بسم الله ما شاء الله و لا حول و لا قوه الا بالله

ادعولي يا بنات لو عجبكوا موضوع بتفريج الكرب و زوال الهم

اليوم
الطبخه
1/1
كوسه و فراخ بالفرن
2/1
سبانخ و لحمه بفتيك
3/1
عدس بجبه و باذنجان مقلي
4/1
شيش طاووق
5/1
صينيه البطاطس بالجبنه و صينيه عجه
6/1
سمك مشوي و سلطه بابا غنوج
7/1
صينيه الهمبورجر بالباشميل
8/1
سمان محشي و صينيه بطاطس بالفرن
9/1
صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه
10/1
ارز اسباني
11/1
الدجاج المشوي بالمشروم
12/1
مكرونه بالتونه
13/1
سمك مقلي و ارز بالشعريه
14/1
اللحمه بالسفن من السرطانه و العقرب
15/1
كشري
16/1
باميه و لحمه
17/1
رز و بيض و بطاطس
18/1
فراخ مشطشطه
19/1
فاهيتا الاستيك المشوي
20/1
شوربه عدس اصفر و باذنجان مقلي
21/1
جمبري صيني
22/1
محشي ورق عنب و بوفتيك
23/1
فراخ بانيه و مكرونه
24/1
حواوشي
25/1
شوربه عدس اصفر و سلطه
شيش طاووق
المقادير مع الطريقه

صدور دجاج مقطعه مكعبات كبيره شوي ..وبصل احمر مقطع مكعبات .. وطماطم مقطعه مكعبات ..وفلفل رومي مقطع مكعبات ...انا اضفت لها فلفل حار من النوع الكبير الي حرارته معتدله
توضع في سلطانيه عميقه شوي ونضيف لها التتبيله التاليه
شوي بهارات مشكله (فلفل اسود وكمون مطحون وكركم وكزبره ناشفه وفلفل ابيض )او اي نوع من البهارات الي تحبين ..ملح ..2ملعقه متوسطه من كلا من( صلصه طماطم وزبادي)عصير ليمونه ...ملعقه خل ابيض
تخلط مع بعضها البعض وتتبل لمده نصف ساعه على الاقل ثم ترص في سيخ الشوي بالترتيب( دجاج_بصل _طماطم_فلفل)
نولع الجمر في الجزه ويفضل يكون جمر سمر وبكميه تكفي لجميع الاسياخ
تقلب الاسياخ على الجمر حتى تنضج ....وبالهناء والعافيه



صينيه البطاطس بالجبنه المقادير:

شرائح بصلتين كبيرتين
ملعقتان كبيرتان زبد أو سمن
عبوة كريمة حساء كرفس مكثفة
نصف كوب ماء
ملح وفلفل (للتذوق)
ربع ملعقة صغيرة زعتر
شرائح ستة ثمرات بطاطس مطهية
كوب جبن شيدر مبشور


طريقة التحضير:

1- اطهي البصل في الزبد الساخن حتى يميل للون البني، ثم أضيفي الكريمة والماء والملح والفلفل والزعتر.
2- رتبي البطاطس في صينية مدهونة بالزبد، ثم انثري فوقها نصف كوب من الجبن المبشور.
3- اضيفي مزيج البصل لصينية البطاطس، وضعي فوقه باقي الجبن المبشور.
4- ضعي صينية البطاطس في فرن درجة حرارته ثلثمائة وخمسون فهرنهايت لمدة ربع أو ثلث ساعة، أو حتى تميل البطاطس للون البني.



صينيه الهمبورجر بالباشميل
المقادير حسب كميه الاشخاص وحجم الصينيه
اقلى بطاطس ورصيه فى الصينيه وابشرى فوقه تشدر
رصى طماطم وابشرى فوقها تشدر ضعى قطع الهمبرجر المقلى
ضعى البشميل وفوقها تشدر وسخينيها فى الفرن من تحت تقريبا 10 دقايق ومن فوق الين تسح الجبنه وتبدء تحمر
كان ناقصها الخس والبصل للى يحب البصر فى البرجر
بجد اكله مميزه ولذيذه وسهله وسريعه



السمان
طبعا السمان متنضفومغسول وبعدين تغسليه بالملح والدقيق وتشطفيه كويستعملى بقى خلطة الحشو بصلةمبشورة وملح وفلفل وكمون وتخلطيهم وبعدين تحشية وتكتفيهوبعدين تحطية فى مياةمغلية فيها ملح وحبهان ومستكة لحد مايستوى وبعدين تحمرية فى السمنة او زيتوسمن


طريقتي في صينيه القرنبيط
بسلق القرنبيط بعد ما اغسلها و اقطعها وردات و بسلقها ف ميه و ملح و كركم و بعدين بيض و دقيق و اقليها
و اكون معصجه لحمه مفرومه و حطه معاها صلصله كتير و فلفل اسود و ورق لورا و كار ي
و ف صينيه ارص القرنبيط و عليه اللحمه بالصلصه و علي الفرن

