السلام عليكم جميعا.....

انا ادخل كثيرا لمنتديات الطبخ واحب انوع واجدد على طول ولهذا ورغم اختلاف اللهجات والمسميات بين مناطق عالمنا

العربي الا اني الحمد لله صار عندي خلي نقول معرفة باسماء المواد الغذائية باختلاف البلد......الا مجال واحد لسه

مخربطة فيه وما عرفت اميزه وهو .........الحليب وانواعه ومشتقاته

يا ليت تفرقون لي بين الحليب السائل

اللبن

الزبادي

الروب

جبنة الكاسات

مثلا الحليب السائل يعني الحليب اللي طعمه حلو يجي في علب مثل المراعي ولا اللي نحضره بالبيت بمزج بودرة

الحليب بالماء

عندنا مثلا الياغورت عبارة عن مشتق للحليب يجي في علب صغيرة مثل الاكواب كثيف القوام فيه المحلى بنكهة الفواكه

ياكل كتحلية وفيه الطبيعي بدون نكهة

اللبن او الرايب عندنا هو حليب تغير طعمه يعني شبه حامض

PETIT SUISSE نفس فكرة الياغورت لكن بعلب صغيرة وطعمه اقرب للجبن

وهل في فرق بين الجبن والجبنة

استسمع منكم على الاطالة واللي يعرف التسمية بالفرنسية او الانجليزية يضيفها ايضا

في انتظار توضيحاتكم

جزاكم الله الف خير




بصي يا ستي انا هقولك بالنسبه لينا في مصر اللي اعرفه اللبن هو عندنا اللبن اللي بيتحلب من البقر او الجاموس او الماعز وفي الدول العربيه اللي هو الحليب.

اما اللبن الرايب ويعني اللبن الحامض اللي هو السايل وفي الدول العربيه بيقولو عليه لبن .

اما الزبادي عندنا في مصر هو الروب في الدول العربيه اللي بيبقي في علبه صغيره وبيتاكل بمعلقه اللي هو زي اكتيفيا.

اما اليوغورت فهو زبادي عندنا ايضا بس بالفواكهه وبرده نفس السابق بيكون في علي صغيره.

وبالنسبه للجبن هو الجبنه عندنا وبالنسبه للدوا العربيه بصراحه معرفش لاني في السعوديه بقول جبنه برده.

ويا رب اكون افدتك.

والحليب البودره اسمه حليب بودره عندنا والكوندسر ملل الحليب المكثف عادي عندنا برده.
اقتباس مشاركة  (ام كريم ولجين)
بصي يا ستي انا هقولك بالنسبه لينا في مصر اللي اعرفه اللبن هو عندنا اللبن اللي بيتحلب من البقر او الجاموس او الماعز وفي الدول العربيه اللي هو الحليب.

اما اللبن الرايب ويعني اللبن الحامض اللي هو السايل وفي الدول العربيه بيقولو عليه لبن .

اما الزبادي عندنا في مصر هو الروب في الدول العربيه اللي بيبقي في علبه صغيره وبيتاكل بمعلقه اللي هو زي اكتيفيا.

اما اليوغورت فهو زبادي عندنا ايضا بس بالفواكهه وبرده نفس السابق بيكون في علي صغيره.

وبالنسبه للجبن هو الجبنه عندنا وبالنسبه للدوا العربيه بصراحه معرفش لاني في السعوديه بقول جبنه برده.

ويا رب اكون افدتك.

والحليب البودره اسمه حليب بودره عندنا والكوندسر ملل الحليب المكثف عادي عندنا برده.
مشكورة اختي الف شكر ما قصرتي جزاك الله الف خير ...بس فيه توضيح اخر يعني الزبادي و

الياغورت مش نفس الحاجة ولا الزبادي هو الياغورت الطبيعي اللي من غير نكهة الفواكه ولا ايه

الفرق بينهم

وجبنة الكاسات هي نفسها جبنة المثلثات ولا لا

اتمنى يتسع صدركم لاستفساراتي لانه احيانا طبخة كاملة ماتقدري تسوينها بسبب لخبطة في تسمية

مكون من مكوناتها....وان شاء الله كثيرات يستفادوا معاي من الموضوع ...ويعطيكم الف عافية



انا اعرف ان الياغورت هو الزبادي اللي هو زي اكتيفيا وفي منه ساده بيبقي طعمه حامض شوي وفي منه بيضافله فواكهه وبيبقي مسكر.

اما الجبنه الكاسات فهي جبنه سايله قابله للدهن علي الخبز التوست بتبقي بطعم القشطه او الشيدر واشهر ها بوك.
اما الجبنه المثلثات اللي هي مثل لافشكيري ودي اشهرهم واحنا بنقول عليها في مصر جبنه نستو
انا اعرف ان الياغورت هو الزبادي اللي هو زي اكتيفيا وفي منه ساده بيبقي طعمه حامض شوي وفي منه بيضافله فواكهه وبيبقي مسكر.

اما الجبنه الكاسات فهي جبنه سايله قابله للدهن علي الخبز التوست بتبقي بطعم القشطه او الشيدر واشهر ها بوك.
اما الجبنه المثلثات اللي هي مثل لافشكيري ودي اشهرهم واحنا بنقول عليها في مصر جبنه نستو


الساعة الآن 10:00 .