السلام عليكم و رحمة الله و بركاتة

ازيكم كلكم يارب تكونو بخير

انا عايزة اعرف اعمل الكراميل ازاى

انا عملتو انى حطيت السكر فى الوعاء و هو ساخن و بعد ما بقى لونو كراميل حطيت معلقة سمنة و دى طريقة من التليفزيون بس لما دخلتو الفرن عشان اسوى الكريم كراميل لما طلع لقيت الكراميل ناشف تحت و لازق
و على فكرة هو كان ناشف يعنى اول ما برد بقى جامد و يتكسر

ياريت تساعدونى


و بالنسبة للفانيليا انا عندى البودرة لما بعمل مهلبية و احطها عليها بتمرررر اعمل اية






اللهم صلى و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين و لله الحمد
25-01-1430 هـ, 10:54 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1

حبيبتي

السكر على النار الين يصير بني

وصبيه بالقالب

بعدين سوي الخلطه حقت الكريمه وصبيه على السكر

وحطيهم بحمام مائي

وبالفرن لمدة ساعه

واترطيها تبررررررررررررررد تمام

وحطيها بالثلاجه واقلبيها وقت التقديم

واضح ياقمر
25-01-1430 هـ, 11:20 مساءً
 


شوفي الرابط هذا

http://forum.hawaaworld.com/showthre...=906505&page=2



وعلى فكره

استخدمي الفانيليا السائله لانها ماتمرر الاكل

واي شي فيه بيض حطي ملعقة حلى خل ابيض يوووووووخر الزفره انا كل شي فيه زفر احط خل

ماتطلع ريحته ابد ابد ابد


دعوه حلووووووه تكفين الله يسهل امري ويخلي لي عيالي
25-01-1430 هـ, 11:37 مساءً
 
اشكرك جدا جدا

جزاكى الله كل خير يارب

و ربنا يسهل لك كل امورك و ييسرها لك يارب و يخلى لك عيالك و تفرحى بيهم يارب و يخليكى لهم و
اللهم صلى و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين و لله الحمد

ممكن بس سؤال الحمام المائى اسخن الماء و لا تبقى عادية و الكراميل اعملو بعد ما اعمل الكريمة
انا اسفة اسالتى كتييير بس سنة اولى مطبخ



اللهم صلى و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين و لله الحمد
26-01-1430 هـ, 12:50 صباحاً
 
اقتباس مشاركة  (meeeee)
اشكرك جدا جدا

جزاكى الله كل خير يارب

ممكن بس سؤال الحمام المائى اسخن الماء و لا تبقى عادية و الكراميل اعملو بعد ما اعمل الكريمة
انا اسفة اسالتى كتييير بس سنة اولى مطبخ


اللهم صلي وسلم على نبينا سيدنا محمد


لا حبيبتي المويه عاديه واهم شي تغطي القالب حق الكريمه بمستوى ثلاث الارباع

والكراميل تعملينه اول شي وبس يصير لون بني ذهبي

تصبينه بقالب الكريمه على طول وتحركين القالب لغاية مايتغطى كاملاً

وبعدين صبي خليك الكريمه بعد مايبرد السكر<<<< راح يبرد على طول ويجمد عادي مع حرارة المويه والفرن راح يسيح ويضبط

واااااااااااااي سؤال لاتترددين ابد ابد
26-01-1430 هـ, 01:56 صباحاً
 


الساعة الآن 12:47 .