دايما اسوي معجنات بالجبنة وبالتمر وبتطلع تجنن هشه وطعمها حلو
بس المشكله انى اسويها لزوجي وهو مسافر فتيجى ثانى يوم يابسه وما يأكلها اما اللي بتمر ممكن تجلس مهاه كذا يوم حتى لو يبست بيكون طعمها حلو
اخر مره قالى خلاص بلاش اللى بلجبنه
مع العلم انه يحب يأكل الاشياء المالحه اكثر ممكن حد يقولى سر طراوتها وقت كبير مع العلم انى اغطيها بعد ما اخرجها من الفرن
لا تبخلو علي بالنصائح
16-05-1430 هـ, 06:55 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
هلا بك رجاء ولاتزعلين ياستي
ايش طريقة عجينتك او اللي انتي تعتمدينها
على كلاً هذي عجينة العشر دقايق معروفه ومشهوره بسرعة عجنها وطراوتها والاغلبيه بيستخدمونها
للمعجنات والحلويات
2 اكواب دقيق ابيض+2كاس ماء+2ملعقه كبيره خميره فوريه+فنجان سكر+ذرة ملح+2ملعقه كبيره حليب جاف بودره
والجميع بيكونو في الخلاط لازم تكون سائله وتخلط لمده خمس دقايق بعدين تتركينها مدة عشر دقايق
بعدين تضيفين عليها 3 اكواب دقيق+نص كاس زيت
وتبدئين بالعجن بماكينه اسهل او باليد لمدة 5 دقايق
وبعد كذا ياعسل تبدئين بفردها وتشتغلين عليها
ملاحظه ياسكره الكاسه المستخدمه تكون بقياس واحد لجميع المقادير

جربيها وراح ترتاحين وينبسط منك زوجك
دعواتك لي بالتوفيق وكمان لصاحبة العجينه لانها بجد فكته ازمات كثيره مننا والله يبارك لها ويوفقها وين ماراحت
16-05-1430 هـ, 07:20 صباحاً
 
جزاك الله الجنة حبيبتى
انا عندي برضه مشكله صغيره فى اعتماد العجينه
دايما المقادير بتكون سايله واضطر ازود دقيق مع العلم انى عايشه فى مثر واستخدم دقيق الضحى احس انه احسن دقيق موجود
المهم انى كل مره بغير الطريقه لحد ما اوصل لاعتماد عجينه منهم بس مشكلتى زي ما قلتلك فى نوع الدقيق مع العم انه الزياده ممكن توصل الى كوب يعنى مش شويه دقيق
16-05-1430 هـ, 07:33 صباحاً
 
اختي جربي عجيني ما راح تندمي طريه وخفيفه
16-05-1430 هـ, 08:58 صباحاً
 
جزاك الله خيرا ام انمار على ردك
بس ياريت الرابط وبارك الله فيكى
16-05-1430 هـ, 09:06 صباحاً
 


الساعة الآن 11:36 .