السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اقدم لكم منيو الاسبوع من جيجى ويارب يعجبكم وواللهى ما قصد غير حب ووفاء لمنتديات عالم حواء وبنات عالم حواء ولكى تعم الفائده

الشوربات
شوربه الزهره والبطاط بالكريمه

المقادير
مكعبات بطاطس مسلوقه فى كوب من مرق الدجاج
قطع قرنبيط مسلوقه فى ماء وملح وكمون
نص كوب حليب
فص مستكه
ملعقتين دقيق
ملعقه زبد
بقدونس وكزبره مفرومين
طريقه التحضير
يذوب الزبد وفص المستكه ثم نصيف الدقيق ويقلب بسيط على النار ثم نضيف الحليب ونقلب بمضرب السيلك ثم نضيف مرق الدجاج والبطاطس الى ان نحصل على السمك المناسب ونضيف القرنبيط وقليل من الفلفل الابيض ونتركه يغلى 3 دقائق ثم نقدمه ساخنا ونرشه بالبقدونس والكزبره والف هنا وعافيه

شوربه المسترولى الايطاليه

المقادير
خضار مشكل مقطع(بطاطس فاصوليا جزر بسله كوسه كرفس )
ماسوره نخاع مسلوقه مع المرق والنخاع
مكعبات لحم حسب الرغبه
بصل حلقات
فصوص ثوم مقطعه
طريقه التحضير
يسخن الزيت ثم نضيف البصل والثوم واللحم ونقلب جيدا ثم نضيف الخضار ونقلب ثم نضيف مرق النخاع والملح والفلفل ونترك الخضار الى ان ينضج ويقدم ساخنا مرشوش بالبقدونس



شوربه الكويكر


المقادير
لحم مسلوق ومتبل مع الجزر والطماطم والبصل ثم يصفى المرق من الشوائب
نصف كوب شوفان كويكر
كوب كريمه او حليب كامل الدسم
سماق وبقدونس للتزيين
طريقه التحضير
يغلى المرق المصفى مع اللحم ثم نضيف الكويكر بالتدريج مع التقليب بمضرب السيلك يقلب الى ان يتكثف وينتفخ ثم نضيف الحليب ونقلب ونعدل الطعم بالفلفل الاسود والملح ويقدم ساخنا ويرش بالبقدونس والسماق



شوربه العدس الاصفر بالارز والخضار

المقادير
كوب عدس اصفر منقوع فى ماء لمده نصف ساعه
نصف كوب ارز باسمتى منقوع
مكعبات خضار صغيره جداا (بطاطس جزر وطماطم بصل وثوم)
مرقه لحم متبله بالهيل والفلفل الاسود والمسمار والقرفه والمستكه
كزبره يابسه مطحونه وكمون
رشه ماجى
طريقه التحضير
يحمر العدس والارز والخضار فى قليل من الزيت ثم نضيف مرق اللحم المتبل ونضيف الكزبره والماجى ونترك الخليط ينضج نضج تاااااام جداا وبعد النضج نطفىء النار ونرش الكمون ويقدم ساخنا ويرش بالبقدونس والكزبره المفرومه وبالف هنا وعافيه



شوربه السبانخ بكرات اللحم

المقادير
لحم مفروم مخلوط بالبصل المفروم والثوم المدقوق والتوابل ومكورين كور صغيره فى حجم البندقه
كوب سبانخ مفرومه
نصف كوب شبت وكزبره مفرومه
نصف كوب طماطم طازجه مخلوطه
كمون وكزبره وقرفه وفلفل اسود
ثوم مدقوق
بصل مفروم
كوبان من مرق اللحم
جمص مسلوق او فريكه منقوعه او ارز او لسان عصفور محمرين
طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت ثم نضيف كرات اللحم ثم الثوم ثم الكزبره المطحونه ثم نضيف الطماطم ونتركه يغلى ثم نضيف المرق ثم نضيف الفريك او لسان العصفور او الارز او الحمص ونتركه يغلى ثم نضيف السبانخ والكزبره والشبت والتوابل ونتركه يغلى 3 دقائق ثم نطفىء النار ونقدمه بالف هنا وعافيه



شوربه الطماطم بالتقليه

المقادير
بصل جوانح متبل بالدقيق والفلفل الاسود
كوب عصير طماطم طازجه
نصف ملعقه صغيره سكر
قرفه كزبره كمون
مرقه لحم
ملعقتين لحم مفروم
طريقه التحضير
يحمر البصل المتبل فى الزيت الى ان يميل الى اللون البنى الفاتح ثم نصفيه من الزيت ناخذ الزيت ونقلى به اللحم المفروم ونضيف الطماطم والتوابل ومرق اللحم ونتركه يغلى ونضيف البصل المحمر ونخلى منه شويه للتزين نقدم الحساء ساخنا ونزينه بالبصل المحمر

