صينية البطاطس بالدجاج بالفرن روووووووووووووعة و لذييييييييييذة

بسم الله نبدأ

المقادير

1 دجاجة (1 كيلو جم) مقطعه أرباع أو حسب الرغبه مغسوله جيدااااااا
4 بطاطس كبيرة مقطعة شرائح بسمك 3 مم تقريبا
2 طماطم متوسطة مقطعه شرائح
1 بصله كبيرة مقطعة شرائح
1 فلفل رومي أخر مقطع شرائح + 1 فلفل أخضر حار حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملح + فلفل أسود + بهارات + بابريكا
1 ملعقة صلصة طماطم
2 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
2 فص ثوم مفروم

الطريقة

نحضر الخضار كله شرائح


ثم نضع البطاطس و البصل معا و نضيف عليهم الملح و الفلفل الأسود و البهارات و نقلبه كويس


نرص في القالب شريحة بطاطس ثم البصل ثم بطاطس ثم الطماطم ثم البطاطس ثم الفلفل و تكرر العملية حتي الانتهاء من رص جميع الخضار زي الصورة


نرش السطح بالزيت
ثم نخلط الطماطم و الثوم بالخلاط و تصب فوق البطاطس و نضع الفلفل الحار صحيح
مش عارفة ليه طالعة صورة عصير الطماطم فاتح قوي كده ليه؟


ثم نتبل الدجاج بالملح و الفلفل الاسود و البهارات و نضعها فوق البطاطس و ندهن سطح الدجاج بالبابريكا


نغطي القالب بالقصدير


ندخله الفرن الساخن مسبقا علي حرارة متوسطة لمدة 3/4 ساعة
ثم نطلعها و نشيل القصدير عنها و ندهن سطح الدجاج بالصلصة


ثم نرجعها الفرن لتتحمر كويس لمدة 3/4 ساعة أخري
و دي بعد النضج و تحمير الدجاج



يتبع لا أحد يرد
28-02-1430 هـ, 09:00 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
و دي صورة كمان



و تقدم مع الأرز الأبيض



و عن قرب



و دي لأول واحدة ترد



و بالهنا و العافية
28-02-1430 هـ, 09:01 مساءً
 
ماشاء الله بالعافيه حبيبتي شكله طيييييبه
28-02-1430 هـ, 09:19 مساءً
 
ايدى بتكلنى من بدرى عوزه ارد
اول ما اشوف اسمك ادخل بلا تردد
الطبق تحفه تسلم ايدك
28-02-1430 هـ, 09:20 مساءً
 
روعة روعه يعطيك ألف ألف عافية
28-02-1430 هـ, 09:24 مساءً
 


الساعة الآن 02:07 .