ساعدونى الله يخليكوا
مش عارفه اضبط العجينه بحيث تكون هشه و طريه
كل ما اعمل طريقه لعجينه بمقادير المنتدى بلاحظ انها مهما تركتها تتخمر حجمها مش بيزيد كتير و بلاقيها قاسيه فى التشكيل و كل ما بفردها بالفراده بتلم تانى و بالتالى بتصبح سميكه

المقادير الى استخدمها هى

حوالى 3و نص كوب دقيق
4 ملاعق نيدو
1/2 كوب سكر
1/3 كوب زيت
1و1/2 ملعقه طعام خميره فوريه مذابه مع ملعقه صغيره ملح و سكر
1 و 1/2 ملعقه طعام بيكنج بودر
كوب ماء عادى (مش دافئ) ------> يا ترى هو ده السبب
بسيبها حوالى ساعه و نصف تخمر
و برضه مفيش فايده
قاسيه و بتلم مع الفرد

ساعدونى الله يخليكوا و عرفونى اسرار نجاح العجن بالتفصيل و جزاكم الله كل خير
29-01-1429 هـ, 02:41 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الخميره لازم تذوبينها في مويه دافيه ..
واذا عجنتيها خليها ترتاح وهي مغطيه وتكون في مكان دافي ..مثل الفرن او المكرويف ..
29-01-1429 هـ, 07:21 صباحاً
 
ممكن الخميره مختربه ....اشتري خميره جديده و جربي.....و على الفكره الخميره تنحفظ في علبه نظيفه و محكمة الإغلاق....
و البيكينج باودر لا تحطينه مع خليط الخميره عند العجن.....
29-01-1429 هـ, 09:38 صباحاً
 
شكرا سارونه و ثلج على نصائحكم
بس عوزه اسأل هل العجن لازم يكون بماء دافئ و لا ممكن ماء حرارته عاديه و هل ده بيأثر كتير ع العجينه؟
29-01-1429 هـ, 09:51 صباحاً
 
لاعادي مو شرط مويا دافية
انا اسوي العجينة بمويا عادية
وجربي غيري الخميرة
29-01-1429 هـ, 12:00 مساءً
 


الساعة الآن 04:47 .