بسم الله ما شاء الله و لا حول و لا قوه الا بالله
اليوم
الطبخه


1/12
مكرونه بالكريمه و الجمبري


2/12
كبسه


3/12
كبده اسكندراني و مكرونه


4/12
كشري


5/12
سمك مشوي و سلطه بابا غنوج


6/12
صينيه رولات الباذنجان


7/12
البسطيله المغربيه


8/12
مكرونه بالتونه


9/12
عدس بجبه و باذنجان مقلي بالخل و التوم


10/12
فراخ بالتوابل منال العالم


11/12
سمان و ارز معمر و ملوخيه


12/12
سندويتشات اللحم البقري مع الجبن الجوجونزولا


13/12
سمك مقلي و ارز بالشعريه


14/12
فراخ صيني و ارز بالبسله


15/12
ارز و عدس اصفر


16/12
باميه و لحمه


17/12
عجه و فول و باذنجان مقلي


18/12
احلي فراخ مشويه بالفرن


19/12
مكرونه بالتونه اكشن تاني مره


20/12
طاجن اللحم و البطاطس بالمشروم


21/12
شوربه عدس اصفر و باذنجان مقلي


22/12
سمك صينيه بالخضار و البطاطس


23/12
فراخ ايراني


24/12
لحمه و سبانخ


25/12
محشي ورق عنب و لحمه اسكالوب



مكرونه بالجمبري و الكريمه
بسلق المكرونه مع ملح و زعتر و بعدين بحمر فص توم ف شويه سمن او زيت و بحط عليهم الجمبري و شويه لما يشرب ميته بحط مشروم و كريمه و لو مش عندي بستبدله بقشطه اللبن و معاها حبه لبن و زبادي و شويه صغيره دقيق
و بعدين احط الكرونه و ملح و فلفل و بس

صينية رولات الباذنجان

رهيييييييييييييييييييبة

[/img]

المقادير:

باذنجان مقطع شرايح ومقلي نصف قلية

[/img]

[/img]

الحشو:
بصل مفروم
دجاج مفروم
ثوم مفروم
زنجبيل مفروم
فلفل اخضر مفروم
طماطم مفرومة
شوي زيت
ملح
بهارات
كركم شوي
فلفل اسود شوي

الخلطة البيضا:

2 كوب كريما سايلة
3 ملاعق جبن كاسات
رشة بقسماط للوجه
رشة بابريكا للوجه


نقلب البصل في الزيت شوي ثم نضيف الثوم ثم الزجبيل ثم الدجاج المفروم ونقلبهم ونضيف الملح والبهار والكركم والفلفل الاسود
ثم نضيف الفلفل الاخضر ثم الطماطم ونقلبهم جيدا ونتركهم لينضجو

[/img]


نفرد شريحة الباذنجان ونضع عليها شوي من الحشو ونلفها ونضعها في صينية الفرن

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

نخلط الخلطة البيضاء بالخلاط ونصبها على رولات الباذنجان ونرش الوجه بالبقسماط والبابريكا

[/img]

نضعها بالفرن حتى تنضجد


البسطيلة المغربية ( فطيرة الدجاج بالقرفة و السكر)

قائمة المكونات :

تخدم 6-8 ; الوقت الكلى :55 mins;


للحشوة:
4 ملعقة كبيرة ك زبده
2 بصل متوسط، مفروم ناعما
3 كوب مرق دجاج منزلي
8 اوراك دجاج (اللحم الأحمر) بالعظم
4 فصوص ثوم
رشة ك زعفران
ملح و فلفل
1 ½ ملعقة صغيرة من كل من قرفة و راس الحانوت
للبيض:
½ كوب من كل من بقدونس و كزبرة خضراء مفرومة
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
8 بيضات
لخلطة اللوز:
2 ملعقة كبيرة زبده
225 جم لوز مسلوق و مقشور
½ كوب سكر بودرة
2 ملعقة صغيرة قرفة
للفطيرة:
450 جم عجينة رقاق أو جلاش
مرق دجاج، الكمية حسب الحاجة( فقط في حالة استخدام الرقاق
8 ملعقة كبيرة زبدة، سائلة
3 ملعقة كبيرة سكر بودرة
2 ملعقة صغيرة قرفة
انصاف لوز محمصة للتزيين


