مرحبا

ارجو ممن تعرف طريقة لعمل فطيرة التفاح ( ابل باي ) وبطريقة واضحة وسهلة وصحيحة ان تدلني عليها لان زوجي يعشق هذه الفطيرة وانا اود عملها بالبيت وبصراحة عندي اكثر من طريقة ولكن عند عملها والانتهاء منها وعندما ياكل منها الشخص يشعر بانه ينقصها شي فالرجاء تزويدي بطريقة صحيحة وحتى طريقة الخبز بالفرن

مع جزيل الشكر


hi
this is the recipe:
6 cups apples, peeled and sliced
1/2 to 3/4 cup sugar (depending upon the flavor of the apples)
2 tablespoons flour
3/4 teaspoon cinnamon
2 tablespoons lemon juice
1 (9-inch) unbaked pie shell and top crust, recipe follows

Preheat oven to 425 degrees F.
Toss apple slices gently with sugar, flour, cinnamon and lemon juice. Spoon into unbaked pie shell. Top with crust, folding its edge under the top of the bottom crust. Crimp to seal. Bake at for 40 to 50 minutes, or until crust is golden brown.


Pie Crust:
4 cups flour
3/4 teaspoon salt
1 cup lard or vegetable shortening
1 egg, beaten
5 tablespoons cold water
1 tablespoon vinegar

Mix flour and salt. Cut in shortening until mixture resembles small peas.
Combine remaining ingredients and stir into shortening and flour. Let stand a few minutes.

Roll out dough on floured board.
أهلين كوثر كيفك

بدي اساعدك

بس تعرفي انه في اكتر من طريقة للبل باي

مثلا تارت تاتان
او بتكون متل المبروشة
او بالمكسرات
او بالكراميل

شو الي بدك اياه بالزبط
هلا وغلا
في عندي طريقتين راح تعجبك

تفضلي ياعسل ... اضغطي هنا
السلام عليييييييكم

شوفي أختي " كوثر "
عندك في قسم الحلويات
موضوع كامل عن البايات
كتبته الأخت " أماريج " الله يجزاها خير
وهذا الرابط

أفتحي كل الصفحاااات
وإن شاء الله تستفيدي منه


وتقبلي تحيااااااتي







الساعة الآن 08:32 .