أرز أسبانى
صدور دجاج - 3 اصابع سوسيس - 1/2 كيلوارز بسمتى - ملح - فلفل - فلفلة رومى - كيس بسلة - كمون - كركم - بصلةالطريقةنقطع الفراخ قطع متوسطة ونقطع السوسيس دوائر . نضع 3 معالق زيت فىحلة وعليها البصل المخرط صغير والفراخ والسوسيس مع بعض ونقلب كويس ثم نضع الفلفلةالرومى المقطعة والبسله ونقلب نقلب ثم نضع الكركم والملح والفلفل ونقلبهم مع بعضشوية حوالى 10 دقايق حتكون استوت نص سوا ثم نضع الارز البسمتى ونقلب كله مع بعض ثمنضع الماء ونكمل السوى عادى ونغرفه فى الطبق

الدجاج المشوي بالمشروم و تتبيلة الزبادي
دجاجةكاملة (حوالي 3 كجم)
2
كوب زبادي كامل الدسمنصف ملعقة صغيرة ملح خشنفلفل أسود مطحون حديثا
1
كجم مشروم طازج, منظف و مقطع قطعكبيرة
1.
نبدأ التتبيل اليوم السابق بتنظيف و تجفيف الدجاجة جيدا. يغطيالدجاج جيدا بالزبادي من الداخل و الخارج و تحت الجلد أيضا. توضع الدجاجة علي طبقكبير و تغطي بالشفاف البلاستيك و تترك بالثلاجة لثاني يوم.
2.
يُسخنالفرن لدرجة 225 مئوية. يوزع الملح والفلفل من داخل و خارج الدجاجة جيدا. تـقلبالدجاجة

حيث يكون الصدر لأسفل علي لوح التقطيع و باستخدام مقص المطبخ تزال عظمةالظهر طوليا. تغرز أسياخ الشوي بالدجاجة. ثم توضع الدجاجة, الصدر لأعلي علي رف شويفي صينية الفرن. يوزع المشروم في الصينية تحت الدجاجة.
3.
تترك بالفرنلمدة تتراوح ما بين 15 إلي 20 دقيقة. ثم تخفض حرارة الفرن إلي 190 م و نكمل الطهيلمدة ساعة أخري . عند اكتمال النضج تغطي الدجاجة بورقة فويل كبيرة حتى تستقرالعصارة الساخنة. حمض اللاكتوز الموجود بالزبادي يعطي الدجاجة لون ذهبي داكنشهي.



يخني اللحم بالسفن
http://forums.*******.com/thread387211


مكرونه بالتونه(طريقتي )
بجيب بصله و احمرها ف شويه زيت و معاها فلفل اخضر و جرز و توم و بفرم طماطميتن و احطهم و معاهم بهارات اللي هي فلفل اسود و كاري و بابريكا و ساعات صويا صوص و احط التونه و ابقي سالقه المكرونه و احط مايونيز علي التونه و اقلب و احط المكرونه بسرعه ع التقديم


فاهيتا الستيك المشوى و الفلفل
قائمة المكونات :


تخدم 6 to 8 ;
¼ كوب زيت زيتون
½ كوب خل العنب الأحمر
¼ كوب سكر
عصير 2 ليمونة
1 ملعقة صغيرة من كل من الأوريجانو الجاف و الكمون
4 فصوص ثوم مهروسة
ملح و فلفل
1 ½ كجم لحم ستيك من الأنتركوت
2 بصل، حلقات رفيعة
½ حبة فلفل من كل من الأحمر و الأصفر و الأخضر
3 ملعقة صغيرة من بهارات الفاهيتا او حسب الرغبة
عصير ليمون -حسب االطعم
ملح و فلفل
خبز مكسيكى ساخن ( تورتيا)
طريقة العمل :
توضع المكونات الثمانية الأولى فس كيس تتبيل و تترك علي الأقل لمدة ساعة. ثم توضع علي مشواة حارة حتي تصل للنضج المطلوب. ثم تترك لترتاح فبل تقطيعها لشرائح رفيعة و تتبل.
في هذه الأثناء، يشوح البصل والفلفل في قليل من الزيت وحتي تتلون المواد جيدا ثم تضاف البهارات و التتبيل.
ترص شرائح اللحم و بجانبها الفلفل و البصل علي طاسة ساخنة او طبق تقديم. و علي طبق منفصل السلطات و الخبز.
يقوم كل شخص بلف المكونات داخل الخبز و بمصاحبة السلطات المختارة مثل الجواكمولي (سلطة الأفوكادو)، القشطة الحمضية، صلصة البيكو دي جايو و الفول الأسود.



