Analysis Services
  • «
  • 1
  • 2
  • >
  • »
عندي علبتين حلقوم وانا ما احبها وبدي اسويها بطريقة كعك العيد المصري بالملبن اللي هو الحلقوم

كيف اسوي ببيه وصفات ما يطلع طعمه فيها وكمان ابغى كعك الملبن

شكرا
23-12-1429 هـ, 06:59 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
صباح الفل ياقمممر

بصى انا هقولك طريقتى واعذرينى لانها بدون مقادير انا اسويها بالنظر وبالتقريب وبتطلع رووووعه

اول شئ الطحين حوالى 6 اكواب <<ممكن تقلليلها براحتك<<بس لو قللتيهم قللى مقدار السمن عشان مايكونش ناعم اوى
عليهم كوب ونصف سمن مقدوووح<<يعنى ساااااخن جدااااا
حليب دافئ للعجن
بهار كعك
خميره فوريه

اول شئ ضيفى على الطحين بهار الكعك وممكن سمسم وقلبيهم كويس
ضيفى السمن الساااااااااااااااخن جداااااااااااا وقلبيه بمعلقه الاول وبعدين اخلطيه بيدك
افضلى اخلطى فيه لحد مايكون دافئ ضيفى الخميره
بعد كده اعجنى بالحليب الدافئ لحد ماتتشكل عندك عجينه قابله للتشكيل

خدى منها قطع صغيره واحشيها بقطعه صغيره من الملبن وانقشيها بمنقاش كحك او ممكن فى قالب المعمول
سيبيها يوم كامل يعنى تسيبيها من اول النهار لاخره او من الليل لتانى يوم الصبح

اخبزيها فى فرن درجه حرارته متوسطه هو مش بياخد وقت يادوووب يشقر طلعيه

ولما يبرد تمامااااا رشى عليه السكر البودره وبالف هنا وشفااا
23-12-1429 هـ, 07:53 صباحاً
 
اقتباس مشاركة  (مدام شيرين_ام ادهم)
صباح الفل ياقمممر

بصى انا هقولك طريقتى واعذرينى لانها بدون مقادير انا اسويها بالنظر وبالتقريب وبتطلع رووووعه

اول شئ الطحين حوالى 6 اكواب <<ممكن تقلليلها براحتك<<بس لو قللتيهم قللى مقدار السمن عشان مايكونش ناعم اوى
عليهم كوب ونصف سمن مقدوووح<<يعنى ساااااخن جدااااا
حليب دافئ للعجن
بهار كعك
خميره فوريه

اول شئ ضيفى على الطحين بهار الكعك وممكن سمسم وقلبيهم كويس
ضيفى السمن الساااااااااااااااخن جداااااااااااا وقلبيه بمعلقه الاول وبعدين اخلطيه بيدك
افضلى اخلطى فيه لحد مايكون دافئ ضيفى الخميره
بعد كده اعجنى بالحليب الدافئ لحد ماتتشكل عندك عجينه قابله للتشكيل

خدى منها قطع صغيره واحشيها بقطعه صغيره من الملبن وانقشيها بمنقاش كحك او ممكن فى قالب المعمول
سيبيها يوم كامل يعنى تسيبيها من اول النهار لاخره او من الليل لتانى يوم الصبح

اخبزيها فى فرن درجه حرارته متوسطه هو مش بياخد وقت يادوووب يشقر طلعيه

ولما يبرد تمامااااا رشى عليه السكر البودره وبالف هنا وشفااا


تسلمين

وبعد اذن صاحبة الموضوع

ليش تخلينه يوم بدون خبز
23-12-1429 هـ, 08:13 صباحاً
 
اهلا ياجونا ياقمر

بيكون احلى كل ماتركتيه يخمر

فيه ناس بتسيبه ساعتين ثلاثه على حسب

بس الاحلى انها تسيبه يخمر اليوم كله
23-12-1429 هـ, 09:17 صباحاً
 
أنا نفس طريقة مدام شيرين بالضبط

والمقدار المظبوط للكعك المصري هو لكل 1 كيلو دقيق 1/2 كيلو سمن

أما مقدارالحليب ده حسب العجن بس تحطي شوية شوية لانه لو كترتي الحليب بيطلع ناشف شوية

و انا معاها برضوا في انك تسيبيه يخمر فترة طويلة و التخمير هنا مش ان حجمه يكتر لا التخمير للكعك أنه يبقي جاف تحركيه بسهولة من الصينية و الصينية ما بتدهن لانه فيه سمن كتير
23-12-1429 هـ, 10:30 صباحاً
 


الساعة الآن 01:06 .

تنبيه: كل ما يطرح من مشاركات في موقع عالم حواء يمثل رأي كاتبه فقط ولا يمثل رأي إدارة الموقع.
© 1998-2017 Hawaa Forum, Co.‏