سمك مقلي بطريقة هندية؟؟؟؟

اطباق عالم حواء

سلام عالطباخات حبيت اسأل عن طريقة عمل السمك اللي نزلته وحدة من الاخوات ناسيه اسمها قلت السمك بعد التتبيل ثم سوت كشنة في قدر تاني سويت طريقتها وعجبت زوجي كانت طعمه مرة اللي عندها تكتبها مرة تانية الله يسعد ايامها
2
948

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

البطه الازرقاء
اعملي بحث في الارشيف
منون878
منون878
بعد تنظيف السمك نقلبه في الدقيق (معاه ذرة ملح وقليل من الكمون والفلفل الاسود المطحون )
ويحبذ استخام كيس علشان نظافة المكان (ذرات الدقيق تتطاير )





نقليه في زيت نباتي ونرفعه علي ورق المطبخ ليمتص الزيت الزائد

نرصه في اناء للفرن



في اناء علي النار نصع قليلا من الزيت النباتي ونقلب فيه بصلة كبيرة مقطعة غليظ نوعا ومعاها 3-4 فصوص ثوم كبيرة مهروسة او مقطعة رفيع الي أن يلين البصل ويلمع ...لا يحمر
نزيد ثمرو فلفل أخصر مقطعة ونقلب قليلا
ثم ثمرتين طماطم جامدة مقطعة صغير
وملعقة طعام صلصة طماطم
نترك الخليط يتسبك قليلا
نتبله بملح وفلفل وكمون وشطة حمراء مطحونة حسب الرغبة ..احنا نحبها حرة قليلا



نزيد علي الخليط ملعقة طعام من الكسبرة الخصراء المقطعة صغير ونقلبها حتي تختلط فقط

نصب الخليط علي السمك المقلي (يستحسن نص قلي )وممكن نزيد شوية ماء للخليط اذا احتاج الأمر

يدخل فرن متوسط الحرارة حتي يحمر الوجه ...حوالي ثلث الساعة

وكلي أحلي طاجن سمك
وأنا عملت حساب اللي مش بيحب الطاجن وتركت سمك مقلي ناشف ومعاه بطاطس مقلية