بسم الله الرحمن الرحيم
كل عام وانتم بخير بمناسبة قرب حلول شهر رمضان


وان شاءالله كل عام متجمعين مع بعض فى هذه الايام المباركه الجميلة
ملفنا ده ان شاءالله يكون مش متكرر احنا سبق ونزلنا ملف كامل عن تفريز كل الاطعمه بالصور ونزلنا ملفات عن مشتروات رمضان ونزلنا بعد القوائم الرمضانية اليومية وللعزايم وممكن الرجوع للملفات فى اى وقت ده غير طبعا باقى الملفات اللى كتبوها اخواتنا فى المنتدى ماشاءالله كفت ووفيت


الملف ده فيه بس حاجات بسيطه جدا للتفريزر بشوفكم دايما بتسئلوا عليها
وفيه بعض الامثله لوجبات يومية بسيطة
لو اخدتوا بالكم حتلاقوا المقادير بتاعتها قليلة وبسيطة جدا ودى طريقه من طرق الشيفات اللى بيعلموها للطلبه قسم المطبخ وانا كتبتلكم مثلا القايمة وكتبت معاها الطرق وان شاءالله تقروهم وتحاولوا تنفزوها بدل ما كل يوم نقول حناكل اية وده برضه مش حيخلينا ننسى السحور ومعلش استعنت من جوجل ببعض الصور اللى ممكن توضحلكم اسم الطبق






**حفظ البطاطس المحمرة **

1) هاتى كمية البطاطس وقشريها وقطعيها صوابع
2) ضعى البطاطس فى طبق فيه ماء وملح
3) فى زيت غزيرحمرى البطاطس نصف تحمير وشيليها وضعيها على الورق
الخاص بمتصاص الزيوت
4) ثم ضعيها فى اكياس نايلون وضعيها فى الفريزر
5) عند الاستخدام طلعيها من الفريزر واقليها فى الزيت بالطريقه العادبة

حفظ القطايف


اذا كنتى حتشتريها او حتعمليها فى البيت تحشيها بالمكسرات او بالجبنة او بالعصاج
وترصصيها فى طبق فويل وتغلفيها كويس بكيس نايلون وتدخليها الفريزلر وعند الاستخدام
نخرجها قبلها بساعه ونحمرها فى الزيت ونضعها فى الشيرة وتقدم


حفظ البيتسا


بعد مانعملها ونضع الحشو عليها وبعدين الجبنة المبشورة نضعها فى كيس نايلون
وندخلها الفريزر وعند الاستخدام نطلعها وندخلها الفرن حوالى ثلث ساعه






حفظ الخبز


ممكن نفرزن الخبز الفينو او الشامى او البلدى ممكن سليم وممكن نقطعه ارباع
ونضعه فى كيس نايلون محكم الغلق وقبل الاسخدام بساعه نطلعه


حفظ الفطير المشلتت


نضع الفطير فى اكياس نايلون محكمه بس يكون بارد ونضعه فى الفريزر وقبل
الاستخدام بساعه نطلعه وبعدين نسخنه فى الفرن






حفظ الكانيلونى


بعد مانعمل الاقراص ونحشبة بالحمة المفرومة ونلفه نضعه فى طبق فويل ونغلفه
بالنايلون وندخله الفريزر وعند الاستخدام نضعه فى الصينية ونضع عليه عصير الطماطم
والجبنة المبشورة وندخله الفرن






حفظ عصير الليمون


نشترى كمية من الليمون ونغسله وننشفه


نعصره كله وبعدين نضعه فى قوالب التلج لحد ما يجمد وبعدين نشيل المكعبات
ونضعها فى كيس نايلون فى الفريزر


حفظ الفلفل الرومى

لازم يكون الفلفل طازة نغسله ونجففه ونشيل البزور ولعدين نفرمه بالمفرمة
ونضعه فى علبة بلاستيك وعليها شوية ملح ثم نغلفه بالنايلون ونضعه فى الفريزر





الله يعطيك العافيه

السحور
اومليت بالفول المدمس
جبنة بيضاء
شرائح طماطم بالملح والكمون – خيار
زبادى بالمربى


الافطار
كوب خشاف
سلطة تبوله
شوربة منى استرونى
كوسة بالبشاميل
دجاج رستو
ارز معمر بالمكسرات


