السوسن2000

السوسن2000 @alsosn2000

عضوة جديدة

يلا اللى بتحب المخلل المصري تدخل

السلطات والمقبلات والمشروبات

اللى بتحب المخلل تدخل........
التخليل
طبعا المخلل لا غنى عنه فى اى بيت و قبل اى حاجه هناك بعض الارشادات:
1-يجب ان تكون الخضروات المستخدمه طازجه .
2-يجب احكام غطاء الوعاء.
3-يراعى غمر الخضروات تماما بالخل المخفف.
4-يجب وضع الخضروات فى محلول ملحى قبل غمرها فى الخل.
5-يجب غلى الخل قبل استعماله.
6-اعداد المحلول الملحى من :
ملعقه ملح كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء مغلى
7-يتبل الخل بالفلفل و القرنفل حسب الرغبه.
8-عدم تعرض سطح المحلول للهواء.
9-يغطى بطبقه من الزيت و يحكم الغطاء.
اولا:مخلل الخيار :
الطريقه:
1-يقطع الخيار اذا كان كبير الحجم ،اذا كان صغير الحجم يحتفظ به كاملا .
2-يغمر فى محلول ملحى (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء)ويترك ليله كامله.
3-يغلى 2 كوب خل مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد.
4-يرفع الخيار من المحلول الملحى و يشطف جيدا.
5-يوضع فى وعاء و يصب عليه الخل البارد و يحكم الغطاء و يحفظ فى مكان بارد لمده 4 ايام.

ثانيا:مخلل الجزر:
المقادير:
1-جزر اصفر -خل .
2-ملح (ملعقه كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء ).
3- فلفل و قرنفل (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء).

الطريقه:
1-يسلق الجزر مده 5 دقائق فى محلول ملحى.
2- يصفى الجزر و يوضع فى اوعيه.
3-يغمر فى خل متبل بالفلفل الحار والقرنفل بعد غليه.
4-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.

ثالثا :مخلل الكرنب او القرنبيط :
المقادير :
1- كرنبه متوسطه او قرنيطه.
2- 4 كوب خل مخفف.
3-ملعقتين توابل -ملح.
الطريقه:
1-يغلى الخل بالتوابل .
2-يقطع ورق الكرنب شرائح ،يرص فى وعاء و يرش بالملح بين كل كميه و اخرى.
3-يترك 24 ساعه ثم يصفى و يشطف.
4-يعبأ فى وعاء و يغمر بالخل المتبل البارد.
5-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.

رابعا:مخلل الزيتون الاخضر:
المقادير:
1-كيلو زيتون اخضركبير الحجم.
2- محلول ملحى (2,5 ملعقه كبيره ملح لكل 4 كوب ماء).
3- ربع كيلو فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون.
4-ربع كيلو ليمون-بعض فصوص الثوم.

الطريقه:
1-يشق الزيتون طويلا او يدق خفيفا و ينقع فى الماء مده 3 ايام مع تغيير الماء دائما .
2-يذاب المحلول الملحى و يغلى ثم يترك يبرد.
3-يغسل الكرفس و الفلفل الاخضر و يقطع .
4-تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه.
5-يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل وو حدات الثوم -و حلقات الليمون.
6-يغطى الزيتون بكوب عصير الليمون و المحلول الملحى.
7- توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه من الزيت.
8-يغلق للاطمئنان باحكام و يترك فى مكان دافئ مده 15 يوم.
دى شويه مخللات و اللى تعجبه يقيم واللى عايزه اى نوع مخلل تقوله وان هكتبلها طريقته.
11
1K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

فوضنا أمرنا لله
يعطيك العافيه وتسلم الايادي
ليالي هتون
ليالي هتون
تشكرااااااااااات ياعسل وربي يبارك لك ان شالله
زيتونه 500
زيتونه 500
أم الرضا
أم الرضا
ما شاء الله عليكى شاطرة بجد تسلم ايديكى
أم سلطان؟
أم سلطان؟