فراخ مشطشطة
التتبيلة لفرخة واحدة مقطعة أربع قطع عبارة عن بصلتين وكم قرن فلفل حامي اخضراو احمر او الاثنين مع بعض زى ما تحبي قولي مثلا 4 قرون وجنزبيل وبهارات فراخ وملحوفلفل وعصير ليمونتين وفصين ثوم (اختياري) ومعلقتين تلاتة زيت وسماق زى ماتحبيكل اللي عليكي انك تنظفي الفراخ كويس وبعدين تحشيها بالخلطة دي من جوةوبرة وبين الجلد واللحم واتركيها شوية ساعة مثلا وبعدين دخليها الفرن هى هتنزلدهنها مع الزيت اللي في الخلطة وبالهنا والشفا
أم ياسين: انا بعملها كده بس بقطع فى الصينيه اللى هسوى فيها الفراخ شرايح بطاطس و جزر و حلقات طماطم و رشة كارىو زعتر و روز مارى و حوالى نص كوباية ميه بدوب فيها التوابل دى مع الملح و الفراخبتنزل عليهم الصوص بتاعها بيبقى الخضار طعمه روعه.




برام(طاجن)رز معمر
1/2 ك ارز – سمان – 1/2 ك حليب – 1/2 ك كريمة فريش او قشطة – 2 مذبدة – جوزة الطيب – ملح وفلفل-بهارات لحمه الطريقةنشوح اللحمة لحد ماتستولى نص سوى . نضع فى قاع البرام يادوب 1/2 سم ارز مغسول ثم نضع عليه قطع اللحمة ثم نضع باقى كميةالارز ثم نضع الحليب المغلى مع الملح والفلفل ونضع قطعه الزبدة وعلى الوش نضعالقشطة وندخله الفرن لحد مايستوى ووشه يحمر




الحواوشي


المكونات

نصف كيلو لحمه مفرومه
6 رغيف خبز شامي
بصله كبيره
طماطم مقطعه مكعبات
علبه زبادي
بهارات
فلفل
بابريكا
سماق "على حسب الرغبه"
ملح



الطريقه


نفرم اللحمه ثم نضيف البصل المبشور مع البهارات والفلفل والبابريكا والسماق "على حسب الرغبه" والملح على اللحمه المفرومه وتخلط المكونات كلها جيداً ثم نضيف مكعبات الطماطم المقطعة قطع صغيره وعلبة الزبادي
حضر رغيف الخبز ونفتحه بالسكين من احد الجوانب بحيث نستطيع وضع اللحم بداخله اتي بورقه القصدير التي قطعت مسبقا بحجم مناسب للرغيف ونضعه عليها ثم نفرد خليط اللحمه جيدا داخل الرغيف ثم نقوم بدهن الخبز جيدا بعد حشوه بالزيت من الجهتين

وتلف ورقه القصدير حوله جيدا
نضع الحواوشي في فرن درجة حرارته 180 درجة حتى ينضج ويصبح ذهبي اللون

ملاحظات:
1-كيف نتأكد من نضج رغيف الحواوشي؟نحضر واحد من الارغفه ونسحب من عليه ورقه الفويل قليلا اذا وجدنا ان الخبز اصبح طريا واللحم اخد اللون الرمادي نعلم بذلك انه قد تم النضج
2- في حاله رغبتي ان يكون الرغيف مقرمشا قليلا فما عليكِ الا ان تقومي بفك ورق الفويل من عليه "بعد التأكد من النضج" وتتركيه قليلا داخل حراره الفرن ليأخد اللون الذهبي ويصبح مقرمشا نوعا ما

طرق تقديم:
يقدم الحواوشي بعده طرق1- اما مع الطحينة والشيبس وبهذا تجذبي انظار اطفالك اليه2- او يقدم مع شرائح الخيار والطماطم واوراق الخس والمخلل ويكون عشاء جميل لكِ ولزوجكِ
مكونات سلطة الطحينة
"طحينه, ليمون , خل , بابريكا, ماء وملح"
18-01-1431 هـ, 10:45 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الله يجزاااك بكل خير ويعطيكِ العاافيـة يااااااااااااارب

مااقصرتي يااا الغلااا

موضوع مفيييد وتم الحفظ

الله يوووفقك ويسعدك
18-01-1431 هـ, 11:07 صباحاً
 
تسلم ايدينك
مجهود يستحق الشكر
18-01-1431 هـ, 11:11 صباحاً
 
ما شاء الله يا ريري ....شطوره ومنظمه ...موضوعك حلو يا جميله ...بس بجد بتعرفي تمشي علي الجدول بالظبط .....
18-01-1431 هـ, 11:11 صباحاً
 
18-01-1431 هـ, 11:19 صباحاً
 


الساعة الآن 11:04 .