السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



حبيباتي الله يوفقكم ويعطيكم حتى يرضيكم


إنكم تساعدوني وتجاوبني على سؤالي


هل السمن البلدي نفس الطعم حتى لو اختلف المنشأ اللي جاي منه ؟



يعني أنا جاني هدية سمن بلدي من مصر


وماني عارفة في إيش استخدمه


يعني هل ينفع إني استخدمه في نفس الأكلات


اللي نستخدم فيها السمن البلدي المحلي


وهل ينفع ( وهذا السؤال مهم عندي جدا)

إني استخدمها مع العريكة أو لا ؟


بانتظار ردودكم
25-12-1429 هـ, 06:14 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
للرفـــــع
25-12-1429 هـ, 06:21 مساءً
 
السمن البلدي يختلف من بلد لأخر اعتقد مصر سمنهم ابيض صح او اكثر شئ يعتمدون على سمن البقر لكن عندنا نعتمد غالبا على سمن الغنم .

واذا السمن اللي جاك لونه ابيض تقدرين تحطين له حوايج وتضبطينه يحطون عليهمادة اسمها الضيمران تخلي لونه اصفر مثل السمن اللي عندنا وريحته حلوة واهم شئ تكون الريحة له حلوة عشان تقدرين تأكلينه مع الأكل ويعطي نكهة وهذا اللي اعرفه .
25-12-1429 هـ, 06:25 مساءً
 
اممممممممممم
الله الله الله ع السمن البلدى بتاعنا

ريحته فى الاكل مالهااااش حل

ليه ياقمر محتاره تستخدميه فى ايه

بيستخدم فى كل حاجه وبيخلى ريحه وطعم الاكل مالهاش حل من روعتهااااااااااااااااااااا

مع الطبيخ العادى<<الايدامات

والصوانى

والطواجن

الملوخيه واااااااااااو

وياسلام مع الكيك والحلويات والكحك وكل حااااااااااااااااجه
25-12-1429 هـ, 06:33 مساءً
 
الغالية hend 3



الله يوفقك على سرعة الرد


هي تقريبا مش بيضا بالمرة


هي صفرا فاتحة تميل للبياض


وريحتها حلوة


والف شكر على الرد




الغالية مدام شرين


الف شكر ياذووووووووووق


على الرد الرائع وأكيد مافي بعد الأكل المصري


وخصوصا الفطير المشلتت مع الجبنة الرومي الأصلية


اللي من مصر لأن سبق وسافروا أهلي لمصر وجابوا


الفطير والجبنة معاهم وبصراحة الطعم خرافيييييييي


وشفت فرق كبير بين الفطير والجبنة اللي هنا


واللي جابوها من مصر
25-12-1429 هـ, 07:35 مساءً
 


الساعة الآن 01:49 .