السلام عليكم ورحمة الله وبركاته,,,,,
كيفكم بنات؟!...بدخل بالموضوع على طول,مره كنت بمصر وأكلت سندوتش فلافل خطير واللي محليه كان وجود مخلل الباذنجان وكان طعمه لذيذ لدرجه ماني قادره أنساه الى اليوم...المشكله اني دورت على مخلل الباذنجان في السوبرماركت والهايبرماركت وحتى البقالات الصغيره ومالقيته,,مافيه الا المكدوس واللي أكلته مش مكدوس اللي أكلته مخلل باذنجان.
أرجو من بنات مصر أو أي وحده تعرف طريقة المخلل تكتبها وأكون شاكره وممنونه لها.
ملاحظه:الباذنجان غير محشي.
اهلا وسهلا ياجميل
ونورتى مصر حبيبتى

ومخلل الباذنجان سهل وبسيط ولذيذ كمان

انتى هتجيبى الباذنجان الاسود الرفيع والطويل وبيكون صغير الحجم زى ده



هتفتحيها فتحه من الجنب

وهتغلى ميه ومعاها رشه ملح وتحطى فيها الباذنجان للسلق

ومش هياخد وقت طويل ابدا مجرد ماتتسلق وتحسى انها بقت طريه طلعيها على طول

وهتجهزى خلطه الحشو
توم هتفرميه مع كمون وشطه حمرا وانا بحط رشه زعتر بيتزا<<الاوريجانو وبحط كمان عودين بقدونس
كل الخلطه دى تفرم مع بعض او تدق فى الهون

بعد كده تبدءى تحشى حشو بسيط جدا بداخل وحدات الباذنجان
وترصيهم فى علبه بلاستك وترشى عليهم زيت وتعصرى ليمونه
وطبعا بتاحطيها فى التلاجه وكل ماتحتاجى تاخدى منها
وممكن تاكلى منها بعد ساعتين او تلاته عادى

وبالف هنا وشفا
ههههههههه معلشى اختى غير محشى ده يبقى قورديحى زى مابنقول يعنى مش معمول تمام

لكن اللى قلتلك عليها هى دى الاصليه
(مدام شيرين_أم ادهم) الله يجزاك الجنه شكرا عالافاده..بس هل هو نفسه اللي يستعمل مع سندوتش الفلافل؟
وبعدين الزيت اللي قلتي عليه زيت زيتون ولا زيت ذره؟
احط عليها زيت شنو زيت عافيه ولا زيت زيتون اصلي بموت بالباذنجان وبعدين لمن اسلقها بيكون داخل الباذنجان ماي مايعغن اذا تخلل لانى سويت المكدونس نفس الطريقه بس الحشوه غير بس بعد فتره عفن وطلع منه ريحه يعنى انتى تنشفيه من الماي بعد السلق والا عادي


الساعة الآن 11:30 .