شوربه الدجاج الصينيه


المقادير
بصل جوانح
زنجبيل مقطع طوليا
فطر مقطع
مكعبات دجاج
نودلز رفيعه
ربع كوب صويا صوص
رشه اجينوموتو
قشور برتقال مبشوره طوليا
طريقه التحضير
تحمر مكعبات الدجاج فى زيت الذره الى ان تحمر ثم نضيف المشروم والبصل والزنجبيل والصويا صوص ونغمرهم بالماء ونتركهم ينضجوا جيدا نضيف فلفل ابيض واجينوموتو بعد تمام النضج نطفىء النار ونضيف النودلز ونغطى الى ان ينضج النودلز تقدم ساخنه وتجمل بقشور البرتقال والزنجبيل

شوربه العدس الاسمر بالبطاطس والليمون


المقادير
عدس اسمر مسلوق
بطاطس مكعبات
سلق مفروم
بصل مفروم
كزبره خضرا مفرومه
ثوم مهروس
عصير ليمون
كمون وكزبره وفلفل اسود
زيت
طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت ثم نضيف الثوم الى ان يطلع ريحته ثم نضيف السلق والكزبره والتوابل والعدس والبطاطس ونغمرهم بالماء ونتركهم حتى تمام النضج نضيف عصير الليمون ويقدم ساخنا بالف هنا وعافيه




يتبببببببببببببببببببببببببببببببع
11-01-1425 هـ, 10:38 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الاطباق الرئيسيه


[color=purple][align=CENTER]البرغل بالدفين


المقــــــــــــــــــــــــــادير
كوب من البرغل الاحمر الخشن المنقى والمغسول
نصف كوب من الحمص المسلوق
نصف كيلو من لحم العجل مقطع مكعبات ( الكتف )
نصف كيلو من البصل المفروم
زيت
كوبان من الماء
بهار وملح وفلفل وقرفه مطحونه ونصف ملعقه كراويه مطحونه
صنوبر محمر حسب الرغبه

طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير

اقلى اللحم بالزيت ثم اغمريه بالماء واتركيه حتى ينضج

اقلى البصل بالزيت مع رشه من الملح والكراويه ثم اضيفى البرغل والحمص واقلى جيدا اضيفى باقى التوابل واللحم والمرق واتركيه حتى يتشرب المرق وينضج
اسكبى البرغل بالدفين فى طبق وزينيه باللحم والصنوبر حسب الرغبه

وبالهنا والشفااااااااااا



ارز باللحم المفروم والبسله


المقادير
ارز مغسول ومنقوع ومصفى
لحم مفروم على حسب كميه الارز
بسله وجزر
بصل مفروم
ماء مغلى بماجى او مرق لحم
بهارات وفلفل اسود وملح
طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت ثم يضاف اللحم المفروم ويقلب الى ان يتفكك يضاف البسله والجزر والتوابل ويقلب دقيقيتين ثم نضيف الارز ونقلب ثم نضيف الماء على حسب كميه الارز ونتركه ينضج عادى ويقدم مزين بالبسله والجزر السوتيه والف هنا وعافيه



الارز الهمشرى مع برستد السمك الهامور


طريقه الارز من حبيبتى الغاليه تقى

مقادير الارز
المقادير
كوبان من الارز
بصله كبيره
جزره مقطعه
2 طماطم كبيره
زيت
ملح
كمون
فلفل اسود
بهارات شطه
( ا/2 ملعقه صغيره من كل نوع) 000 ربع ملعقه صغيره كارى000 ملعقتين صلصة طماطم
كوبان و ربع ماء
الطريقه
حمرى البصله المقطعه صغيرا حتى تصبح لونها ذهبى غامق
اضربى فى الخلاط الجزر مع الطماطم مع الصلصه
اضيفيهم للبصل وقلبى حتى تتشرب الماء و تتسبك اضيفى الماء و التوابل والارز
عندما يغلى ويتشرب هدئى النار حتى ينضج

برستد السمك الهامور
المقادير
سمك هامور فيليه قطع حسب الرغبه
تتبيله مكونه من ثوم مدقوق كمون وملح وكزبره وفلفل اسود صويا صوص وزيت وخل وليمون ينقع السمك فى هذه التتتبيله
لبن رايب
مايونيز
فلفل اسود
دقيق مضاف له ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره وقليل من الشطه
طريقه التحضير
تصفى قطع السمك من التتبيله ثم توضع فى الدقيق ثم توضع فى خليط من اللبن الرايب والمايونيز والفلفل الاسود ثم توضع فى الدقيق مره اخرى وتغطى جيدا جدااااا ثم تقلى فى الزيت المحمى وتنشل على ورق ماص للزيت وتقدم فورا ساخنه مع الارز الهمشرى والليمون ويقدم بالف هنا وعافيه





