السلام عليكم حبيباتي

بالنسبه للشيره اللي ما نستغني عنها بكل انواع الحلى

كل ما سويتها وحفظتها عندي اجي من بكرا الاقي اسفل البرطمان كله سكر متجمد وش السبب ما ادري

يمكن تكون كمية السكر كثيره علشان كذا يتكتل السكر تحت الله يعافيكم جاوبوني ابي شيره مثل شيرة سعد الدين صافيه وما تتغير مع الوقت

السلام عليكم

اختي زهره اسمحيلي اجوبك اولا كلنا حصل معانا كده وده ساعات لان النار بتكون عاليه والسكر مدبش كويس فبيسكر .

في طريقتين لحل المشكله وباذن الله يسعدوكي اولا ضيفي مقادير الشربات علي البارد في الاول وقلبيهم بالمعلقه كويس وبعدين ارفعيهم علي النار.

او وانت بتعملي الشربات ضيفي له معلقه عسل نحل وان شاء الله اكون افدتك.

اما عن الشربات اللي عند الحلواني سعد الدين ده اسمه عسل جلكوز وهم ليهم طريقه بيعملوه بيها.

واخيرا طريقه الشربات 2 كوب سكر معاهم كوب ميه ذوبيهم علي البارد ثم ارفعيهم علي النار ضيفي عصير ليمون حوالي نقطتين وقبل ما تطفي النار حطي رشه فانليا.
ينقل من الحلويات لاطباق حواء


اسألك يارب باسمك الأعظم .. وبصفاتك العلى .. أن تفرش لهذه الغالية دربا من .. نور
وتجعل وجهها دائما مسرور .. وتملأ قلبها بذكرك يا غفور ..
وتجعل لها الصراط سهلا للعبور .. وتجعلها في الجنة أجمل من الحور . .

ولك بالمثل يالغاليه ...





سوي عصير ليمون في الشيرة

كل كاستين سكر عليهم كاس موية
ونص م ص عصير ليمون
وخليها على النار عشرة دقايق بالكثيييييييييي ر على نار هادية
مدونتي



الحمد لله يا ربي .. وثقت بوعدك وما اخلفتني فيه..




حبيبتي جربي طريقتي
4 كاسات سكر معاهم 4كاسات ماء اذوبهم على نار عالية ولما يغلي اقصر النار لمدة ساعة بعدين اعصر ليمونه واضيف شوي زعفران واخليهم ساعة كمان يعني الطبخ كله لمدة ساعتين بدون ما تغطي القدر الي بتطبخي فيه
احيانا اخلي قوامه خفيف للبسبوسة واحيانا اخليه ثقيل مثل العسل للحلويات الثانيه
جربيه ان شاء الله يضبط معاك


الساعة الآن 06:18 .