صباح الخير بناااات


الله يسعدكم

ابي طريقة عمل الكوسه المحشيه وياليت التفاصيل



او ياليت طريقة الحشوه وياليت لو احد مجربه بنفسه ومشكوررررين

اللهم عووضني بما هو خير ياالله ..



اللي تبي اضافات بيبي.. تعطيني بنها..
حيها..
اهلا اختى الغاليه

انتى تقصدى محشى الكوسه العادى

بصى ياقمر انتى تقشرى الكوشه من بره بمقشره الاول

وثانيا الحشوه بسيطه جدااا

اغسلى رز مصرى كويس
حطى على النار بصل مقطع صغير واول مايصفر ضيفى لحمه مفرومه اذا حبيتى بعدين ضيفى الصلصه وبقدونس مفروم حوالى ربطه
واخيرا الرز وطبعا ظبطى الملح والفلفل ورشه كمون ورشه بهارات مشكله ورشه هيل ناعم

احشى الكوسه بالحشوه دى مع مراعاه انك ماتحطيش كتير عشان تسيبى مساحه للرز يستوى

حطيها بحله وضيفى مرقه اذا حبيتى بحيث تكون يادوب فوق الكوسه بحوالى 2 سم وسيبيها تغلى واول ماتبدا تشرب الميه غطى عليها وهدى النار وسيبيها تستوى براحتها

وبالف هنا وشفا
مشكوره اختي


طيب كيف طريقة المرقه
وايش مكونتتها

الله يوفقك
اللهم عووضني بما هو خير ياالله ..



اللي تبي اضافات بيبي.. تعطيني بنها..
حيها..
يا سلام على شرحك يا مدام شيرين مختصر وواضح

بس عندي كم سؤال الرز المصري هل أنقعه قبل ما أحشي الكوسه بيه ؟؟

أنا دايما أحشي الكوسه بلحم مفروم وبسسسسسسس

حجرب هالمره بالرز المصري إن شاء الله

حبيبتي فوشي

مرقة الكوسا سهله مررررره

يا دوب تحطي معجون طماطم ومكعب ماجي وشوي بهارات مطحونه وملح صيني ما أستغني عنه ي كل طبخاتي

وماء حاااااااااااااا اااااااار وبس يا عسوله

السلام عليكم:

الكوسه نظفيها وقشريها على خفيف ثم قوريها بالمقوار (بدون ما تشيلي منها كتييير.. لأنها بتتهري في السوا)

الخلطه:

3 كوبايات رز مصري مغسول ومصفى
حزمتين بقدونس مفرومين
حزمة شبت مقطع
4 أعواد نعناع أخضر (خدي الورق فقط وقطعيه) << مهم للطعم
معلقه صغيره بابريكا (مهم للطعم المميز)
رشة قرفه
نص معلقه صغيره كمون
ملح وشطه أو فلفل أسود
4 حبات طماطم معصورين
معلقه كبيره صلصة طماطم
بصله كبيره - 1 م ك ثوم مفرومين

حمري البصل في زبده أو سمن بلدي ثم ضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم واتركيها تتسبك وبعد ما تتسبك ضيفي لها الأرز وقلبيه على النار تقلبين بحيث يندمج مع الصلصه
ارفعيه من على النار وضيفي له الخضره(البقدونس والشبت والنعناع) والبهارات (القرفه والبابريكا والكمون) والملح والشطه ولاتنسي التوم المفروم
وقلبي الخلطه جيدا مع اضافة معلقتين زيت دره

احشي الكوسه بحيث تتركي حوالي ربعها من فوق بدون حشو علشان الرز بيزيد وممكن الكوسه تتفتح
رصي الكوسه في حله مبطنه بشرايح الطماطم والبصل
خلي بالك لما ترصي الكوسه انك توقفيها جنب بعضها.. يعني خلي الجزء المفتوح منها لأعلى.. علشان تستوي كلها بدرجه واحده ..

اسقيها بالمرقه(الناتجه من سلق اللحم أو الفراخ مع البصل والحبهان وورق اللوري والملح)
لكل كوب رز حطي كوب وربع مرقه

هدي النار لما يغلي وغطي الحله واتركيها تستوي

وبالهنا والشفا... استمتعي بأحلى محشي


الساعة الآن 05:41 .