اولا السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ثانيا كيفكم
ثالثاً السوال الاول هو ابي منكم لائحة على شكل جدول لمقاضي المطبخ سبق واني شفتها في المنتدى دورت عليها مالقيتها؟
السوال الثاني هو ابي طريقة الصقعة البيضاء؟
ثالثً ممكن اعرف ويش اقدمها معة طبعاً المصقعة؟
ولكم مني دعوة حلوة كذاً

[IMG][/IMG]
اتفضلى ياقمر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1049009

بالنسبه للمصقعه البيضاء تقصدى اللى بالبشاميل؟

اذا كان كده اتفضلى



المقـاديــر :


باذنجـان مقطـع حلقـات دائريه


بطاطس مقطعه حلقات دائريه


بصله متوسطه مفرومه


نص كيلو لحم مفروم ويزداد على حسب عدد الاشخـاص


فص ثوم يمكن الاستغناء عنه


بهارات ( ملح , فلفل )


بقدونس او كـزبره مفرومه


بقسماط للوجة ( خبر مطحون ) ...


جبن سائل (( حسب النوع المفضل ))



الطريقــه :-


1- يقطع كل من البطاطس والباذنجان وينقع في ماء وملح لمدة 5دقائق
2 - نفرم البصل ونقليه مع الحم ونضيف عليه البقدونس والبهارات



3- نقلي البطاطس والباذنجان وننشفهم من الزيت


وفوقها طبقه من الباذنجان ونغطيها بطبقه من اللحم المفروم

4- صلصة البشميل تكون جاهزه ومستويه

5- نضع بقاع صينيه الفرن مقدار من الصلصه حوالي 3 ملاعق او اربع فقط ندهنها 6- نبدي نرص اول طبقه من البطاطس بكامل الصينيه



7- نرص طبقه مثل أخري مثل الطبقة الاولى من جديد بالتساوي
بعدين نصب عليها الصلصه ونحط على الوجه اي نوع جبن سائل



واخر شي نضع البقسماط على الوجه حتى ما يحترق وينشف الجبن

وندخلها الفرن حتى تتماسك اكثر وتتحمر من الوجه




وبالنسبه ايه اللى بيتاكل معاها
طبعا الخبز مع المسقعه روووعه
وكمان الارز الابيض
اقتباس مشاركة  (مدام شيرين_ام ادهم)
اتفضلى ياقمر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1049009

بالنسبه للمصقعه البيضاء تقصدى اللى بالبشاميل؟

اذا كان كده اتفضلى



المقـاديــر :


باذنجـان مقطـع حلقـات دائريه


بطاطس مقطعه حلقات دائريه


بصله متوسطه مفرومه


نص كيلو لحم مفروم ويزداد على حسب عدد الاشخـاص


فص ثوم يمكن الاستغناء عنه


بهارات ( ملح , فلفل )


بقدونس او كـزبره مفرومه


بقسماط للوجة ( خبر مطحون ) ...


جبن سائل (( حسب النوع المفضل ))



الطريقــه :-


1- يقطع كل من البطاطس والباذنجان وينقع في ماء وملح لمدة 5دقائق
2 - نفرم البصل ونقليه مع الحم ونضيف عليه البقدونس والبهارات



3- نقلي البطاطس والباذنجان وننشفهم من الزيت


وفوقها طبقه من الباذنجان ونغطيها بطبقه من اللحم المفروم

4- صلصة البشميل تكون جاهزه ومستويه

5- نضع بقاع صينيه الفرن مقدار من الصلصه حوالي 3 ملاعق او اربع فقط ندهنها 6- نبدي نرص اول طبقه من البطاطس بكامل الصينيه



7- نرص طبقه مثل أخري مثل الطبقة الاولى من جديد بالتساوي
بعدين نصب عليها الصلصه ونحط على الوجه اي نوع جبن سائل



واخر شي نضع البقسماط على الوجه حتى ما يحترق وينشف الجبن

وندخلها الفرن حتى تتماسك اكثر وتتحمر من الوجه




وبالنسبه ايه اللى بيتاكل معاها
طبعا الخبز مع المسقعه روووعه
وكمان الارز الابيض


يمي يمي

يااختي انتي رهيبه

ماادري ليش حبيتك لله في الله

الله يسعدك ويحفظك لعين ترجيك
أستغفر الله العظيم الذي لا اله الا هو وأتوب اليـــــــه








اقتباس مشاركة  (جونا 42)




يمي يمي

يااختي انتي رهيبه

ماادري ليش حبيتك لله في الله

الله يسعدك ويحفظك لعين ترجيك
ربنا يكرمك ياجونا ياااارب
احبك الذى احببتنى فيه ياقمممر

للامانه الصور دى منقوله من على النت مش بتاعتى دورلتلها عليها ولقيتها ماشاء الله عجبتنى

ان شاء الله يكون ده طلبها
مشكورة مدام شرين على المصقعة وجزاة الله في ميزان حسناتك وسخر الله لك زوجك واولادك
آمـــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــيـــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ــــــــــــــن رب العالمين
[IMG][/IMG]


الساعة الآن 10:21 .