الدويفه الخليجيه

المقادير
كوبان من القمح (البر) المنقوع
كوب من عصير الطماطم
بصله كبيره مفرومه
نصف كيلو لحم غنم
6 كوب من الماء المغلى
ملح والبهارت السبعه المطحونه الطازجه والفلفل الاسود
زيت

طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت ومعه اللحم ويحمر جيدا الى ان يشقر ثم نضيف الطماطم بالتدريج ونتركها تتسبك ونضع معها البهارات ثم نضيف الماء ونضيف القمح مع التقليب المستمر ثم نغطى النار ونتركه يستوى على مهله واذا احتاج ماء زيديه ولاكن لا تقلبيه اثناء الطهى اتركيه ينضج على نار هادئه




يتتتتتتتتتتتتتتتتبع
11-01-1425 هـ, 10:43 مساءً
 
الدجاج المشوى اللذيذ مع المكرونه بالصلصه والجبن

مقادير الدجاج المشوى
دجاجه مقطعه اربعه ومنزوعه الجلد ومغسوله جيدا بالملح والخل والدقيق والكركم والليمون ومشطوفه جيدا ومصفاه من الماء

مقادير التتتبيله
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين معجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم يميميميميمم والله العظيم رااااااااائعه والتجربه خيلار برهان جربوها وقولولى رايكم بصراحه


مقادير المكرونه
اى نوع مكرونه مسلوقه فى ماء وملح
جوانح بصل
ثوم مدقوق
فلفل مقطع
ملعقه كبيره زعتر
ربع كوب صلصه حاره
2 طماطم كبيره مقطعه
2 ملعقه معجون طماطم
مشروم
جبنه مودزاريلا
زيت
طريقه التحضير
فى مقلاه حمرى الثوم الى ان يشقر ثم ضعى البصل والمشروم والفلفل وقلبى جيدا ثم ضعى الطماطم المفرومه ومعجون الطماطم وقلبى جيدا واتركيه يغلى 3 دقائق ثم ضيفى الصلصه الحاره والزعتر وقلبى ثم ضيفى المكرونه المسلوقه وتركيها تتشرب قليلا من الصلصه وغطيها على نار هادئه لمده 2 دقيقه ثم قدميها فى طبق ورشى فوقها الجبن المودزاريلا وهى ساخنه


طاجن الجمبرى بالثوم

المقـــــــــــــــــــــــــــــــــادير
1 كيلو جمبرى منظف جيدا
طماطمايه مفرومه
كوب بقدونس وكزبره مفرومين
بصله مفرومه
قلقل اخضر حلقات
ليمون حلقات
راس ثوم مهروسه مع رشه ملح
كمون بابريكا بهار زنجبيل فلفل اسود وابيض وكزبره وفلفل احمر حار
زيت
طريقـــــــــــــــــــــــه التحضير

قلبى البصل والثوم والفلفل بالزيت ثم اضيفى الجمبرى والتوابل والطماطم

ثم ضعيه فى صينيه بيركس او طاجن واطهى فى فرن حامى اللى ان ينضج ضعيه فوق مكرونه اسباجيتى مسلوقه او قدميه مع الارز الاصفر



صنيه البطاطس مع اللحم المفروم بالخضار

المقادير
كيلو بطاطس مسلوقه فى ماء وملح ومصفاه ومهروسه
ربع كوب حليب مضاف له كمون وكزبره وفلفل اسود
ملعقه صغيره زبده
لحم مفروم معصج مع البصل والبسله والجزر والفلفل الاسود وجوزه الطيب والهيل والقرفه والثوم وربع كوب عصير طماطم وهذه هى الحشوه
بيضه مخفوقه مع الفلفل الاسود والشطه
كورن فليكس او بقسماط مطحون
زبده لدهن الصينيه
طريقه التحضير
تدهن صينيه فرن بالزبد تخلط البطاطس المهروسه مه الحليب والزبده ثم نضع نصف المقدار فى الصينيه المدهونه ثم نفرش الحشوه ونضع الجزء الثانى من البطاطس ثم نساوى السطح جيدا ثم نعرج سطها بالشوكه ثم نضيف البيضه المخفوقه ونرشها بالكورن فليكس المطحون وتدخل فرن ساخن الى ان تحمر الوجه



سمك شكشوكه

المقادير
قطع سمك عادى او فيليه (هامور او سلطان ابراهيم او بلطى ) متبله بالثوم والكمون والكزبره والليمون والخل والزيت وتغطى بالدقيق ثم تقلى بالزيت اربع قطع كبار من السمك المقلى

