكوا
مش عارفه اضبط العجينه بحيث تكون هشه و طريه
كل ما اعمل طريقه لعجينه بمقادير المنتدى بلاحظ انها مهما تركتها تتخمر حجمها مش بيزيد كتير و بلاقيها قاسيه فى التشكيل و كل ما بفردها بالفراده بتلم تانى و بالتالى بتصبح سميكه

المقادير الى استخدمها هى

حوالى 3و نص كوب دقيق
4 ملاعق نيدو
1/2 كوب سكر
1/3 كوب زيت
1و1/2 ملعقه طعام خميره فوريه مذابه مع ملعقه صغيره ملح و سكر
1 و 1/2 ملعقه طعام بيكنج بودر
كوب ماء عادى (مش دافئ) ------> يا ترى هو ده السبب
بسيبها حوالى ساعه و نصف تخمر
و برضه مفيش فايده
قاسيه و بتلم مع الفرد

ساعدونى الله يخليكوا و عرفونى اسرار نجاح العجن بالتفصيل و جزاكم الله كل خير

اللهم بارك لى فى اولادى و اجعلهم قره عين لى و لوالدهم و اصلحهم و ارض
عنهم يا كريم
الخميره لازم تذوبينها في مويه دافيه ..
واذا عجنتيها خليها ترتاح وهي مغطيه وتكون في مكان دافي ..مثل الفرن او المكرويف ..



يالله أنك تحفظ بنتي وزوجي من كل شر
تكـــــفون ادعو ان زوجي ينقل للريـــاض ويثبت نــهائي فيها
ممكن الخميره مختربه ....اشتري خميره جديده و جربي.....و على الفكره الخميره تنحفظ في علبه نظيفه و محكمة الإغلاق....
و البيكينج باودر لا تحطينه مع خليط الخميره عند العجن.....

شكرا سارونه و ثلج على نصائحكم
بس عوزه اسأل هل العجن لازم يكون بماء دافئ و لا ممكن ماء حرارته عاديه و هل ده بيأثر كتير ع العجينه؟
اللهم بارك لى فى اولادى و اجعلهم قره عين لى و لوالدهم و اصلحهم و ارض
عنهم يا كريم
لاعادي مو شرط مويا دافية
انا اسوي العجينة بمويا عادية
وجربي غيري الخميرة


الساعة الآن 09:58 .