السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الملف ده في تلخيص لمجهودات كل البنات اللي شاركت في ملف استشارة مطبخية مصرية

انا مجهودي كان مجرد تنسيق الملف بس

تابعوني هاحط لكم الجزء اللي لخصته مجرد 100 صفحة من 300 يعني فعلا مجهود يستحق التقدير
الف شكر لكل البنات اللي شاركت فيه
25-03-1431 هـ, 12:16 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
انا كنت مقسمة الملف لأصناف حادقة وكيكات ومعجنات
بس للأسف الجزء الحادق حصل حاجة للملف على الكومبيوتر وباظ وهاضطر اعيد تنسيقه
فمؤقتا هأبدأ بالجزء الخاص بالكيكات

وكل البنات اللي معها تلخيص لباقي الأجزاء تقدر تضيف عليا

بسم الله الرحمن الرحيم
25-03-1431 هـ, 12:17 مساءً
 
الحليب المركز المحلى

كوبن من اللبن الحليب

كوب من السكر

تحطيهم على النار لحد مايغلوا

تهدي النار على الأخروتسيبيهم لحد مايقللوا أقل من النص ويتقلوا شوية

بس لازمتقلبي كل دقيقتين بالكتير عشان لونه مش يغمق منك

بعد مايبردهيتقل أكتر فراعي ده في الكثافة اللي هتوصلي ليها

بعدماتطفي النار ضيفي رشة صغيوووووووووووووورة من الفانيليا

الطوفي التقيلمناسب للحشو

بطريقة غير التقلدية اللي هي كريمة وسكرمحروق

نفس طريقة ا لحليب المكثف بس تضيفي مع البن والسكر رشةبيكربونات الصوديوم

وممكن معلقة عسل نحل أو معلقةجلوكوز

فايدتها إن التوفي السكر مش يتبلور فيه بعدمايبرد

تحطيهم على نار هادية لحد مايتقل ويتغير لونه بيغمقشوية مع التقليب كل 5 دقايق

تطفي عليه وتضيفيله معلقة زبدةكبيرة مليانة

وتقلبي كويس لحد ماتدوب وبس


صوصالكراميل

مناسب للأيسكريم والتزيينالعشوائي

ده طريقة عملتها قريب غير طريقتىالقديمة

3/4 كوب من السكر

2 معلقةكبيرة حليب بودرة

كوب من الماء

إعملي الحليب البودرة مع الماء عادي سخنى المية بس ماتغليش دوبي الحليبوإتركيها على جنب

إحرقي السكر بس إوعي يغمق منك قوي خلليهدهبي غامق

إبعيه عن النار ضيفي كوب الحليب المجهز رجعيه علىالنار وقلبي لحد مايدوب السكر

هدي النار وسيبيه لحد مايتقلقبي كل شوية

خللي بالك برضوا إنه هيتقل أكتر بعد مايبردجربي كده تحطي معلقة في طبق بارد وتشوفي لو لاقيتيها قوامها كويس طفي لولسه سااايلإستنى شوية

قولوا بقى تفرقإيه عن الطرق التانية اللي هي بالقشطة أو باللبنالطبيعي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

أقوللكم أناجربت كل الطرق والطريقة ده طعمها أحسن بكتير من اللي بالقشطة بجدتحفة

اللبن البودرة بيطلع الكراميل معاه لمعته أحلى وصافيأكتر من اللبن الطبيعي

توافر اللبن البودرة أسهل من اللبنالطبيعي حتى لو جبتى الكيس الصغير ده أبو جنية


شوفوا الصورة دهبس أنا مش تقلته قوي


كمانلونه أحلى من كده بس التصوير مغير شكله شوية

25-03-1431 هـ, 12:18 مساءً
 
ممكن حد يساعدني انزل الصور ازاي؟
25-03-1431 هـ, 12:19 مساءً
 
جزاكى الله خيرا يا فطومة وربنا يجعله فى ميزان حسناتك

و تنزيل الصور بتدخلى على اى موقع لتحميل الصور

و بعدين ترفعى الصورة من على الكمبيوتر بتعاك و بيطلعك روابط
تختارى رابط المنتديات و تحطى الرابط المكان اللى عايزاة فى الموضوع و بعدين هيطلع الصورة فى الموضوع و بس كده
يارب يكون شرحى واضح
25-03-1431 هـ, 12:45 مساءً
 


الساعة الآن 11:35 .