السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عملت كيكة النهاردة بس استوت من الحروف وفضلت طرية من الوسط

لو حد يقدر يفيدني ايه الغلط في طريقتي

الوصفة: 2 ونصف كوب دقيق ... 2 كوب سكر ... 3/4 كوب زيت ... كوب حليب ... 4 بيضات ... 2 و1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر و ملعقة صغيرة فانيليا

ضربت البيض والسكر مع بعض ثم أضفت باقي المكونات

والفرن كان على حرارة 180 مئوي


جزاكن الله خيراً
16-01-1431 هـ, 02:36 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
وانا بعد ودي اعرف لية ؟؟
لان احيانا تضبط الكيكة واحيانا لا!!!!!!1
مع انها نفس المقادير ونفس المدة ونفس درجة الحرارة بكل المرتين ؟؟
16-01-1431 هـ, 02:43 صباحاً
 

شكل مقاديرك مضبوطة ,, المشكلة عندك والله أعلم الفرن

لايكون حار أكثر من اللازم ,, دخلي الكيك بعد اشعال الفرن بـ 5 دقايق

على درجة 180 وللفرن الكهرباء 350

,,,
16-01-1431 هـ, 02:54 صباحاً
 
ياان الخلطة سائلة وخفيفة كثير

او انك مخلية الفرن على حرارة عالية وحاطة الصينية تحت فتحترق من الاطراف ومن داخل لسة طرية

لما تعملي الكيك شغلي الفرن وبعدها بدقايق 5 او 10
تفتحي باب الفرن تخلي الحرارة تطلع شوية بس ماتطولي حق كم ثانية وتنزلي الحرارة وتخليها متوسطة
وتحطي الكيكة بالوسط

وماتفتحي باب الفرن الا بعد 10 دقايق وبشويش مرة عشان ماتهتز الكيكة وتخرب وتهبط عليك

وصحة وعافية .
16-01-1431 هـ, 04:00 صباحاً
 
ممكن انك فتحتي الفرن قبل مرور 10 دقايق او ربع ساعه
برضو ممكن يكون شبك الفرن نازل تحتل ماوسطتيه وهذ يعجل بأستوار الككيه قبل نذوجها من الداخل
برضو ممكن تكون حرار لفرن عاليه والافضلتكون متوسطه
16-01-1431 هـ, 04:03 صباحاً
 


الساعة الآن 01:22 .