السلام عليكم

لو تقدروا تفيدوني انا احب استخدم دقيق الشعير اكثر من دقيق القمح ، لو في حد جرب ممكن تكتبولي كيف اسوي كيك او معجنات متل البيتزا او الخبز باستخدام دقيق الشعير او حتى مخلوط دقيق الشعير مع دقيق الذره

فوائد استخدام دقيق الشعير صحيا اكثر من دقيق القمح

وشكرا لكم

اهلين حبيبتى انا عندى مشاركات فى الحمية ممكن تدخلى عليها \ لانى ما اعرف اعملك رابط بالاكلات \ وفعلا الشعير 100% صحى واكثر استخدماتى فى المطبخ هو وبس \ ممكن تدخلى على المقبلات حتلاقى عجة بدقيق الشعير ****لله تعجبك \ تحياتى اختك ام نضال
v
تمنياتى لكن جميعا بالصحة والخير يارب
بس الشعير صعب هضمو هدا قرأتو لمريم نور

حد بيعرف طرق للكيك بالدبس مافيها لا بيض ولا سكر او اي حلويات بنفس الطريق بطحين القمح الكامل؟؟
اختى رسل اهلين احنا فى ليبيا بنطحنوا وبنستعملو فى الاكل والخبز \ بس يكون مغربل ومنضف ومنشور فى الشمس \ عندنا طريقة ليه من زمان اجدادنا \ تصورى انا بعمل بيه حتى معجنات وعجة بالبيض \ واى استفسار انا حاضرة \ بعد ادن الاخت الفا
معلش نسيت اقولك انو بالعكس الشعير هو اللى بينهضم بسهولة فى الجسم وصحى لانو ما فيه نشويات \ وبيمنع تراكم الكلسترول \ احنا فى ليبيا المخابز بتعمل منو خبز كانو شكلو كيك محزز من الجوانب ومنفوخ \ لديد جدا \ وبنعمل منو اكلة شعبية كتير طيبة اسمها البازين وهى من الشعير المطحون ومعها مرق به لحمة


الساعة الآن 08:39 .