كانت مشكله الارز بالخلطه معى ان الارز يحمر فى الزيت
الان عملت فكره وطلع طمعها احلى بسم الله نبدا
المقادير
2كوب ارز مصرى منقوع
ملح فلفل ملعقه قرفه صغيره بصله
2/1ك كبده دجاج
مكسرات مشكله(بندق لوز كاجو )
4/1ك زبيب
2ملعقه زبده
4ملاعق كبيره صويا صوص المعتدله وده مهم جدا لان الصلصه الحلوه تغبر الطعم واحنا هنا يهمنا اللون البنى
الطرررررررررررررررررررررررريقه

اولا نقوم بتسويه الكبده ونتركها جانبا
ونحمص المكسرات
نضع الزبده ونحمر فيها البصل ثم نضيف لها الملح والفلفل والقرفه ونضع 2كوب ماء ساخن والصويا صوص
والزبيب لحد مايغلى الماء وضع الارز وبعد الغليان نخفض النار الى ان يتم السوا
ثم ناتى باى قالب مثلا القالب الذى يوضع فبه الكريم كارميل ونضع فيه الكبده وفوقه الارز ونطغط عليه جيدا حتى يتماسكثم نقلبه فى الطبق ونزبنه بالمكسرات
وبالهنننننننننننننا
14-04-1429 هـ, 09:46 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
تسلم الايادى
14-04-1429 هـ, 09:50 مساءً
 
يسلمووووو
14-04-1429 هـ, 11:12 مساءً
 
عزيزتي ممكن كمان بدل ما تحمر الرز او تحطي صويا صوص حطي معلقة سكر في طاسة علي النار لحد لما تبقي زي الكراميل غامق بمعني تاني احرقي السكر و بعدين حطي عليه كوباية ماء و حطيه عادي علي الرز و اضبطي بعد كدة الملح .

و سلام
14-04-1429 هـ, 11:43 مساءً
 
تسلمين
15-04-1429 هـ, 04:25 صباحاً
 


الساعة الآن 02:23 .