لو تعرفوا طريقة الشوريك يبقى جزاكم الله عنى كل خير لو كتبتهولى

حاضر ياقمر هقولك طريقته وجربيه وادعيلى وادعى لحبيبتى كتكوته كتكوته لانها هى اللى عطيانى طريقتها


1كيلو دقيق- 1كوب زيت- 1كوب سكر- 2بيضة- فانيليا-خميرة -2كوب ماء دافى

الطريقة:
1- ندوب فى الماء الدافى السكر والخميرة وعليهم نضع الزيت والبيض والفانيليا ثم الدقيق
نعجن كويس حتى تتكون عجينة لينة وبتكون بتلزق فى الايد نتيجة السكر مفيش مشكلة
2- نسيبها تخمر ثم نقطعها ونشطلها ونغطيها على الصاج ونسيبها تخمر كويس
3- تشغلى الفرن يسخن وتاخدى الصاجة اللى هتدخليها تدهنى وش الوحدات بالبيض وترشى عليه سكر وسمسم
وتخبزيها فى الفرن لحد ما وشها يحمر وتلففى الصاج فى الفرن علشان يستوى من كل الجهات سبيها تبرد
وعبيها فى اكياس وحطيها فى الفريزر وطلعى منها تفك وسخنيها وبالهنا والشفا


جربيها هتعجبك اوى اوى اووووووووى

والعجينه لما تلزق منك عاااااااااااااا ااادى خااااااالص سيبيها تخمر وبعد ماتخمر هتلاقيها راح التلزيق خالص
طريقة الشريك

نخلط قطعة خميرة بيرة ( أو 1 ملعقة خميرة فورية) + شوية سكر + شوية ماء دافئ و تسيبيها 1/4 ساعة حتي تبدأ في التخمير

نخلط 1 كيلو دقيق ( 6 أكواب ) منخول + ذرة ملح + 1 كوب سكر بودرة ثم يضاف 1 كوب زيت و نخلط بأطراف اليد حتي يختفي الزيت ثم تضاف الخميرة ثم نضيف 1 كوب حليب سائل دافئ و نعجن كويس جداااااااااا و كل ما حسيتي انك محتاجة حليب زيدي حتي تلاحظي ان العجينة طريييييية جداااااا و بتلزق شوية باليد لمدة لا تقل عن 1/4 ساعة و كل ما عجنتي تطلع النتيجة أحسن و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعة او حتي يتضاعف حجمها
و تشكل علي هيئة ثلاث أصابع متشابكة من الأطراف و ترص في صينية مدهونة بالزيت و تترك لتخمر مرة اخري حتي يتضاعف حجمها و ندخلها الفرن حار جداااا حتي تنضج و ممكن دهن الوجه بالحليب السائل و ترش بالسمسم قبل وضعها بالفرن طبعا
يارب لك الحمد كماينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
اللهم أتمم علينا نعمك واحفظ مصر من كل سوء وهيأ لها امرا رشدا


منكم نستفيد
[IMG][/IMG]
اللهم اعطني القوه لاغير مايمكن تغيره
واعطني الصبر لاتحمل مالا يمكن تغيره
واعطني الحكمه لأميز بين هذا وذاك
الف الف شكر مدام شرين وام عبدالمنعم وجزاكم الله عنى كل خير وجعل تعبكم معايا فى ميزان حسناتكم
وان شاء الله لما اجربها هدعلكم


الساعة الآن 11:14 .