السلام عليكم ..

أنا عندما أعمل كيك إسفنجي لما ينضج ألاقي الكيك ما تنفصل عن الطاجين بعد النضج .. يعني لاصقة بالطاجين مع أني دهنته قبل ما أحط خلطة الكيك... ما السبب؟

وليش يقل إرتفاع الكيك الإسفنجي لما أخرجها من الفرن بعد النضج .. أفيدوني وجزاكم الله خير

نفس معاناتي ليت احد يفيدناااا
لامني تباطيتك وجااا بخاااطري لك شوق
دعيت ان الفرح دربك ولاتنشاف بك ضيقه





عزيزتي إدهني الصينية بالزيت ثم ترش بالدقيق قبل وضع العجينة علشان تطلع بسهولة
دعواتك لي بالذرية الصالحة
تحتاج وقت اكثر بالفرن يعني 35 او 40 دقيقه


شوفى حبيبتى

اولا الصينيه ادهنيها بزيت او سمن وبعدين بطنيها بالطحين

ثانيا السبب اللى بيخليها تعلى وبعدين تهبط ان الكيك الاسفنجى دايما بيحتاج جوانب صينيه عاليه

هاتى ورق زبده ولفيه بداخل الصينيه داير مايدور بحيث انه يعمل ارتفاع لحواف الصينيه فيسمح للكيك انه يعلى براحته

ثالثا الفرن اول ماتحطى الكيك لازم قبلها يكون ساااخن واول ماتحطى الكيك هدى النار على 180 درجه لمده 40 او 42 دقيقه بالكتير


الساعة الآن 01:33 .