طريقة العمل :
للحشوة: يذوب الزبد في اناء كبير واسع و يشوح البصل علي نار متوسطة حتي يطري تماما و يبدأ بالأصفرار حوالي 20 دقيقة. يضاف الدجاج و بقية المكونات و القليل من الملح و يرفع الكل للغليان ثم تهدأ الحرارة و تترك لتغلي بهدوء لمدة ساعة. ثم يترك الدجاج ليبرد في المرق، وهذا يحسن من النكهة النهائىة للطبق و ايضا يحافظ علي طراوة الدجاج لأطول فترة. عندما تبرد الدجاج يمزق اللحم ويتم التخلص من الجلد و العضم.
ثم يغلي المرق حتي يتبقي 1 كوب فقط و يضاف العصير وملح حسب الطعم. يخفق البيض مع الأعشاب و تدريجيا يقلب في المرق المركز علي نار متوسطة و مع التقليب المستمر حتي يتجمد البيض و يتبخر معظم السائل. يترك ليبرد.
يحمص اللوز في الزبد حتي يتحول للون ذهبي ثم يصفي من الزيت و يفرم ناعما و يخلط مع السكر و القرفة.
حوالي ساعة قبل الأكل، يسخن الفرن ل 200 م. يدهن قاع صينية دائرية قطرها 25 سم. تبلل اوراق الرقاق في مرق الدجاج الساخن و تفرش في القاع و الجوانب حتي تتغطي الصينية بالكامل و يرتفع الرقاق في الجوانب لإرتفاع 5 سم. في حالة استخدام الجلاش يفرش بنفس الطريقة مع مراعاة دهنه بالزبد و لا حاجةلإستخدام المرق. يرش نصف خلطة اللوز علي السطح كله ثم تغطي ب 4 طبقات طبقات مبللة ومدهونة من الرقاق و يساوى السطح.
توزع حشوة الدجاج لتغطي المساحة كلها ثم تغطي بالبيض ثم ننبدأ بثني الأطراف الخارجية من العجين فوق الحشو و تدهن و يوضع فوقها 4 طبقات اخري مبللة ومدهونة من الرقاق و يساوى السطح و يرش ببقية اللوز ثم 4 طبقات اخيرة من الرقاق وتساوي الأطراف للداخل و يدهن بغزارة كل السطح بالزبد.

تخبز ل25 دقيقة حتي يتحمر السطح، ثم تمرر سكين علي الجوانب و تقلب علي صينية فرن و تدخل الفرن 10 دقائق اخرى.
ثم توضع في صينية تقديم كبيرة و مزينة و يرش السطح بخطوط طولية مائلة بالقرفة و السكر و اللوز المحمص. تقدم فورا.

ملاحظات دينا:
البسطيلة المغربية الأصلية يستخدم فيها رقائق عجين تسمي "الورقة" و هي صعب الحصول عليها في مصر. لذلك انا استبدلتها بالرقاق الذي يعطي نتيجة قريبة جدا و يمكن ايضا استخدام الجلاش.

عادة يستخدم لحم الحمام و ليس الدجاج، في هذه الحالة تستبدل الأوراك بعدد 3-4 حمام.
راس الحانوت من اهم البهارات في المطبخ المغربي و من اغناها و ليس له بديل.


مكرونه بالتونه(طريقتي )

بجيب بصله و احمرها ف شويه زيت و معاها فلفل اخضر و جرز و توم و بفرم طماطميتن و احطهم و معاهم بهارات اللي هي فلفل اسود و كاري و بابريكا و ساعات صويا صوص و احط التونه و ابقي سالقه المكرونه و احط مايونيز علي التونه و اقلب و احط المكرونه بسرعه ع التقديم

فراخ بالتوابل اظن دي طريقه منال العالم:
بجيب فرخه و انقعها ف ملح و شويه خل و بعدين انظفها كويس و بعد كده بشيل السلسله اللي ورا دي و اخليها مبططه كده مش عارفه فاهمني و لا لأ و اتبلها بكاري و بهارات فراخ و زعتر و بابريكا و كركم و فلفل اسود و جنزبيل و اكون حطه حته زيده و شويه زيت ف صينيه و اشوح الفرخه فيهم علي الجمبين و احطها علي ظهرها و اغطيها و علي الفرن
و اسيبها لحد ما تستوي


السمان
طبعا السمان متنضفومغسول وبعدين تغسليه بالملح والدقيق وتشطفيه كويس
تعملى بقى خلطة الحشو بصلةمبشورة وملح وفلفل وكمون وتخلطيهم وبعدين تحشية وتكتفيه
وبعدين تحطية فى مياةمغلية فيها ملح وحبهان ومستكة لحد مايستوى وبعدين تحمرية فى السمنة او زيتوسمن

برام(طاجن)رز معمر
1/2 ك ارز – سمان – 1/2 ك حليب – 1/2 ك كريمة فريش او قشطة – 2 مذبدة – جوزة الطيب – ملح وفلفل-بهارات لحمه
الطريقة
نشوح اللحمة لحد ماتستولى نص سوى . نضع فى قاع البرام يادوب 1/2 سم ارز مغسول ثم نضع عليه قطع اللحمة ثم نضع باقى كميةالارز ثم نضع الحليب المغلى مع الملح والفلفل ونضع قطعه الزبدة وعلى الوش نضعالقشطة وندخله الفرن لحد مايستوى ووشه يحمر






