السلام عليكن يا احلى بنات ويا اروع طبخات
اللى تحب العجة اليها هده المقادير \ عجة رقم واحد \
ست بيضات \ حزمتين بقدونس مفرومين بالسكين \ راس بصل اخضر مقطع \ حبة طماطم منزوع منها الماء الداخلى ومقطعة قطع صغيرة جدا \ ملعقتين نعناع جاف \ راس ثوم مفروم \ راس فلفل اخضر حار مقطع كدلك \ ملعقة بقسماط كبيرة \ ملح وبهارات وملعقة كركم \ رشة فلفل احمر مطحون \ دقيق حسب الخليط الى ان يتماسك قليلا ربطة شبت مفرومة \ زيت للقلى \
الطريقة \\\

تغسل وتقطع كل الخضر رقيقة ويسكب عليها البيض والبهارات وتحرك بالملعقة جيدا تم البقسماط والدقيق تدريجيا الى ان تقدرى ان تاخديه بالملعقة تم تسخنى الزيت وتضعى بالملعقة دوائر دوائر وتفرديها قليلا من فوق وهكدا الى ان ينتهى الخليط وتقلبيها من الوجهين الى ان تتحمر \ وصحة وعافية \ ****لله تعجبكم \ وهناك المزيد من اصناف العجة ومنها اللى يطهى فى الفرن \ و****لله اكمل الباقى بس اصبرو على شوى

v
تمنياتى لكن جميعا بالصحة والخير يارب
حياك الله يا ام نضال يا غاليه وحشتينا عيونى

والله يعطيك العافيه حبيبتى وتسلم الايدين يا قمرررررررر

روووووووعه طبعا واطباق ام نضال معروفه لذيذه

وننتظر المزيد
اهلين بمشرفتنا الغالية الحبوبة \ والله انت اللى منورتنا بتشيجعك وردودك العسل يا ام عليوة \ تشكرى على طلتك الحلوة وهده لكى وحكمل ويا رب تعجبكم عجاتى
v
تمنياتى لكن جميعا بالصحة والخير يارب
عجة رقم ( 2) عجة بلحم الدجاج فى الفرن ******

المقادير \ 2 كوب كبيرة سبانخ مقطعة صغيرة واحنا بنسميه سلك فى ليبيا \ كوب معدنوس اى بقدونس مقطع كمان \ راس بصل مقطع ومشوح فى الزيت ومصفى \ كوبين دجاج مسلوق ومفروم يؤخد من الصدر \ كوب بسلة اى بازلياء مسلوقة فى الماء \ سبع بيضات او اكثر \ كوب بطاطس مكعبات مسلوقة \ بهارات ملعقة صغيرة كلا من \ الفلفل الاسود والكركم والفلفل الاحمر المطحون \ والنعناع الجاف\ ملح حسب الدوق \ كوب فتات خبز بائت اى ناشف مفتت بيديك \ ملعقتين ثوم مدقوق \ كوب دقيق ابيض او اكثر حسب التماسك \

الطريقة \

يضرب البيض بملعقة وتسكب البهارات والخضار وتحرك ثم يسكب لحم الدجاج المطبوخ المفتت تم تضاف الدقيق وفتات الخبز الناعم اى المرقوق وهوعبارة عن شرحات رقيقة جدا من الخبز الناشف فتتيه بيديك \ سخنى الفرن وادهنى طاجن دائرى او مستطيل ويكون زجاجى او من التيفال احسن واسكبى الخليط واضربى ثلاث بيضات ورشيهم من فوق على الخليط وادخليهم الفرن ليتحمروا من تحت وفوق او اتركيه ينضج من تحت اولا تم من فوق المهم ابعدى وجه الخليط من النار اللى فوق لكى ينضج جيدا ولا يحترق \ بعد النضج اتركيه يبرد تم قطعيه مربعات متو سطة \ وانا دائما بعمله وهو لديد جدا ويقدم كمقبلات مع الوجبات الرئيسية او لوحده للعائلة \ وصحة وعافية
v
تمنياتى لكن جميعا بالصحة والخير يارب
الف شكر حبوبه ام نضال على كلامك الرووووووووعه مثلك

وان شاء الله يكون ملف ويثبت يا حياتى


الساعة الآن 03:47 .