عندي معجو ن تمر ؛ ولا عليكم أمر ودي بأفكار حلوة أفاجئ زوجي فيها ، وياليت أكلة شعبية لأنه يحبها ؟ الله لايحرمني منكم ياأحلى خوات

لرفع
رفع
اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك

ولدت وجبت أحلى بنوته
مرحبا اختي الغاليه ورده غير الاخت اللوجستيه ماقصرت الله يسعدها وانا عندي طريقه اخر بصراحه انا مااخذتها من منتدى ثاني بس طعمها مره حلو باذن الله تعجبك

(القراقيش المصريه)
نبدأ الشرح
اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
نصف كيلو سمن او زبده لا تندهشوا من كميه السمن
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه

نسيت اصور السمن لانه كان عالنار يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينسون

نضيف السمن الساخن

نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا

وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل


نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى

ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول

وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا

وده شكل العجوه بداخلها

ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين

يتبــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ـــــــــــــــ ــع


الساعة الآن 02:52 .