يااخوات من تعطيني طريقه عمل للتارت مضبوطه
السلام عليكم و رحمة الله
عجينة التارت او السابلية و دي طريقة الشيف حسن و المقادير هي
1 كيلو زبدة باردة \ ربع كيلو سكر عادي \ 750 جرام دقيق \ 3 بيضات و نص م/ص ملح و فانيليلا
و دي المقادير الاساسية و طبعا انتي بتعملي الكمية الي انتي عاوزاها
الاول نضرب الزبدة حتي تنعم ثم نضبف السكر و نضرب 3 دقائق علي سرعة بطيئة ثمنعلي السرعة لمدة 4 دقائق لغاية لما تعلي و تنفش ثم نضيف البيض واحدة واحدة مع الضرب و الفانيليا و عند الامتزاج نضيف الددقيق كلة و نلف لفتين بالضبط يعني اول ما يندمج الدقيق لان لو ضربناها كتير هتكون قاسية و تعمل عرق و ناخد العجينة و نفردها بين كيسين لسمك 2 سم و نبردها في التلاجة لمدة ساعة و بعدين نرش دقيق علي الطاولة و فوق العجينة رشة و نفردها للمقاس اللي عاوزينة و تكون بسمك نص سم و نسكنها في الصينية و نريحها ربع ساعة في التلاجة و بعدين علي الفرن 180 درجة لمدة نص ساعة او لغاية ما يكون اللون ذهبي و تخرميها علشان لاتنفش منك و لما تبرد احط عليها حشو الكاسترد و نزينة او توفي و شيكولاتة او زي ما تحبي و بالهنا و الشفا

الله يسعدك دنيا واخره اختي اروتي
طريقتي للتارت ومعتمدتها : كاسين طحين _ اصبع زبده غير مملحه _ 3 حبات كيري اعجني المقادير بيدك مع بعض حتى تتكون عجينه ناعمه اتركيها ربع ساعه ترتاح وبعدها شكليها بقوالب وماتحتاج تحطين شي عليها لانها مانتفش معاك واحشيها بكسترد وفواكه او تفاح او جوز وبالعافيه
اشكرك من كل قلبي


الساعة الآن 10:06 .