اخواتي العزيزات :
مين عندها طريقة مظبوطة للمرزبان او عجينة اللوز اللي تستخدم لتغطية الكيك
اللي تشوف الشيف انطوان في تلفزيون لبنان جاب طريقتها من كم يوم لاكن للاسف ما لحقتها
ارجو افادتي جزاكم الله الف خير
لولينا
هذي عجينة المرزبان من منتدى ثاني انا عملتها لكن ما ضبطت معاي اعمليها اذا ضبطت معاك خبريني




عجينة اللوز المارزيبان
4\1 باوند لوز مطحون/ 4\1 باوند سكر مطحون/ 1 بياض بيض/ 4\1م.ص. ملح
بتعجنيهم مع بعض الى ان يلينو..و بتحفظيهم في كيس بلاستيك يوم كامل..
طريقة المارزيبان2(مطبوخة)
3 كوب سكر/ 1 كوب ماء /4 كوب لوز مطحون(طبعا مقشر في الحالتين)
تحطي الماء و السكر في قدر على النار الى ان يذوب السكر تماما..ثم يضاف اللوز المطحون و بتخليهم لحد ما تحسي انه بطل يلزق في القدر..بترفعيها من على النار و بتصبيها على لوح خشب ...و هي لسة دافية بتعجنيها بملعقة خشب و بعدين باليد الى ان تلين ..خزنيها في كيس بلاستيك او كونتينر..
الحبـــــــــــ ــــــ زوزوـــــــــــ ـــــوبة
مشكورة اختي زوزو الحبوبة جزاكي الله الف خير و انا بجربها و اذا ظبطت معايا بقول لك باذن الله
لولينا


الساعة الآن 06:44 .