ساندويتشات الستيك البقرى و جبن الجورجونزولا الأزرق و الصوص الخاص

قائمة المكونات :

تخدم 6 ;الوقت :12 دقيقة ; الوقت الكلى :40;


¼ كوب خل بلسمك
¼ كوب صويا صوص
¼ كوب وسترشر صوص
1 ملعقة كبيرة حبوب المستردة الصفراء، مطحونة خشن
3 × 400جم ستيك الريباى البقرى
120 جم جبن الجورجونزولا الأزرق،مفتت
½ كوب قشطة-ساور كريم
ملح و فلفل
1 خبز باجيت فرنساوى
2 كوب جرجير

طريقة العمل :
يخلط الخل و الصويا والوسترشر و المستردة في كيس بلاستيك أو طبق وتضاف الستيك و تترك لمدة تتراوح بين 30 دقيقة و ساعتين. يقلب الستيك في الخليط من وقت لأخر.

يجهز الباربكيو علي حرارة عالية، تصفى قطع اللحم و تشوى لدرجة التسوية المرغوبة، حوالى 6 دقائق علي جهة للتسوية الوسط. تترك لتهدأ العصائر بداخلها و يعاد توزعها لضمان الطراوة، ثم بعدها تقطع لشرائح رفيعة بالعرض.

تخلط الجبنة مع القشطة و تتبل حسب المذاق. يفتح الخبز و يزال اللب و تفرد خلطة الجبن علي الناحيتين. يوزع الجرجير ثم شرائح اللحم ثم يقفل الخبز و يقطع بالعرض ل6 قطع متساوية و يقدم.

اضافات أخرى: يمكن أيضا اضافة شرائح الفلفل الأحمر المشوية و حلقات بصل مشوية فوق اللحم.


للدجاج الصيني
المقادير :
مقدار من صدور الدجاج ( استخدمت صدور رضوى كرتونة ونص **
نقطع صدور الدجاج مكعبات صغيرررررررة
ونتبلها بـ
ملح وبهارااات مختلفة ( كزبرة , كركم , فلفل أسود , كمون ,,,,,
نتركها شوووي

على بال ما نجهز الزيت للقلي

نغمس قطع الدجاج بالبيض ثم في الدقيق
ثم نضعها في الزيت الحار
ونتركها لحد ما يتغير لونهاااا
نطلعها على ورق ماص للزيت لحد ما نخلص من الكمية كلها
ألحين جاء دور الصوص
نجهز ما يلي :
بصلة مفرومة
ثوم مفروم
بصل أخضر مقطع صغير
جزر مبشور أو مقطع قطع طولية رفيعة
فلفل بارد مقطع قطع طولية رفيعة
كرنب إذا حبيتي

نضعها كلها في شوية زيت زيتون ونشوحها لحد ما يتغير لونها
نبدأ ( بالبصل ثم الثوم ثم البصل الأخضر ,, الجزر ,, وأخيراًالفلفل ابارد

نجهز ألحين 3 ملاعق نشا أبيض ونذوبه في 2 كاس موية
(
ترى حسيت 3 ملاعق نشا كثيررررة فثقل الخليط عندي يعني ملعقتين راح تكفي إن شاء الله ...

نضيف له ( ملعقة كاتشاب ,, ملعقة صويا صوص , ملعقة خل أبيض أو اسود حسب الموجود
نخلطهم زين مع بعض ونصبهم على خليط البصل اللي على النار
ونحركهم زييييييييييين لحد ما يثقل الخليط
ولا ننسى نضيف مكعبين ماااااااااااااجي ****

(
إذا حسيتي الخليط ثقيل ممكن تضيفي موية وهذي صورته

والآن اضيفي قطع الدجاج وحركيها بشويش لحد ما تتجانس المكونات مع بعض
خليها تقريباً عشر دقايق على نار هاااادئة

ثم قدميها مع الرز الصيني أو السلطة الخضراء




نسيت أقووول اللي يحب الأكل سبايسي يحط فلفل حار ( المفروض يكون من ضمن المقادير بس نسيت اكتبه وعشان انا ماحطيته عشان الصغار عندي في البيت وأبوهم كمان يتعبه الأكل الحااار ^_^

وبالهناااااااااااااااء والعااافية



طاجن اللحم و البطاطس و المشروم في الفرن


قائمة المكونات :

تخدم 4 ; الوقت الكلى :1hr 45 min;


