السلام عليكم
لكل خبيرات المعجنات عندي كام سؤال ياريت تفيدوني
1- أزاي أعرف أن العجينة محتاجة ماء والعكس لو محتاجة دقيق
2- أيه اللي بيخلي العجينة تنشف يعني مرة عملت بعجينة العشر دقايق بيتزا وطلعت ناشفة من تحت وعملت توست وبرضه ناشف من تحت مع مقادير أسامة السيد
3- أمتي نفرد العجينة علي دقيق وأمتي علي زيت
4- ايه الافضل فرن الغاز ولا الكهرباء في المعجنات
5- لو العجينة اختمرت وبعدين لقيتها ناشفة وحسيت أنها محتاجة مياه اتصرف أزاي
ومتشكرة لأهتمامكن
19-02-1429 هـ, 07:10 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
شوفي اختي انا منزله عجينه معتمدتنها ان شاء الله راح تريحج جربيها
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1127768
19-02-1429 هـ, 07:16 مساءً
 
بسم الله الرحمن الرحيم 000


عزيزتي

دائما نجاح المعجنات ياتي بنوعية الدقيق وصحة المقادير 000


يعني دائما تقيدي بالمقادير بالظبط 000



تحتاج العجينة الى ماء اذا شفتيها جامدة كثير والعكس اذا كانت لينة وتلزق باليد فالعجينة تحتاج الى طحين 000


دائما قللي الزيت في العجين الزيت ينشف المعجنات 00

يعني مثلا كوبين ونص طحين يحتاج الى ربع كوب زيت وكوب واحد ماء 000
والمعجنات لا تحتاج الى وقت للخبز يعني عشر دقائق تكفي في الفرن 000


ودائما عند عجنك للعجين اول الخطوات هي اظافة الماء والزيت والسوائل وفي الاخير الطحين 00

وعند انتهائك من العجن دعي العجينة تخمر لمدة ساعة الى ساعة وربع وشرطوضع العجينة في زبدية كبيرة و تغطى الزبدية بكيس نايلون 00


وفور خروج الفطيرة من الفرن غطيها حتى لا تجف وتحافظ على رطوبتها غطيها بمنديل نظيف 000


وتسلمين 00 اتمنى اكون قد اوصلت لج المعلومة
19-02-1429 هـ, 07:24 مساءً
 
أختي أم أنمار مشكورة علي الرابط الصور لم تفتح لكن أنا واثقة وان شاء الله هاجربها وأقولك يا جميل
أختي ريم الفهد مشكورة تسلمي لي ومعلومات قيمة جزاكي الله خيرا بس سؤال تاني أنت بتقولي أن العجينة يكفيها 10 د أنا عملت التوست أمبارح علي 200 درجة وقعد في الفرن 20 د من تحت و30 د الاثنين معا ودة فرن كهربا وأعلي درجة عندي 250 لكن أنا كنت عاملة في بايركس العجينة ماكنتش لسه خدت لون وهاجرب أني أبتدي بالسوائل لأني دايما بعمل العكس ومعنديش عجانة فيمكن دة بيخلي الدقيق تقيل في أيدي من الاول
19-02-1429 هـ, 07:46 مساءً
 
ريم الفهد ماقصرت
انتي خليتيها مدة طويلة بالفرن
شي ثاني كلما عجنتي اكثر كلما كانت العجينة طرية اكثر ... دايم اسمع البنات يقولون السر في مدة العجينة
يعني افضلي تضربي و تكفي في العجينة على قد ماتقدري
الله يوفقك
19-02-1429 هـ, 08:07 مساءً
 


الساعة الآن 02:07 .