سلآم عليكم







أنا لا أعرف طبخ الرز جيدا واليوم ودي أسوي رز بالدجاج الله يجازيها كل خير الي ترد علي

سر رزكم إيش يعني كيف اسوي حتي يطلع طعمه كويس و تكون حبات الرز متفرقة


اكيد في سر
شوفى ياقمر

انا طبعا لانى كنت متعوده على الرز المصرى

فلما جيت استخدم الارز البسمتى بوظت الدنيا والرز باظ كذا مره

بس بعد كده الحمد لله بقيت اظبطه جدا وبعمل منه كل الانواع بريانى كبسه بالكبد بالشعريه بكل الانواااع

مثلا لو بالشعيريه
الرز اغسليه وانقعيه حوالى نص ساعه

حطى الزيت على النار

حطى الشعريه تتحمر لحد مالونها يصبح ذهبى

ضيفى الرز وقلبى بالرااااااااحه عشان حبايته ماتتكسرش

ضيفى رشه قرفه ومكعب رز ماجى للعيش الابيض

وبعدين تكونى غليتى ميه

حطى الميه بحيث توصل فوق الارز تقريييبا ب2-3 سم

اول ماتغلى <<تغلى بس من غير ماتتشرب الميه

حطى حاجه وهدى النار عليها هتتشرب الميه وتنفش حبايتها وربع ساعه وتكون مستويه

كل ماحبيتى تعمليه باى طريقه وهتضيفى ميه


ضيفيها مغليه وتكون فوق الارز بحوالى 3 سم واول ماتغلى هدى عليها

ان شاء الله اكون افدتك
شكرا مدام شيرين على الطريقة
انا أستعمل رز بسمتي
يعني لما اصلق الدجاج مع البهارات هل أضيف بها رات لطبخ الرز مع العلم انو مطبوخ في مرق الدجاج الله ينور عليكم جاوبوني
يعنى انتى هتحطى الرز فى مرقه الدجاج بعد السلق صح كده؟


اه عادى ممكن تضيفى بس قليل جدا زى ثلا مكعب الرز الابيض من ماجى بس مش اكتر عشان طعم البهارات الكتير احيانا بيكون مزعج اوى
شوفي حبيبتي لو هتطبخي الرز بالمرق ما تضيفي بهارات تاني علي الرز بس تعدلي الملح فقط

و طريقة شيرين حلوة و بسيطة و سهلة ان شاء الله تضبط معاكي
يارب لك الحمد كماينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
اللهم أتمم علينا نعمك واحفظ مصر من كل سوء وهيأ لها امرا رشدا




الساعة الآن 03:00 .