طريقه عمل سلاطة تبولة
250ج برغل – بصل اخضر مفروم - بقدونس مفروم – مكعبات بصل
– مكعبات طماطم – زيت زيتون – ملح وفلفل وكمون

ينقع البرغل فى قليل من الماء وكلما امتص الماء يوضع مره اخرى ماء
حتى يصبح البرغل لينا
يضاف اليه البصل والبقدونس والطماطم وقليل من زيت الزيتون وملح
وفلفل وكمون ويقلب الجميع ويقدم

طريقة عمل شوربة خضار منى استرونى
ثمرة كوسة مكعبات – ثمرة بطاطس مكعبات – 3 معالق كبيرة بسلة
– قطع صغيرة فاصوليا خضراء- 4 كوب شوربة لحم او دجاج –
معلقة ذبدة – كوب كبير عصير طماطم – مكرونة صغيرة الحجم

نضع فى حلةعلى النار نص معلقة ذبدة ونضع فيها الكوسة والبطاطس
والفاصوليا ونقلبهم قليلا ثم نضع الشوربة وملح ونغطى الحلة ونتركها
على النار
قبل تمام السوى بقليل نضع فى الحله كوب عصير الطماطم
نحمر المكرونة فى نص معلقة ذبدة واول ما لونها يبتدى يبقى احمر
او وردى نضعها فى حله الشوربة
عندما تستوى كل محتويات الشوربة تقدم ساخنة فى الحال
ملحوظة
تعتبر هذه الشوربة من اشهر اطباق الشوربة

طريقه الكوسة بالبشاميل
2 كيلو كوسة – لحم مفروم معصج بصلصة الطماطم – بشاميل

نقطع الكوسة خلقات سميكة ونسلقها بماء وملح ثم تصفى من ماء السلق
ندهن صينية بقليل من البشاميل
ثم نضع 3 معالق لحم مفروم معصج بصلصة الطماطم على الكوسة المسلوقه ونقلب ثم نفرد نص مقدار الكوسة
بالصينية ونضع عليها مقدار من العصاج بالصلصة ثم نضع باقى مقدار الكوسة المسلوفة
ويفرد سطح الصينية ثم نضع طبقة من البشاميل على الوش ويساوى الوش
نضع على الوش بيضة مضروبة وتفرد ويرش على السطح جبنة رومى مبشورة
نضع الصينية فى الفرن الى ان يحمر الوش

دجاج رستو
دجاجة – بصل – جزر – بطاطس ملح وفلفل

تغسل الدجاجة ةتجفف من الداخل
نضع الجزر و البصل والملح والفلفل وعصير الليمون مع بعض ثم نحشى بهم الجاجة وتكتف
تفرش صينية بشرائح البصل والبطاطس و الجزر وملح وفلفل وكوب صغير
من الماء الساخن
ثم نضع الدجاجة على سطح الخضروات وتغطى الصينية بالفويل وتدخل فرن حامى
عند نضج الدجاجة ينزع الفويل ثم تعاد مرة تانية الى الفرن على الرف العلوى لتحمير الوش
بعد ماتحمر الدجاجة ننشل الدجاجة ونضع الخضار اللى فى الصينية فى سيرفيس التقديم ونضع
الدجاجة على الخضروات


ارز معمر بالمكسرات
½ كيلو ارز – مكسرات – كوب صغير سكر - 2
معلقة سمن او زبد – ¼ معلقة فانيليا – حليب

نغسل الارز وننقعه فى ماء لمدة 10 د
ثم يصفى من الماء ويوضع فى برام او طبق بايركس ونضع عليه مجموعه من المكسرات
المجروشة ويقلب
نضع فى حلة كمية من الحليب تغطى كمية الارز و الفانيليا وكوب السكر والسمن او الزبد لحد
ما الخليط يغلى جيدا ثم نضعه فى البرام على الارز ويقلب قليلا ثم يغطى البرام بالفويل ونضعه فى
ارضية فرن حامى
بعد مايتشرب الارز الحليب ويتم النضج تنزع الورق الفويل ثم يرفع البرام الى الرف العلوى فى الفرن
ليتم تحمير السطح





ماشاءالله مواضيعك قمه دائماً


الساعة الآن 02:20 .