السلام عليكم عاوزة مقادير وطريقة عمل المنين

للرفع
شكرا نغم الورد

بس زعلتونى وينكم بنات عالم حواء

شوفي حبيبتي دي طريقتي للكحك و المنين

لكل 1 كيلو دقيق 1/2 كيلو سمن ( و لو مش عايزاه ناعم قوي تقللي السمن شوية )

2 ملعقة كبيرة سمسم + 1 ملعقة كبيرة بهارات كحك ( محلب و شمر و ينسون )

رشة ملح خفيييييفة
1 ملعقة صغيرة خميرة
1/2 كوب سكر بودرة ( و ده للمنين مش للكحك )
ماء دافئ للعجن
و لو عايزاه محشي بالتمر ( تخلطي التمر المنزوع النوي + شوية سمن + رشة سمسم + رشة قرفة )

نقدح السمن علي النار و نخلط المقادير الجافة ثم نضع السمن علي الدقيق و نقلب بالملعقة الخشب ثم يبس باليد و نخمر الخميرة في القليل من السكر و الماء الدافئ و نضعها علي العجينة و نعجن بالماء الدافئ شيئا فشيئا حتي تتكون عجينة قابلة للتشكيل

ملحوظة ( الماء اللي بنعجن بيه يجب وضعه قليلا قليلا حتي تتكون العجينة لانه لو زاد كتير بتكون الكحك ناشف مش ناعم قوي)

تترك لتهدأ 1/2 ساعة و تشكل حسب الرغبة و ترص في الصينية و تترك لتخمر علي الاقل 2 ساعة و التخمير هنا لا يعني تضاعف حجمها فقط تصبح الحبات جافة ممكن تحريكها بسهولة من الصينية

و تخبز بالفرن متوسط الحرارة حتي تحمر من تحت و فوق

أرجو ان اكون افدتك حبيبتي و اي سؤال انا حاضرة
يارب لك الحمد كماينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
اللهم أتمم علينا نعمك واحفظ مصر من كل سوء وهيأ لها امرا رشدا


اوب
يارب ارزقني بر عيالي ونفعهم وصلاحهم بالدنيا والاخره


الساعة الآن 10:52 .