2 طماطم ملعقتين معجون طماطم كوب ماء و2 ملعقه دقيق وفلفل اسود الكل مضروب بالخلاط
بصله كبيره مفرومه
10 فصوص ثوم مدقوقه
كمون وكزبره وشطه وفلفل اسود
ربع كوب بقدونس وكزبره خضراء مفرومه
طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت الى ان يشقر ثم نضيف الثوم الى ان تطلع ريحته نضيف الكزبره اليابسه المطحونه ثم نضع خليط الطماطم والدقيق ونتركه يغلى 2 دقيقه ثم نضيف الكزبره والبقدونس المفرومين والكمون والملح والفلفل الاسود ونخلى شويه للتزين فى صينيه بايروكس او طاجن فرن نضيف جزء من الصلصه ثم نرص السمك المقلى ثم نصب عليه باقى االصلصه ونضعه فى الفرن المحمى الى ان يتشرب السمك من الصلصه ويقدم ساخنا ويرش بالبقدونس والكزبره المفرومه وبالهنا



شيش طاووق


المقادير
مكعبات دجاج مغلى
مقادير التتبيله
ربع كوب من صلصه حاره
ملعقتين من صلصه طماطم
كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض
خل وليمون وملح
زبادى
كركم
مسمار وقرفه وهيل مطحون
مايونيز
زيت
مسطرده
باربكيو
بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين
تخلط كل مقادير التتبيله
قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر
اسياخ خشب او معدن
طريقه التحضير
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى فى الشوايه او فى الفرن [

نجريسكوا رااائع جدااا بالخضار

المقادير

نصف كيس مكرونه قلم او لولبيه مسلوقه
نصف دجاجه
بطاطسه كبيره مقسره ومقسومه نصفين
جزره
بصله مقسره سليمه
كوبان من الحليب
كوب مرقه سلق الدجاج والخضار
فلفل اسود وقرفه وفص مستكه
ربع كوب دقيق
ملعقتين كبيرتين زبده
زيت
بيضه مخفوقه مع اضافه مبشور الجبن المودزاريلا ورشه صلصه حاره وفلفل اسود للوجه
طريقه التحضير
يسلق الدجاج فى ماء مع البطاطس والجزره والبصله وفلفل اسود وهيل وطماطمه
يصفى المرق بعد السلق ويفصص الدجاج وتقطع البطاطس والجرز
يحمر الدقيق على النار مع الزبد وقليل من الزيت وفص المستكه والفلفل الاسود والقرفه ثم نضيف الحليب دفعه واحده مع التقليب المستمر بمضرب السيلك ثم نضيف مرق الدجاج المصفى ونستمر فى التقليب الى ان نحصل على صلصه بشاميل متوسطه السماكه ثم نضيف المكرونه والخضار والدجاج المقطع ونقلب ثم نقلبهم فى صينيه فرن مدهونه من جميع الجوانب بالزبده ثم نفرش مزيج البيض والجبن والصلصه فوق الوجه وندخلها فرن ساخن جداا الى ان يتحمر الوجه تترك لتبرد قليلا ثم تقدم ساخنه مع صلصه الطماطم



طريقه عمل صلصه الطماطم
يقطع بصل مكعبات ويحمر قليلا فى الزيت ثم نضيف عصير طماطم مخلوط مع فصين ثوم ونتركه يتسبك مع اضافه الفلفل الاسود والزعتر والملح

صياديه السمك


المقادير
بصل مقطع جوانح
ماء او مرقه سمك
قرفه وكزبره وكمون وشطه
ربع كوب صلصه طماطم
ارز
سمك مقلى او مشوى منزوع الجلد
طريقه التحضير
يحمر البصل فى الزيت الى ان يحمر ويميل الى اللون البنى ولاكن مع مرعاة عدم احتراقه نضيف الطماطم والماء ونتركه يغلى لمده شر دقائق ثم نصفيه من البصل ونضيف الارز ونتركه يستوى عادى
وعند التقديم يرص السمك فوق الارز ويقدم [/align][/color]


ايش رايكم اكمـــــــــــــــــــــــــــــل ولا ماعجبتكم طبخاتى

فى انتظار ردودكم الحلوووه والتشجيع
11-01-1425 هـ, 10:44 مساءً
 
يعطيك الف عافية اختي وارجو منك اكمال المنيو ماشاء الله عليك
ان شاء الله بدي اجرب صيادية السمك اول شئ
الله يجزيك الخير
11-01-1425 هـ, 11:22 مساءً
 
مممممممممم
رووووووووووعة
وفى انتظار الباقى
12-01-1425 هـ, 12:58 صباحاً
 


الساعة الآن 03:21 .