اللى بتحب المخلل تدخل........
التخليل
طبعا المخلل لا غنى عنه فى اى بيت و قبل اى حاجه هناك بعض الارشادات:
1-يجب ان تكون الخضروات المستخدمه طازجه .
2-يجب احكام غطاء الوعاء.
3-يراعى غمر الخضروات تماما بالخل المخفف.
4-يجب وضع الخضروات فى محلول ملحى قبل غمرها فى الخل.
5-يجب غلى الخل قبل استعماله.
6-اعداد المحلول الملحى من :
ملعقه ملح كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء مغلى
7-يتبل الخل بالفلفل و القرنفل حسب الرغبه.
8-عدم تعرض سطح المحلول للهواء.
9-يغطى بطبقه من الزيت و يحكم الغطاء.
اولا:مخلل الخيار :
الطريقه:
1-يقطع الخيار اذا كان كبير الحجم ،اذا كان صغير الحجم يحتفظ به كاملا .
2-يغمر فى محلول ملحى (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء)ويترك ليله كامله.
3-يغلى 2 كوب خل مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد.
4-يرفع الخيار من المحلول الملحى و يشطف جيدا.
5-يوضع فى وعاء و يصب عليه الخل البارد و يحكم الغطاء و يحفظ فى مكان بارد لمده 4 ايام.
ثانيا:مخلل الجزر:
المقادير:
1-جزر اصفر -خل .
2-ملح (ملعقه كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء ).
3- فلفل و قرنفل (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء).
الطريقه:
1-يسلق الجزر مده 5 دقائق فى محلول ملحى.
2- يصفى الجزر و يوضع فى اوعيه.
3-يغمر فى خل متبل بالفلفل الحار والقرنفل بعد غليه.
4-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
ثالثا :مخلل الكرنب او القرنبيط :
المقادير :
1- كرنبه متوسطه او قرنيطه.
2- 4 كوب خل مخفف.
3-ملعقتين توابل -ملح.
الطريقه:
1-يغلى الخل بالتوابل .
2-يقطع ورق الكرنب شرائح ،يرص فى وعاء و يرش بالملح بين كل كميه و اخرى.
3-يترك 24 ساعه ثم يصفى و يشطف.
4-يعبأ فى وعاء و يغمر بالخل المتبل البارد.
5-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
رابعا:مخلل الزيتون الاخضر:
المقادير:
1-كيلو زيتون اخضركبير الحجم.
2- محلول ملحى (2,5 ملعقه كبيره ملح لكل 4 كوب ماء).
3- ربع كيلو فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون.
4-ربع كيلو ليمون-بعض فصوص الثوم.
الطريقه:
1-يشق الزيتون طويلا او يدق خفيفا و ينقع فى الماء مده 3 ايام مع تغيير الماء دائما .
2-يذاب المحلول الملحى و يغلى ثم يترك يبرد.
3-يغسل الكرفس و الفلفل الاخضر و يقطع .
4-تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه.
5-يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل وو حدات الثوم -و حلقات الليمون.
6-يغطى الزيتون بكوب عصير الليمون و المحلول الملحى.
7- توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه من الزيت.
8-يغلق للاطمئنان باحكام و يترك فى مكان دافئ مده 15 يوم.
دى شويه مخللات و اللى تعجبه يقيم واللى عايزه اى نوع مخلل تقوله وان هكتبلها طريقته.
السوسن2000 @alsosn2000
عضوة جديدة
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
فوضنا أمرنا لله
•
يعطيك العافيه وتسلم الايادي
الصفحة الأخيرة