خواتي المصريات

في كيكه بدقيق الذره واسمها

بسيسه

روووووعه بمعنى الكلمه

انا ذقتها مرتين

مره كيكه عاديه ومره بعصير البرتقال

والاثنين روووعه واللي اعرفه انه الدقيق مو الدقيق العادي اللي نستخدمه هو بدقيق

الذره ولون الدقيق اصفر

انا متأكده ان خواتي المصريات يعرفوها لأنها هي كيكه مصريه 100%

ابي طريقتها الله يرضى عليكم..وياريت بالخطوات المصوره..واللي مايمديها تكتب لي طريقتها فقط

واي وحده مرت عليها وتعرفها لاتبخل علي فيها

بإنتضاركم


رب لاتذرني فردا وأنت خير الوارثين
اتفضلي حبيبتي الطريقة بس أعزريني مفيش صور لان ما عندي الدقيق كنت عملتهالك و صورتها

المقادير

1/2 1 كوب دقيق درة
3/4 كوب دقيق أبيض عادي
3 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 كوب زيت
1 كوب عصير برتقال
1 كوب سكر ( أو 1/2 1 كوب حسب ما تحبي )
4 بيضات + رشة فانيليا

الطريقة
زي الكيكة بالظبط

أخفقي البيض + السكر + الفانيليا كويس بالمضرب الكهربي
ثم ضعي الزيت ثم عصير البرتقال و استمري بالخفق
ضعي البيكنج بودر علي الدقيق كله العادي و الدرة
ثم ضعي الدقيق علي خليط البيض شوية شوية و تقلبي بخفة حتي ينتهي كمية الدقيق
ضعي الخليط في صينية مدهونة بالسمن أو الزيت و مبطنة بالدقيق
ثم دخليها الفرن الساخن مسبقا حتي تنضج

ملحوظة ( بتختلف مقادير الدقيق حسب ما تكوني عايزاها يعني لو عايزاها مفرولة بتكتري دقيق الدرة و تنقصي الدقيق العادي و العكس صحيح ) المقدار اللي قلته أنا مجرباه
و أي سؤال أنا تحت أمرك حبيبتي
يارب لك الحمد كماينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
اللهم أتمم علينا نعمك واحفظ مصر من كل سوء وهيأ لها امرا رشدا


طيب كيف شكله دقيق الذره....
اللهم آغفر لآبي وآختي وآجمعنآ بهم في جنآت آلنعيم ..آللهم في كل دقيقة تمر عليهم وهم في قبورهم آسألك آن تفتح لهم بآباً تهب منه نسآئم آلجنه لآ يسد آبدآ يً آرحم آلرآحمين
آللهم آحفظ لي آمي وآبنآئي وزوجي وآخوتي وآحفظني لهم يً رب آلعآلمين
اقتباس مشاركة  (أم عبد المنعم)
اتفضلي حبيبتي الطريقة بس أعزريني مفيش صور لان ما عندي الدقيق كنت عملتهالك و صورتها

المقادير

1/2 1 كوب دقيق درة
3/4 كوب دقيق أبيض عادي
3 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 كوب زيت
1 كوب عصير برتقال
1 كوب سكر ( أو 1/2 1 كوب حسب ما تحبي )
4 بيضات + رشة فانيليا

الطريقة
زي الكيكة بالظبط

أخفقي البيض + السكر + الفانيليا كويس بالمضرب الكهربي
ثم ضعي الزيت ثم عصير البرتقال و استمري بالخفق
ضعي البيكنج بودر علي الدقيق كله العادي و الدرة
ثم ضعي الدقيق علي خليط البيض شوية شوية و تقلبي بخفة حتي ينتهي كمية الدقيق
ضعي الخليط في صينية مدهونة بالسمن أو الزيت و مبطنة بالدقيق
ثم دخليها الفرن الساخن مسبقا حتي تنضج

ملحوظة ( بتختلف مقادير الدقيق حسب ما تكوني عايزاها يعني لو عايزاها مفرولة بتكتري دقيق الدرة و تنقصي الدقيق العادي و العكس صحيح ) المقدار اللي قلته أنا مجرباه
و أي سؤال أنا تحت أمرك حبيبتي

الله يستر عليك بالدارين

مشكوره ياقلبي

بس حبيبتي عادي لو قللت كمية البيض

يعني بدل 4 احط 2

وانا دائما أي كيكه فيها بيض ماأزيد عن 2

ومشكوره مره ثانيه ياعسل

رب لاتذرني فردا وأنت خير الوارثين
اقتباس مشاركة  (غراس الجنه)
طيب كيف شكله دقيق الذره....
هـــــلا حبيبتي

دقيق الذره يجي لونه اصفر .. تلقيه عند اللي يبيعون الدقيق

انا بحثت عنه فبنده وجيان ماوجدته

لقيته في محل يبيع الدقيق بأنواعه

رب لاتذرني فردا وأنت خير الوارثين


الساعة الآن 10:19 .