750 جم لحم بقري من الفخذة، مكعبات
1 ملعقة ك دقيق
1 ملعقة ك زيت زيتون
8 بصلات صغيرة، مقشرة
2 حبة جزر، مقشر و مقطع حلقات سميكة
1 كوب عصير عنب أو تفاح احمر
1 كوب مرق لحم منزلي
2 ملعقة ك معجون طماطم
زعتر طازج
1 ورقة لورا
400 جم بطاطس صغيرة، مقشرة
200 جم مشروم صحيح
طريقة العمل :
يسخن الفرن ل 180 م. يخلط معا اللحم و الدقيق و يتبل.
يسخن الزيت في اناء طهي عميق يصلح للفرن علي نار عالية و يشوح اللحم علي مراحل حتي لا نزحم الإناء و ينخفض حرارته حتي يأخذ اللحم لون بني علي جميع الجهات. يرفع اللحم في طبق جانبي و يضاف البصل و الجزر و يشوح لمدة 5 دقائق و يصبح ذهبي اللون.
يضاف معجون الطماطم و يقلب لمدة دقيقة ثم الوائل و الأعشاب يتبل و يرفع للغليان ثم تضاف البطاطس و المشروم و يعاد اللحم و يغطي و يطهي لمدة 1 ل 1.5 ساعة أو حتي يكون اللحم طريا جدا. يقدم مع أرز ساخن أو بطاطس مهروسة.

أحلى فراخ مشوية خطوة خطوة بالصور
المقادير
دجاجة كاملة مغسولة و منظفة بالخل و الملح و الدقيق .بصلة كبيرة مفرومة و مخلوط معها بهارات متل الحبهان و الكركم و فلفل اسود و بهارات الدجاج..تقريبا راس ثوم و اكتر مدقوق و ايضا مخلوط معه البهارات..خضار مشكلة مثل ذرة حبيبات و بيبي كورن(عرانيس ذرة صغيرة) و بازيلاء و جزر و بطاطس مقطعين و مشروم..حبة طماطم مفرومة و ممكن صويا صوص و ملح طبعا و كيس الشوي الخاص بالفرن حجم كبير
الطريقة:
قومي بعمل فتحات بالدجاجة بواسطة السكين(فتحات او شقوق كبيرة)و رشي عليها الحبهان و فلفل اسود و قرفة و كركم و بهار مشكل و ملح و قليل من الصويا صوص و افركيه جيدا من الداخل و الخارج و بالفتحات هكذا
احشي الشقوق بالثوم و حاولي تفركي الدجاجة بخلطة الثوم وانت بتحشيها هكذا
عند الصدر
و عند اللافخاد و الاوراك
و احشيها من الداخل بالبصل المفروم و المفروك بالبهارات
قلبي الخضار مع بعض و ضعي عليها القليل من الملح و الفلفل الاسود
ضعي القليل من الخضار داخل كيس الشوي
ضعي الدجاجة على الخضار و وزعي باقي الخضار حولها
اغلقي الكيس جيدا و اعملي فتحة صغيرة بالكيس
و ادخليها الفرن لمدة ساعة و نص تقريبا الى ان تستوي و بعدها حمري الوجه ممكن اضافة القليل من الصويا صوي لتعطي لون و قدميها..




دجاج على الطريقة الايرانية
اول شي تجيبن الدجاجه وتغسلينها زين وتحطينها بصينية فرن وتتبلينها بملح وفلفلاسود وقرفه
بعدين تذوبين ملعقة صلصه مع ماي وشوي زبده وتدهنين فيها الدجاجهبشكل كامل يعني تغرقينها
وتقطعين بصل وطماطم وبقدونس و قطع قمر الدين وشويةزعفران وملعقة عسل تخلطينهم وتحطينهم فوق الدجاجه
وتغلفينها بالقصدير وتحطين شويزيت وتفتحين فتحه جانبيه عشان تطلع محمره وتدخلينها الفرن تستوي
انا سويت معاها رز ابيض عادي وحشوة بصل محمر مع زرشك(رمان مجفف) ورشة سكر وفلفل
Maimnasser:انا عدلت شوية فىالوصفة اولاً الفرخة كانت صغيرة من بتوع الشوى و زودت مع الصلصة صلصة بيتزا و مكنشعندى زعفران فحطيت كركم و سبتها متغطية بالفويل لغاية ما استويت و بعدين شلت الفويلو فتحت الشواية عشان تحمر


ادعولي ان ربنا يفك كربي

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
يعطيك العافية ياقلبي حلو الوحدة تسوي لها جدول لطبخ أفضل من الروتين اليومي ياليت لوكان فيه صور
اقتباس مشاركة  (رغم الألــم)
يعطيك العافية ياقلبي حلو الوحدة تسوي لها جدول لطبخ أفضل من الروتين اليومي ياليت لوكان فيه صور






"اللهم إني استودعتك جنيني الذي في بطني فرده إلي عند مولده مرداً سالماً معافى من كل شر واجعل له جمال سيدنا يوسف وأخلاق سيدنا محمد


الساعة الآن 01:23 .