ابغابس اللي تضبط معاها

انا تضبط معاي بس مالها طعم ابددددددددددد مافي ملح يعني كم مقدار الملح اللي تحطوه؟

وكم تاخذ بالفرن ؟

لانها احيان تطلع ناشفه واحيان تضبط ؟
19-04-1430 هـ, 09:37 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
مررراحب اختي انا جربت عجية العشر دقايق مشاء الله حلوة انا اضيف ملعقة صغيرةباعطيج طريقتي جربيهاو ***** الله ماراح تندمين:
4حبات جبن كيري
فجان سكر
فنجان حليب بودرة
2ملعقة طعام خميرة
ملعقة صغيرة ملح
1/2 كاس زيت
2كاس ماء دافى
نقطة خل علشان متطلع ريحة الخميرة
توضع جميع المقادير في الخلاط الكاس وتضرب
وبعدين تضيفينهم على خمس كاسات طحين وتعجنين
وتتركينهاتتخمر .ممكن تعملين نصف الكمية
و***** الله قريب بانزل صور معجناتي بنفس العجينة وتصلح لكل شي .موفقة
19-04-1430 هـ, 10:49 صباحاً
 
رفع
19-04-1430 هـ, 11:23 صباحاً
 


مرحبتين انا تضبط والملح انا ماركز عليه لان
مشاكل الضغط


19-04-1430 هـ, 11:50 صباحاً
 
شوفى ياقمر انا بتظبط معايا الحمد لله مليون بالميه طريه وهشه وخرااااااافيه

اول حاجه لالزم تعايرى بكاس انا شخصيا بعاير بكوب الماء الطويييل

اول حاجه حطى كوبين طحين +5 ملاعق سكر+معلقه كبيره ملح+معلقه كبيره خميره فوريه+معلقتين كبار حليب بودره+2 كوب ماء دافئ

اخلطيهم كويس اوى اوى لحد مايتجانسوا هتلاقى الخليط سايل شويه

سيبى الخليط يخمر حوالى نص ساعه <<ماتستغربيش ده سر من الاسرار

وبعدين ضيفى بعد كده 3 كوب طحين ونص كوب زيت زمعلقتين كبار قيمر او قشطه اللى متوفر عندك

اعجنى تماااااااام ولو لقيتى العجين بيلزق اوعى اوعى تزودى طحين ابدااااااااا سيبيه يخمر وبعد التخمير التلزيق هيروح

سيبيها تخمر ساعه وهنا كمان سر الطراوه والهشاشه انك ماتستخدميهاش على طول انما تسيبيها تخمر ساعه

ابدئى بقى شكليها واعمليها زى مانتى عاوزه

ولما تحطيها فى الفرن حطيها على درجه 220 عشان تظبط ومش تنشف فى الفرن

ولما تطلع لفيها بفوطه نضيفه عشان تفضل طريه واللى يتبقى حطيه بعلبه بلاستيك لتانى يوم يفضل طرى وهش وزى الفل

وده رابط موضوعى كنت عملاها بالخطوات المصوره
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1472797
19-04-1430 هـ, 11:52 صباحاً
 


الساعة الآن 09:14 .