اخواتى اريد طريقة الارز بالخلطة زى المطاعم كنتاكى بيبقى بالكبد و القوانص و بدون مكسرات او زبيب لانى لا احب الطعم الحادق مع المسكر

لا أله الا الله محمد رسول الله
ربنا آتنا فى الدنيا حسنة و فى الآخرة حسنة و قنا عذاب النار

اربع وعود وعد بها الله تعالى :
- الشكر قال تعالى ( ولئن شكرتم لأزيدنكم )
-الذكر قال تعالى ( واذكروني اذكركم )
-الدعاء قال تعالى ( ادعوني استجب لكم )
-الاستغفار قال تعالى ( استغفروا ربكم إنه كان غفارا )
السلام عليكم
========
الارز بالخلطه (وهي الطريقه الأخف ولا تستهلك دهون كتيييييييير)
-------------
تحضري الكبد والقوانص وتسلقيهم في ماء به بصل وملح وحبهان وورق لورا

حمري بصله مفرومه في معلقتين زبده حتى يصبح لونها غامق (مثل بصل الكشري) ثم ضيفي لها المرقه(خمس كوبايات) واتركيها تغلي غلوه
وسيصبح لون المرقه غامق وتاخد طعم البصل..

البعض بدل ما بتحمر بصل بتحرق معلقتين سكر حتى يصبح كراميل ثم تضيف المرقه ويذوب السكر وتأخذ المرقه لون الكراميل ولكني لم أجرب هذه الطريقه

صفي المرقه من البصل وتخلصي من البصل وارفعيها على النار مره أخرى وعند الغليان ضيفيها ل 4 كوبايات أرز مصري مغسول(يفضل ان تدعكيه بمعلقة زبده علشان يبقى مفلفل) ورشي معلقه صغيره قرفه وظبطي الملح واتركيهم على النار حتى يغلي وهدي النار لفوق بعد الغليان وغطيها حتى يستوي الأرز

حمري الكبد والقوانص في قطعة زبده واغرفي الأرز ووزعي فوقه الكبد والقوانص أو قلبيهم معه
-------------------
هناك الطريقه الأصليه للأرز بالخلطه وهو انك تحمري الارز كله في خليط من الزيت والزبده(كميه كبيره تكفي الأرز كله) حتى يصبح لونه غامق ثم تصفي الأرز من الزيت وتتخلصي من الزيت والزبده الزياده
وتسقيه بالمرقه وتضيفي رشة قرفه وتتركيه يستوي على نار هاديه

وكل سنه وانتي بألف خير
أسألك من صالح دعائك
جزاك الله خيرا أختى راماتان و ربنا يرزقك انتى و جميع بنات المسلمين بالزوج الصالح
لا أله الا الله محمد رسول الله
ربنا آتنا فى الدنيا حسنة و فى الآخرة حسنة و قنا عذاب النار

اربع وعود وعد بها الله تعالى :
- الشكر قال تعالى ( ولئن شكرتم لأزيدنكم )
-الذكر قال تعالى ( واذكروني اذكركم )
-الدعاء قال تعالى ( ادعوني استجب لكم )
-الاستغفار قال تعالى ( استغفروا ربكم إنه كان غفارا )


الساعة الآن 06:10 .