السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

لو سمحتوا ابغى طريقه كفته بالصينيه ؟؟

وكم المده يدخل بالفرن ؟؟
24-08-1429 هـ, 09:42 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
24-08-1429 هـ, 09:11 مساءً
 
ولا تزعلين يا حلوة
الطريقة الاولى : اعملي كفتة عادية يعني لحم مفروم وبصل وبقدونس وكزبرة ونعناع وبهارات اعمليها مثل الاصابع حطيها في صينية ممسوحة بالزيت ودخليها الفرن لما تستوي جيبي شرائح باذنجان مقلية وحطي كل كفتاية في شريحة باذنجان ولفيها مثل ورق العنب وصفيها في صينية واعملي لها صلصة وصبيها عليها غطيها بقصدير ودخليها الفرن نص ساعة
الصلصة بصل مفروم ناعم وثوم ناعم شوحوا مع بعض وبعدين شوية صلصل وتشوحيه وماء وتمر هندي انقعيه اول في ماء دافي وحطي الماى بعد ما تصفيه مع ملح وبهارات ومكعب ماجي خضار وبالعافية
الطريقة الثانية : نفس الكفتة بس مدورة واشويها في الفرن بنفس الطريقة
الصلصة شرايح بصل رقيقة تشوح على النارمع الثوم المبشور وبعدين صبي عليه كاس ماء وعلبة كريمة الخفق الصغيرة وملح وفلفل ابيض وحطي الخلطة على الكفتة وفوقها جبن مبشور ودخليها الفرن ربع ساعة
25-08-1429 هـ, 03:00 صباحاً
 
جزاك الله الف خير على الطريقه ما قصرتي الله يسعدك
07-10-1429 هـ, 06:00 مساءً
 
السلام عليكم

الكفته باعملها كالتالي

نصف كيلو لحم مفروم +بصله مفرومه +فص ثوم مفروم + بيضه + رغيف عيش فينو مبلول أو معلقتين بقسماط + رشة قرفه + م ص ملح

واخلطيهم في كبة الخلاط حتى تتجانس ودخليها التلاجه نص ساعه لتتماسك

هاتي الأسياخ الخشب وصبعي عليهم الكفته ورصيهم في صينيه مدهونه زيت ودخليهم فرن سابق تسخينه (حار)
وقلبي الاسياخ باستمرار في الأول حتى تبيض اللحمه من جميع الجهات ولا تنفصل عن السيخ

واتركيهم حتى يتحمروا من جميع الجهات ومجرد ما تحمر شيليها من الفرن علشان لا تنشف (مجرد ما البصل يستوي بتكون اللحمه استوت لانها مفرومه)
وطشي في شوية زيت ساخن فحمه مولعه وغطي الصينيه بسرعه علشان الكفته تتشرب ريحة الفحم

واستمتعي بأحلى كفته
----
ممكن بنفس الطريقه بس تصبعيها من غير أسياخ أو انك تفردي خلطة اللحمه في الصينيه وتدخليها الفرن وتقطعيها مكعبات بعد ما تخرج من الفرن

وبالتوفيق
07-10-1429 هـ, 06:14 مساءً
 


الساعة الآن 07:49 .