اخواتي العزيزات ما رايكم ان نعمل ملف لوصفات سريعة وسهلة من غير تعقيد لجميع اصناف الطعام تناسب عصر السرعة وكثرة المشاغل

في انتظار مشاركاتكم

[COLOR=orangered] دجاج كودو [/color]


تقطعي الصدور شرائح وتتبليها بصلصة الصويا ثم تشويحها على النار مع قليل من الزيت وشرائح يصل وفليفلة خضراء وتعدلي الملح وتضيفي قليل من الفلفل الاسود وقليل من السكر(رشة)
ثم تضعي الخليط في سندوتشات طويلة وترشي عليها جبن مبشور قابل للذوبان مثل شدر و ضعيهم في صينية بايركس وسخنيهم في الفرن قبل التتقديم حتى يسيح الجبن
اهلين اختي ام حمودي وعبودي
راح اكتب كم طريقه بدون تقيد بمقادير
اولا
صدور الدجاج مع البطاطس
تجيبي صدور الدجاج
وتفتحيها بدون ماتتقطع تكون رقيقه
وتجيبي جبنه مبشوره وتخلطي مع البقدونس المفروم ناعم
وتحشي الصدور وتلفي علي شكل اسطوانه وتمسكيه بعود اسنان
وبعد ماتخلصي تغمسي بالبيض وبعدين البقسماطوتقلي بالزيت
وتقدم مع البطاطس




ثانيا
الزهره ///القرنبيط
تنظفيها
وتقطعيها زهرات
وبعدين لك الخيار اما تسلقيها او تنقعيها في ماء حار
مع الفلفل الاسود
وبعدين
تجيبي لبيض حسب الكميه اللي معاك من الزهره
وتخلطي معها دقيق وفلفل اسود وملح
تكون عندك عجينه سائله تغمسي فيها الزهرات وتقليهم في الزيت
ويقدم مع البطاطس




ثالثا
تجيبي شرائح السمك وتبليهم بالفلفل الاسود والملح
ونغمسهم بالدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماط
وتقليه بالزيت
ويعدين تجيبي بصل وطماطم وبقدونس وثوم ومكعب ماجي
مطبوخين علي النار وتغطي كل قطعه من السمك بالخلطه
وترشي عليها جبن مبشور ودخليه الفرن لغاية مايسيح الجبن ويقدم
بالعافيه




رابعا
الباذنجان
تقطع الباذنجان دوئر
وتقلي في الزيت
تجيبي ثوم وتفرميه وتخلطي مع الكزبره الخضراء المفرومه ناعمه
وتضيفي كمون = سماق = عصير اليمون
وتقلبيهم وبعدين يرش الباذنجان بالخلطه ويترك مغطي الحين التقديم




خامسا
صينية خضار بالكفته
كوسه مقطعه بالطول
بطاطس مقطعه بالطول
طماطم
كفته تعمل بشكل اصابع
الطريقه
تقلي الكوسه والبطاطس والكفته
ثم ترص في الصينيه فرن ويسكب عليه عصير طماطم
مع الصلصه ويغطي بالقصدير ويدخل الفرن




سادسا
الكبده
تقطع الكبده شرئح طويله ورفيعه/رقيقه
وتقلب في ا لدقيق وتقلي بازيت
علي الجانبين
ثم نصب عليها قليل مرق وبهارات وعصير اليمون
وتقدم




سابعا
دجاج بالتفاح
دجاجه مقطعه 8 قطع
حبتان من التفاح الاخضر مقطع شرئح بعد التقشير
بصلتان مقشرتان ومقطعان الي ارباع
كوب مرق دجاج
ملعقه زيت
ملح وفلفل حسب الرغبه
ملعقه نشاء +نص كوب ماء
الطريقه
تحمر الدجاج في الزيت حتي يصبح لونها بنيا وتحمر شرئح التفاح
بسرعه علي الجانبين ثم ترفع ويحمر البصل حتي يصبح طريا
ثم يرص الدجاج في الصينيه مع مرق الدجاج
ويترك علي النار حتي يغلي ثم نضيف التفاح والبصل وتهدا النار ويترك
حتي ينضج الدجاج
ثم نخلط النشاء مع الماء ويسكب علي الصينيه مع التحريك المستمر حتي الايكون فيه كلاكيع
وبعد دقائق او عندما يصبح لصلصه سميكه يرفع من النار ويقدم
وتري مجرب والذيذ


ويالله ننتظر البقيه علشان نستفيد من التجارب البعض وتري كل اللي انا كاتبته مجربته
وان شالله اكتب الباقي بعد مااشوف تجاوب البنات

البرق99
شكرا احتي لتجاوبك
لكن اسمحي لي جميع الوصفات مقالي

سعراتها الحرارية عالية
لو تتحفينا بكم طبق اضافي من اي نوع بس يكون اقل كالوري

وشكرا جزيلا والله يعطيش العافية


الساعة الآن 02:10 .