*meme28*

*meme28* @meme28_1

عضوة مميزة

ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد

الملفات المميزة













بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم



اهلين حبيباتى اليوم جبتلكم ملف كبير يحتوى على انواع كثيرة من المعجنات وبيتزا سندويتشات والخبز الخخ هدية منى ليكم بمناسبة قرب
شهر رمضان الشهر الفضيل ونظرا لكثرة الطلب على الخاص والعام على اشكال المعجنات حاولت اصورها ليكم
بالخطوات رغم والله اعلم انه صعب انى اصور واشتغل فى نفس الوقت وخصوصا بالمعجنات فى نظرى محتاجة دقة بس حاولت
وطلعت محاولة كويسه:42:.





يا بنات قبل كل شى احلفكم تذكروا الله لا اله الا الله



لان صارلتى مشكلة بيدى وعجزت حتى اعجن بيها وهذا من ضمن اسباب تاخرى فى تنزيل الموضوع احلفكم تسموا بالله ولكم منى جزيل الشكر لانى حابه افيدكم بافكارى.



وانا اعتدار ليكم لتاخرى فى تنزيل الموضوع لظروف حصلت
لى وكل شى بتسخير الله نتمنى انه الملف يعجبكم وطبعا الان جبت بس مجموعة وكل مرة ننزلكم لفات جديدة وما يجى
رمضان الا وانتم عندكم كل الاشكال بادن الله تعالى.
ونتمنى من المشرفات الثتبيت حتى الكل يستفيد.




ومشكورات حبيباتى جدا وشكرا خاص لكل من رد عليا بكلمة شكر ومدح وما شاء الله الردود كانت حلوة وتفتح النفس انه
الواحد يعطى اكثر واكثر فبارك الله فيكم اخجلتمونا بكرمكم ولطفكم:32:.




وبسم الله نبدا
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
الاشكال الى طلبتوها اكثر شى والباقى بالطريق .




وهدا موضوعى الاول





وهذا الرابط:
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1708724
موضوعى التانى






وهذا الرابط
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=1714368




طبعا هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:





3اكواب دقيق

3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن










الطريقة:

اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.









ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن

وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
















نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح



يتبع
1K
351K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

*meme28*
*meme28*
اولا: المراوح





والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها

ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير


وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب


ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه









رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ



يتبع
*meme28*
*meme28*
اولا: المراوح والحشوة هنا كانت عبارة عن: لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها ثانيا: العصافير المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل العقدة والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب ثالثا : السمكة الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه رابعا: الوردة نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ يتبع
اولا: المراوح والحشوة هنا كانت عبارة عن: لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية...
خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح


سادسا: المعجنات الملفوفة


سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير


تحمرت منى شويه



الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل

طريقة الصلصة:

نجيب طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور
وهذا اسمى بمنتدى تانى


*meme28*
*meme28*
خامسا: ورد الجورى وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح سادسا: المعجنات الملفوفة سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير تحمرت منى شويه الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل طريقة الصلصة: نجيب طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور وهذا اسمى بمنتدى تانى
خامسا: ورد الجورى وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون...

ملاحظة: هذا اسمى بمنتدى تانى ما عندى وقت اكتب على الصور من جديد كسل ههههههههههههه



والان نجى للدايت لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض اسمر ونستخدم الجبن الدايت ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة العادية وبنفس الشكل انا عندى تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا الدقيق الشعير او القمح او اى نوع

العجينه:


المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن

الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .

نشوف الطريقة بالصور




تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها

بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصور


وهنا التوبينق المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسم


الجبنه قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى


وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى



ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن



*meme28*
*meme28*
ملاحظة: هذا اسمى بمنتدى تانى ما عندى وقت اكتب على الصور من جديد كسل ههههههههههههه والان نجى للدايت لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض اسمر ونستخدم الجبن الدايت ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة العادية وبنفس الشكل انا عندى تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا الدقيق الشعير او القمح او اى نوع العجينه: المكونات: 2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع) ا كوب دقيق ابيض 3 ملاعق حليب بودرة fat free ملعقة ونص خميرة ملعقة بيكنق بودر شوية ملح وملعقة او م ونص سكر 2 م زيت زيتون وماء او حليب للعجن الطريقة: اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة . نشوف الطريقة بالصور تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصور وهنا التوبينق المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسم الجبنه قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى [/IMG] وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى [/IMG] ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن
ملاحظة: هذا اسمى بمنتدى تانى ما عندى وقت اكتب على الصور من جديد كسل ههههههههههههه والان نجى...
وبعد الخبز وقطعتها


صورة مقربه


تاسعا:
Greek Pizza

هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما

نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة


نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم


ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو


ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت


تم نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود


وندخلها للفرن حتى تنضج


وهدا شكلها



صورة مقربه
*meme28*
*meme28*
وبعد الخبز وقطعتها صورة مقربه تاسعا:Greek Pizza هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت تم نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود وندخلها للفرن حتى تنضج وهدا شكلها صورة مقربه
وبعد الخبز وقطعتها صورة مقربه تاسعا:Greek Pizza هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان...
صورة للنوعين



عاشرا: بيتزا النجمة بالخضار



حشيت اطرافها بالزيتون

نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون

ونخبزها فى الفرن



صورة للنوعين الاول والتانى


يتبععععععععععع