• «
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
  • »
ابي طريقة للرز اللبن لا 4 اشخاص ومن غير نشا وشكرااااااا
24-01-1431 هـ, 02:33 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
مالح ولا حالي ؟؟
24-01-1431 هـ, 02:59 صباحاً
 
لا حلو ياريت
24-01-1431 هـ, 03:38 صباحاً
 

الرز باللبن












عرفت طريقة جديدة للرز باللبن مختلفة شوي عن اللي كنت عارفاه من ماما






عرفتها من اصحاب محلات الاصيل شخصيا


للي مايعرفش محلات الاصيل


دول ناس بتوع كباب و كشري و حلواني و كله يعني


موجودين في مدينة نصر و المهندسين و وسط البلد






و الغريب ان حاجتهم كلها ممتازة


سواء كانت حوادق او حلويات


بس الرز باللبن بتاعهم غيييير






المهم ندخل علي المقادير و الطريقة علي طول بأه










كوب ارز

(طبعا ارز مصري)

(متنقي و مغسول)


5 كوب مايه


2 كيلو لبن


فانيليا


سكر حسب الرغبة










الطريقة بأه






بنسوي الرز في الماية اللي قلنا عليها


بس نهدي النار و نغطي الحلة كويس علشان احنا عايزين الرز يستوي براحته خااااالص


لحد ما الماية بتاعته تنشف و الرز يكون معجن خاااالص







خلاص كده الرز مافيهوش ماية


نحط سكر بتاعنا و نقلب كويس لحد ما السكر يسيح


و بعدين نزود اللبن حبه حبه


نزود و نقلب لغاية ما يوصل للقوام المطلوب

(ممكن مايحتجش ال2 كيلو كلهم)


لو بتستخدمي اللبن المعلب يبقي حطي شوية قشطة مع اللبن حجم كوب زبادي كبير كده


علشان يدي طعم حلو


و نسيبه لما يغلي علشان نتأكد ان هو ده القوام بتاعنا


بس اول ما يغلي حطي الفانيليا


في ناس هتقوللي احنا ليه ماحطناش نشا






اقول علشان احنا لما غلينا الرز و قطعنا نفسه استخلصنا النشا بتاعه فهو ده اللي هنستخدمه










كده خلاص نغرف بأه في السلطنيات بتاعة الرز باللبن


و نرش علي الوش قرفة و جوز هند و زبيب و مكسرات مجروشة







و بألف هنا و شفا





24-01-1431 هـ, 03:39 صباحاً
 
الأرز باللبن
الأرز باللبن من الأطباق البسيطة التي تقدم باردة بطرق متعددةمنها طاجن الأرز باللبن في الفرن و منها الأرز باللبن بالمكسرات و الأرز باللبن بالفاكهة و الجيلي
و يمكن أن تتفنني في تقديم أطباق الأرز باللبنو هو صنف محبب للأطفال سأقدم لكم اليوم أسرع طرق إعداد الأرز باللبن

الطريقة

1/2 كوب أرز
1/2 كيلو لبن حليب
7 أو 8 ملاعق سكر
2 ملعقة قشدة (إختيارية و يمكن الاستغناء عنها)
2 كوب ماء
رشة فانيليا



* يغسل الأرز و يوضع على النار في كمية الماء حتى الغليان ... ثم تهدأ النار و يوارب الغطاء مع ملاحظتها من آن لآخر و التقليب حتى لا يلتسق الأرز في القاع.





* بعد ان ينضج الأرز نلاحظ أنه تشرب كل كمية الماء و نضج تماماو أصبح شكله كما في الصورة التالية.



* نضع اللبن و السكر مع الاستمرار في التقليب حتي يبدأ في الغليان مرة اخرى بعد لإضافة اللبن


* بعد حوالي خمس دقائق نضيف القشدة و الفانيليا و نقلب جيدا و نطفئ النار
* يوزع في أطباق و هو ساخن
* هذه اكمية تكفي أربع أطباق متوسطة أو خمسة صغيرة





هذه هي أبسط و أسرع طرق إعداد الأرز باللبن
يمكن تجميل الأطباق برش قليل من القرفة و جوز الهند أو المكسرات حسب الرغبة.
24-01-1431 هـ, 03:41 صباحاً
 


الساعة الآن 10:23 .