امس عملت تتبيلة حلوة قوي للدجاج المشوي وحبيت تكون اول موضوع انزلة لكم
المقادير[
:3ملعقة مستردة
2ملعقة صويا صوص
1 عصير ليمونة
1 عصير برتقالة ( لاتستغربون عطت طعم جنان )
ملح حسب الرغبة
فلفل اسود
3 فصوص ثوم مفرومين
فنجان زيت زيتون
[/color]
ضربت كل المقادير في المفرمة وبعدين ضيفتها للدجاجة وانا كنت غاسلاها وقطعاها من الأمام بالطول وتبلتها كلها بالخلطة وسيبتها حوالى 4 ساعات وبعدين ولعت الفحم وشويتها على الفحم وطلعت جنان وتتغير من طعم المشوي المعتاد بالبصل والخل والليمون]وممكن تتشوي بردة فى اكياس الشوي او في الفرن في صينية وتتغطى بقصدير الين تستوى وبعدين تحمريها واللي يجربها يقولى اية رأية ولو فية اي استفسار عن اي حاجة ان شاء الله افيدكم
ماشاء الله تبارك الله
الله يعطيك العافية

ولو توضحيلي كيف طريقتك في الشواء على الفحم
وشكرا لك
ياربي رحمتك وعفوك ورضاك
استغفر الله عدد خلقة ورضى نفسه وزنه عرشه ومداد كلماته
حبيبتي تسلمي على ردك ويسعدنى انك تكونى اول اللي يردوا عليا
الشوي على الفحم انا بجيب الشواية اللي ينحط فيها الفحم وبعدين احط الفحم فيها واخد 4أو 5 فحمات كبار اولعهم على البوتاجاز من فوق اكنك رايحة تولعى فحم للبخور لحد مايبقى جمر وبعدين تحطية فى وسط الفحم وتقعدي تهوى علية بقطعة كرتون لح ما كل الفحم يولع او ممكن تشتري مكعبات اسمها مكعبات اشعال الفحم وتحطى مكعبين وتولعى الفحم بعد ما يولع تحطى الدجاج على الشبكة بتاعت الشوي وبعدين على الشواية وتقلبيها كل شوية وتدهنى الدجاج زيت بالفرشاه كل شوية عشان تستوى كويس لأن الزيت بيحبس الحرارة بداخل الدجاجة واتمنى اكون افدتك ( مكعبات الأشعال بتتباع فى رامز العلبة فيها 10 بتكون ب3 ريال )
ربي لاتزرني فرداً وانت خير الوارثين
ربي هب لي من لدنك زرية طيبة
ربي ارزقني زرية صالحة الخَلق والخُلق
يسلمووو
اقتباس مشاركة  (--ايمي--)
حبيبتي تسلمي على ردك ويسعدنى انك تكونى اول اللي يردوا عليا
الشوي على الفحم انا بجيب الشواية اللي ينحط فيها الفحم وبعدين احط الفحم فيها واخد 4أو 5 فحمات كبار اولعهم على البوتاجاز من فوق اكنك رايحة تولعى فحم للبخور لحد مايبقى جمر وبعدين تحطية فى وسط الفحم وتقعدي تهوى علية بقطعة كرتون لح ما كل الفحم يولع او ممكن تشتري مكعبات اسمها مكعبات اشعال الفحم وتحطى مكعبين وتولعى الفحم بعد ما يولع تحطى الدجاج على الشبكة بتاعت الشوي وبعدين على الشواية وتقلبيها كل شوية وتدهنى الدجاج زيت بالفرشاه كل شوية عشان تستوى كويس لأن الزيت بيحبس الحرارة بداخل الدجاجة واتمنى اكون افدتك ( مكعبات الأشعال بتتباع فى رامز العلبة فيها 10 بتكون ب3 ريال )
تسلمي ياقمر على التوضيح
ياربي رحمتك وعفوك ورضاك
استغفر الله عدد خلقة ورضى نفسه وزنه عرشه ومداد كلماته


الساعة الآن 06:45 .