الفرق بين بيكر بو نات الصودا والبيكنج بودر

اطباق عالم حواء

حاا به اعرف الفرق بين بيكربو نات الصودا والبيكينج بودر وكيف لو حطيت بس بيكربو نات الصودا لو حدها على الكيكيه بدون البيكنج بودر
14
24K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

مارقريت الوان
حتى انا ودي اعرررررررررررررررررررف زيك
أم عبد المنعم
أم عبد المنعم
اللي أعرفه
أن البيكربونات الصودا شديدة عن البيكنج بودر و بتغمق لون الكيك

يعني لو تحبي تستعملي البيكربونات الصودا 1 ملعقة صغيرة تعادل 3 ملاعق صغيرة بيكنج بودر

و أستعملي بيكربونات الصودا للكيك الغامق اللي بالشيكولاته

ده اللي اعرفه و اتمني البنات يفيدوكي أكثر
mnc9
mnc9
والله الى اعرفه ان بيكربونات الصودا للخبز والفلافل والحمص اما البيكنج بودر لجميع انواع الكيك وبس
a7la 7ellwa
a7la 7ellwa
توني أتسائل .. ان شالله البنات بيفيدوننا
متفائلة بالغد
بيكربونات الصودا تعطي طراوة للكيك ونفشة ممتازة ويخلي الكيك زي بيتي كويكر

أما البيكنج باودر يعطي نفس دور الخميرة ينفشها لك .. بس

عني أستخدم الإثنين في الكيك والمعجنات علشان الطراوة والنفش ...

بس ترا كثرته مضرة (( بيكربونات الصودا او الصوديوم )) لأنه مع الوقت يثبط عصارات المعدة ... هذا استنتاجي بصراحة

لأني لاحظت ان بيكربونات الصوديوم تستخدم للي فيهم حرقان وحموضة وحدة بوحدة ...

ويستخدم أيضا للمجاري يسلكها أعزكم الله ... من هنا استنتجت أنه يستخدم باقتصاد

أيضا فرك المناطق الغامة من الجسم فيه يفتحها مثل الركب والأكواع ...
7
7
7
7
كأني طولت وانا أحكي عنه وطلعت برا الموضوع ..

شكرا للجميع