Analysis Services
خواتي المصريات

في كيكه بدقيق الذره واسمها

بسيسه

روووووعه بمعنى الكلمه

انا ذقتها مرتين

مره كيكه عاديه ومره بعصير البرتقال

والاثنين روووعه واللي اعرفه انه الدقيق مو الدقيق العادي اللي نستخدمه هو بدقيق

الذره ولون الدقيق اصفر

انا متأكده ان خواتي المصريات يعرفوها لأنها هي كيكه مصريه 100%

ابي طريقتها الله يرضى عليكم..وياريت بالخطوات المصوره..واللي مايمديها تكتب لي طريقتها فقط

واي وحده مرت عليها وتعرفها لاتبخل علي فيها

بإنتضاركم
27-12-1429 هـ, 07:40 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اتفضلي حبيبتي الطريقة بس أعزريني مفيش صور لان ما عندي الدقيق كنت عملتهالك و صورتها

المقادير

1/2 1 كوب دقيق درة
3/4 كوب دقيق أبيض عادي
3 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 كوب زيت
1 كوب عصير برتقال
1 كوب سكر ( أو 1/2 1 كوب حسب ما تحبي )
4 بيضات + رشة فانيليا

الطريقة
زي الكيكة بالظبط

أخفقي البيض + السكر + الفانيليا كويس بالمضرب الكهربي
ثم ضعي الزيت ثم عصير البرتقال و استمري بالخفق
ضعي البيكنج بودر علي الدقيق كله العادي و الدرة
ثم ضعي الدقيق علي خليط البيض شوية شوية و تقلبي بخفة حتي ينتهي كمية الدقيق
ضعي الخليط في صينية مدهونة بالسمن أو الزيت و مبطنة بالدقيق
ثم دخليها الفرن الساخن مسبقا حتي تنضج

ملحوظة ( بتختلف مقادير الدقيق حسب ما تكوني عايزاها يعني لو عايزاها مفرولة بتكتري دقيق الدرة و تنقصي الدقيق العادي و العكس صحيح ) المقدار اللي قلته أنا مجرباه
و أي سؤال أنا تحت أمرك حبيبتي
27-12-1429 هـ, 10:16 صباحاً
 
طيب كيف شكله دقيق الذره....
27-12-1429 هـ, 03:15 مساءً
 
اقتباس مشاركة  (أم عبد المنعم)
اتفضلي حبيبتي الطريقة بس أعزريني مفيش صور لان ما عندي الدقيق كنت عملتهالك و صورتها

المقادير

1/2 1 كوب دقيق درة
3/4 كوب دقيق أبيض عادي
3 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 كوب زيت
1 كوب عصير برتقال
1 كوب سكر ( أو 1/2 1 كوب حسب ما تحبي )
4 بيضات + رشة فانيليا

الطريقة
زي الكيكة بالظبط

أخفقي البيض + السكر + الفانيليا كويس بالمضرب الكهربي
ثم ضعي الزيت ثم عصير البرتقال و استمري بالخفق
ضعي البيكنج بودر علي الدقيق كله العادي و الدرة
ثم ضعي الدقيق علي خليط البيض شوية شوية و تقلبي بخفة حتي ينتهي كمية الدقيق
ضعي الخليط في صينية مدهونة بالسمن أو الزيت و مبطنة بالدقيق
ثم دخليها الفرن الساخن مسبقا حتي تنضج

ملحوظة ( بتختلف مقادير الدقيق حسب ما تكوني عايزاها يعني لو عايزاها مفرولة بتكتري دقيق الدرة و تنقصي الدقيق العادي و العكس صحيح ) المقدار اللي قلته أنا مجرباه
و أي سؤال أنا تحت أمرك حبيبتي

الله يستر عليك بالدارين

مشكوره ياقلبي

بس حبيبتي عادي لو قللت كمية البيض

يعني بدل 4 احط 2

وانا دائما أي كيكه فيها بيض ماأزيد عن 2

ومشكوره مره ثانيه ياعسل
27-12-1429 هـ, 07:45 مساءً
 
اقتباس مشاركة  (غراس الجنه)
طيب كيف شكله دقيق الذره....
هـــــلا حبيبتي

دقيق الذره يجي لونه اصفر .. تلقيه عند اللي يبيعون الدقيق

انا بحثت عنه فبنده وجيان ماوجدته

لقيته في محل يبيع الدقيق بأنواعه
27-12-1429 هـ, 07:49 مساءً
 


الساعة الآن 11:58 .