السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

احباتى


انا عندى مشكلة كبيرة قوى فى مسالة العجين بغض النظر انى بادوخ لحد مااوصل انا العجينة تبقى ماسكة بعضها

المشكلة الاكبر انى بعد اما ادخل متلا العجينة الفرن ولتكن بيتزا

بتكون مش مستوية من جوا


مش عارفة اية السبب؟؟


انا استخدمت طرقة اختنا ريشة


فى عمل فطاير (السمكة)


وانا عملت مينى بيتزا


وكمان فى المينى بيتزا بالنسبة للجبنة الموتزريلا انتم بتحطوها امتى فى الاول ولا لما البيتزا تستوى

تترش على الوش وتدخل الفرن بس عشان تسيح

لانى بحطها فى الاول مع البيتزا وبتطلع مش سايحة لا دى بتكون شبة اتحمرت ومبتكنش حلوة

اريد حلا
19-12-1429 هـ, 02:28 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اقتباس مشاركة  (nanosa311)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
احباتى


انا عندى مشكلة كبيرة قوى فى مسالة العجين بغض النظر انى بادوخ لحد مااوصل انا العجينة تبقى ماسكة بعضها

المشكلة الاكبر انى بعد اما ادخل متلا العجينة الفرن ولتكن بيتزا

بتكون مش مستوية من جوا


مش عارفة اية السبب؟؟
اتوقع السبب لما تحطي الخميره علي الماء يكون الماء ساخن جداً المفروض يكون دافئ

انا استخدمت طرقة اختنا ريشة


فى عمل فطاير (السمكة)


وانا عملت مينى بيتزا


وكمان فى المينى بيتزا بالنسبة للجبنة الموتزريلا انتم بتحطوها امتى فى الاول ولا لما البيتزا تستوى

تترش على الوش وتدخل الفرن بس عشان تسيح
انا احط الجبن بعد ماتستوي ارش الجبن وادخلها الفرن دقيقه واسكر النار واتركها تذوب علي حراره الفرن
لانى بحطها فى الاول مع البيتزا وبتطلع مش سايحة لا دى بتكون شبة اتحمرت ومبتكنش حلوة

اريد حلا
اتمني اكون افدتك
19-12-1429 هـ, 03:28 صباحاً
 
بالنسبة لي شخصياً ومن تجربتي في العجائن استطيع اني اعطيك بعض الملاحظات وباقي الصبايا فيهم الخير والبركة
*العجينه ماتكون جامدة حاولي تخليها لينة ومطاطة
*بعد ماتتجانس العجينة اضربيها على سطح نظيف( بالمصري (لت العجين)لمدة لاتقل عن خمس دقائق
*امسحيها بقليل من الزيت واحكمي الغطاء واتركيها تختمر
*اذا راح عملي بيتزا أوفطاير جبن ادهني السطح اللي تفردي عليه بقليل من الزيت الزيتون
اتمنى أكون ساعدتك بشيء

تحياتي ,,,
19-12-1429 هـ, 03:30 صباحاً
 
ينقل من المعجنات الى الاطباق
19-12-1429 هـ, 11:32 صباحاً
 
اختي بعطيك طريقة عجينه لوحده من الاخوات في المنتدى كانت مسويه كروسانات انا سويت بيتزا فطاير منها
المقادير : 4 ملعقة كبيره سكر - 4ملعقةزبادي- 4 ملعقة حليب جاف -ملعقة كبيرة خميرة -رشة ملح - كاس ماء دافئ -ملعقة b.pاصبع زبدة سايحة - 3 ونص كاس دقيق -تضربي كل المقادير بخلاط الدريم وب ماعاد الدقيق وbp بعدين اضيفيهم وعجني بيدك .
-الما ءيكون دافي قريب من البارد احسن عشان العجينه ماتخرب وماتنفش بعدين
-تحطي العجينه في مكان دافئ وتغطيه زين
تخليه تاخذوقت تخمر ساعه نص ساعه عطيها وقت
العجينه مرة حلوة الله يعطيها العافيه صاحبتها مع تحياتي الى رشة عطر و كريكره (متميزات ديم)
19-12-1429 هـ, 12:18 مساءً
 


الساعة الآن 06:23 .